Filmajánló

Augusztusi filmajánló DVD kínálatunkból

Fészkes fenevadak – vígjáték

“A neves londoni Marwood állatkert új tulajdonosa Vince McCain, az új-zélandi médiamogul nem természetszeretetből, vagy jótékonyságból ölte a pénzét új szerzeményébe – őt kizárólag a profit érdekli.
Az állatkert vezetőségének rövid időn belül el kell érnie, hogy az intézmény legalább 20% hasznot hozzon, különben repülnek ők is és az állatok is… Rollo Lee, az állatkert igazgatója nem egy üzleti lángelme, de nem adja fel a reményt. Szenzációs ötlete támad: mivel a közönség a mozikban is inkább az erőszakos filmekre vált jegyet, úgy gondolja, az állatkert is népszerűbb lehetne, ha kedves, bájos, aranyos állatok helyett hátborzongató, vérszomjas fenevadak vicsorognának a látogatókra a rácsok mögül. Már csak az a kérdés, honnan szerezzenek hirtelen vadállatokat és mit kezdjenek a régi, kiselejtezésre ítélt teremtményekkel… A fergeteges vígjátékban újra együtt játszik A hal neve: Wanda teljes szereplőgárdája!”

Rendezte Robert Young és Fred Schepisi ; Szereplők: John Cleese, Jamie Lee Curtis, Kevin Kline, Michael Palin, Ronnie Corbett, Carey Lowell, Robert Lindsay.

Forrás: Libri. Katalógusunkban


Yesterday – angol zenés vígjáték

“Mi lenne, ha…?
Mi lenne, ha az egész világ elfelejtené minden idők legzseniálisabb zenekarát, a Beatlest?
Mi lenne, ha csak te emlékeznél a felejthetetlen slágerekre?
Mi lenne, ha elkezdenéd játszani a mesés négyes dalait, és egy csapásra világsztár válna belőled?
És mi lenne, ha a hirtelen hírnév kikezdené a magánéletedet?
Az IGAZÁBÓL SZERELEM írójának és a GETTÓMILLIOMOS rendezőjének új, romantikus vígjátékában ezekre a kérdésekre is választ kapunk.”

Rendezte: Danny Boyle; történet: Jack Barth és Richard Curtis ; forgatókönyv: Richard Curtis. Szereplők: Himes Patel, Lily James, Ed Sheeran, Kate McKinnon.
Forrás: Libri. Katalógusunkban


Shazam! –  fantasy- és akciófilm

“Mindannyiunkban ott bujkál a szuperhős – de van, akiből elő is jön. Billy Batson 14 éves, egy árvaházból kerül nevelőszüleihez, és nem a legnépszerűbb srác az iskolában… de Shazam, az ősöreg, különleges erejű varázsló mégis kiválasztja. Amikor a srác hangosan kimondja: a varázsló nevét, átalakul. Igazi szuperhős válik belőle, annak minden kellékével: testhezálló, köpönyeggel kiegészített ruha, különleges eszközök, rendkívüli erő és meghökkentő képességek. Billy fokozatosan fedezi fel, mi mindent tud, és közben elkövet néhány nagy baklövést… de aztán rá kell jönnie valamire. Az új helyzet hatalmas buli, de van benne valami nehéz: hogy nincs szuperhős főgonosz nélkül. És a vadonatúj, gyerekből lett hősnek nemsokára már a világ megmentésén kell ügyködnie – közeledik a világvége, és neki egy óriási csatában kell bizonyítania, hogy nem véletlenül került a szűk, piros kezeslábasba… A DC-univerzum egyik legnépszerűbb figurájáról készült film izgalmas és látványos, mint az óriás költségvetésű szuperhősfilmek és közben tele van poénnal!”

Rendezte: David F. Sandberg ; történet: Henry Gayden és Darren Lemke ; forgatókönyv Henry Gayden. Szereplők: Zachary Levi, Mark Strong, Asher Angel, Jack Dylan Grazer, Djimon Hounsou.

Forrás: www.port.hu Katalógusunkban


Bob, az utcamacska

“Amikor James Bowen (Luke Treadaway), a drogfüggőségéből kilábalni próbáló londoni utcazenész rátalál egy sebesült vörös macskára, még nem is sejti, hogy a Bob névre keresztelt állat nem csak a szívéhez vezető utat találja meg, de felforgatja az egész életét… A valós eseményeken alapuló sikerregényből készült film Bowen és Bob szívmelengető, és felemelő történetét meséli el.”

Roger Spottishwood filmje. Szereplők: Luke Treadaway, Ruta Gedmintas, Joanne Froggatt, Anthony Head, Caroline Goodall.

Forrás: Libri. Katalógusunkban


Az ázsiai kapcsolat – akciófilm

“Jack (John Lee Edward) és Sam (Byron Gibson) két amerikai kalandor. Hazájukban nem kívánatos személyek, ezért Délkelet-Ázsiában próbálnak boldogulni. Fő tevékenységük a bankrablás, amit egészen eddig sikeresen űztek. Most azonban akaratukon kívül a helyi drogbáró, Gan (Steven Seagal) pénzét is lenyúlták, ezért hajtóvadászat indul ellenük. Miután Samet megölik, Jack barátnője, Pom (Pim Bubear) lép a helyébe, s egyfajta modern Bonnie és Clydeként folytatják a rablásokat, nyomukban a bosszúra éhes gengszterekkel.”

Daniel Zirilli filmje. Szereplők: Steven Seagal, Michael Jai White, Pim Bubear.
Forrás: Libri. Katalógusunkban


Tölténykirálynő  (Miss Bala) – mexikói film

“Gloria (Gina Rodriguez – Szeplőtlen Jane-sorozat) a mexikói Tijuanába utazik, ahol a barátnője részt vesz egy helyi szépségversenyen. Este aztán elmennek bulizni, a lányt elrabolják, Gloria pedig a CIA, a Kábítószer-ellenes Hivatal és egy karizmatikus, de kegyetlen kartellfőnök közt zajló játszma közepén találja magát. Elhatározza, hogy nem hagyja magát dróton rángatni: mivel számára a barátnője élete a legfontosabb, úgy dönt, hogy kijátssza egymás ellen a különböző szervezeteket. A túléléshez minden leleményességére, ravaszságára és erejére szüksége lesz. Ez az izgalmas akcióthriller “egy újfajta akcióhős igazán ütős eredettörténete” (Peter Debruge, Variety).”

Rendezte: Catherine Hardwicke. Szereplők: Gina Rodriguez, Thomas Dekker, Vivian Chan.

Forrás: Libri. Katalógusunkban


Egy háború margójára – háborús-romantikus filmdráma

“A II. világháború után felettesei azzal bízzák meg Lewis Morgan ezredest (Jason Clarke – A majmok bolygója: Forradalom), hogy irányítsa a lebombázott Hamburg újraépítésének munkálatait. Nem sokkal később csatlakozik hozzá felesége, Rachael (Keira Knightley – Vágy és vezeklés), aki csak az országba érkezve tudja meg, hogy új otthonukon átmenetileg kénytelenek osztozkodni a ház eredeti tulajdonosával, az özvegy Stephen Luberttel (Alexander Skarsgard – Tarzan legendája) és annak dacos tinédzser lányával. Az együttélés feltépi a sebeket és felszínre hozza a politikai ellentéteket. A pattanásig feszült helyzetben aztán váratlan szenvedély lobban fel a gyönyörű fiatal feleség és a gyászoló német férfi között.”

Rendezte: James Kent ; készült Rhidian Brook regénye alapján ; forgatókönyv: Joe Shrapnel, Anna Waterhouse ;  főszereplők: Keira Knightley, Alexander Skarsgård, Jason Clarke.

Forrás: Libri. Katalógusunkban


Volt egyszer egy … Hollywood – amerikai vígjáték – dráma

“Quentin Tarantino 9. filmje az 1969-es év Los Angelesébe kalauzolja nézőit, amikor minden változóban volt. Erre döbben rá a karrierje csúcsán túljutott színész, Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) és kaszkadőr barátja, Cliff Booth (Brad Pitt) is, akik mostanra alig ismernek rá a filmiparra, amelyben egykor elkezdtek dolgozni. A kultikus író-rendező hihetetlen sztárszereposztással készült, több szálon futó, gyilkos humorú alkotása Hollywood aranykorának végső pillanatai előtt tiszteleg.”

Qentin Tarantino filmje. Szereplők: Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie.
Forrás: www.kello.hu Katalógusunkban