Könyvajánlók

Anyák napját ünnepeljük

Összeállította: Tadjerné Sipos Katalin


Anyu…nagyon szeretlek

“Négy anyuka, négy kicsinye… és sok-sok szeretete! Anya közelében minden félelem, minden szomorúság és nehézség elszáll. A mackó, a mókuska, a kiskoala és a kisliba a mesék végén mind azt mondja: “Anyu… nagyon szeretlek”

Írta: Anna Casalis; illusztrálta: Marco Campanella; fordította: Constanzin Mária-Gabriella. Budapest: Ventus Libro Kiadó, 2008. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Anyu és én – Főzünk és tanulunk

“Főznél valami finomat, valami egészségeset? A könyvben található receptek, képek és egyszerű utasítások segítségével könnyedén megtanulhatod, miként fogj hozzá, hogyan készítsd el és hogyan tálald. Miközben finom és guszta ételeket készítesz, megismerheted az alapanyagok titkait is: mit rejt a tojás belseje, hol van a paradicsompalánta hónalja vagy mi fán terem a csokoládé. Sütni-főzni legalább olyan jó, mint enni. Izgalmas és szórakoztató. Az Anyu és én sorozat korábban megjelent részének segítségével saját kezűleg készíthetsz játékokat és tárgyakat.”

Szerkesztette: Kenyó Ildikó ; fordította: G. Szilágyi Zsófia. Budapest: HVG Kiadó, 2015. Forrás: Bookline.hu

Katalógusunkban


Anyu és én – Sütünk és tanulunk

“Sütnél valami finomat, valami ínycsiklandozót? Klasszikus receptek alapján, a szülők segítségével könnyen elkészítheted a könyvben szereplő ízletes és mutatós kekszeket, süteményeket, kenyérféléket. Miközben megtanulsz keverni, szitálni, nyújtani, sőt dagasztani, azt is megtudhatod, miért kel meg az élesztős tészta, mi történik a sütőben és mitől lesz omlós a sütemény. Az Anyu és én sorozat korábban megjelent köteteinek segítségével saját kezűleg készíthetsz játékokat és tárgyakat és főzhetsz finom ételeket.”

Szerkesztette: Szűcs Adrienn; fordította: Nagy Györgyi Eszter. Budapest: HVG Kiadó, 2016. Forrás: Bookline.hu

Katalógusunkban


Szeretem az anyukámat – Dóra, a felfedező

“Most Te jössz! Keress egy kényelmes helyet az olvasáshoz! Ez egy nagyon jó könyv lesz, meglátod! Olvasás lépésről-lépésre! Miről szól ez a könyv? Szeretem az Anyukámat! Szeretnél egy szép napot eltölteni Dórával és anyukájával?”

Írta: Judy Katschke ; illusztrálta: Dave Aikins ; fordította: Bottka Sándor Mátyás. Fót: JCS Média Kft. 2016. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Te vagy az anyukám? A kisnyuszi

“A sorozat bájos köteteiben egy-egy eltévedt állatkölyök útját követhetjük végig. A kicsik az anyukájukat keresik, s miközben bejárják az élőhelyüket, megismerkednek a körülöttük élő állatokkal. A történetekből a gyerekek megtanulják felismerni az egyes állatokat, megismerhetik jellemző vonásaikat, és találkozhatnak az egyes élőhelyek jellegzetes állaival is. És hogy teljes legyen a varázslat, a gyerekek a kötet minden egyes oldalán megsimogathatják a főhőst!”

Szerző: Kait Eaton. Budapest: Napraforgó Kiadó, 2014. Forrás: Bookline.hu

Katalógusunkban


Mama mesék, mesés finomságok

“Mesehősök izgalmas kalandjai és kedvenc süteményei egy kötetben! Receptek, amiket Nagyi csak a könyv kedvéért árult el! Mesék, melyek mindenkinek örömöt szereznek !”

Írta: Kerekesné Huszár Mária, Kelly Judit ; illusztrálta: Szunyogh Viktória. Budapest: Nádszál Kiadó, 2005. Forrás: Bookline.hu

Katalógusunkban


Anyák napi ajándékok

“Május első vasárnapján az édesanyákat ünnepljük! A könyv ötleteket ad arra, miként lephetjük meg édesanyánkat saját készítésű ajándékkal. A könyvet ajánljuk óvodák és iskolák figyelmébe is, mert számos olyan ötletet ad (képeslapok, gyöngytulipánok, hűtőmágnesek stb.), amelyek kevés ráfordítással megvalósíthatóak, és mind a gyerekek, mind az édesanyák örömüket lelik majd bennük.”

Írta: Kispál Zsuzsanna, Vincze Eszter ; fotók Kleb Attila. Budapest: Cser Kiadó, 2006.

Katalógusunkban


Anyu segíts, ha testvérkém érkezik! avagy Andris és a kistestvér

“Hamarosan érkezik Önökhöz a kistestvér? Vagy már megszületett, s azóta a nagy testvér viselkedése megváltozott? Szülőként is szeretnének támogatást kapni a nehézségek megoldásához? Akkor Önöknek szól Cseri Anita, gyermekpszichológus édesanya varázslatos mesekönyve, amely a hároméves főszereplő, Andris történetein keresztül segít gyermeküknek feldolgozni a család életében bekövetkezett változásokat, és emellett számtalan ötletet kínál a szülőknek is, a tipikus testvér-féltékenységi tünetek megelőzéséhez, enyhítéséhez.”

Írta: Cseri Anita; illusztrálta: Jung Brigitta. Budapest: Aposztróf Kiadó, 2010. Forrás: Bookline.hu

Katalógusunkban