Filmajánló

Filmajánló DVD kínálatunkból

Összeállította: Fegyverneki Erzsébet.


Szerelemre kattintva

Claire az ötvenes évei elején járó irodalom professzor egy szerelmi csalódás után exe profilját böngészve meglátja lakótársa, Alex képét. Hogy kapcsolatba kerülhessen a csinos fiatal sráccal, új profilt hoz létre, és megteremti a 24 éves Clarát. Az első lájkból hosszú üzenetváltások, majd telefonok lesznek, és személyes találkozás nélkül is szenvedélyes szerelem alakul ki mindkettőjükben. Claire egy pszichológusnak mesélik el Facebook alteregója történetét, a harcot a másik profiljával, Clarával.

Rendezte: Safy Nebbou ; forgatókönyv: Safy Nebbou és Julie Peyr. Főszereplők: Juliette Binoche, François Civil, Nicole Garcia. Budapest: B-Web Kft, 2019. Forrás: borító

Katalógusunkban


Joker

Arthur Flecknek (Joaquin Phoenix), a bukott komédiásnak naponta gyűlik meg a baja erőszakos kötekedőkkel, miközben Gotham City utcáit rója bohócnak öltözve. A társadalom számkivetettjeként Fleck elméje szép lassan elborul, és megszületik az a bűnözőzseni, akit Jokerként ismerünk Todd Philips rendező lenyűgöző eredettörténetében.

Rendezte: Todd Phillips; főszereplők: Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz. Budapest: Pro-Video, 2020. Forrás: borító

Katalógusunkban


Örök tél

Az örök tél története 1944 karácsonyán kezdődik, amikor szovjet katonák egy dél-dunántúli sváb faluból elhurcolják a munkaképes nőket egy szovjet munkatáborba, ahol embertelen körülmények között a helyi szénbányában kell kényszermunkát végezniük. Irén, az egyik magyar fogoly itt találkozik egy Rajmund nevű férfival, aki megtanítja neki, hogyan lehet túlélni a poklot. Irén mindenáron haza akar jutni kislányához és családjához, ám Irén és Rajmund egymásba szeretnek… A film igaz történeten alapul.

Rendezte és a forgatókönyvet írta: Szász Attila. Főszereplők: Gera Marina, Csányi Sándor, Döbrösi Laura, Kiss Diána Magdolna, Farkas Franciska, Kurta Niké. Budapest: Szupermodern Filmstúdió, 218. Forrás: borító

Katalógusunkban


Édes Emma, drága Böbe

“Emma orosztanárnő egy budapesti általános iskolában. Miután az orosz nyelv többé nem kötelező, esti átképzőn angolul tanul – délelőtt pedig tanít; mindig két leckével járván diákjai előtt. Vidéki lány, lakása nincs, s esélyt sem lát arra, hogy tisztességes úton szerezzen. Pedagógusszálláson lakik. Szerelmes az iskola igazgatójába, aki azonban több gyerekes családapa, és sosem fog elválni. Emma szobatársnője a szálláson Böbe. Sorsuk hasonló, Böbe azonban a maga módján keresi a kiutat: külföldieket szed föl presszókban. Talán okosabb volna, ha mindketten feladnák a hiábavaló küzdelmet, s hazaköltöznének “falura”, ám ők sok harc árán érték el, hogy fővárosi pedagógusok legyenek, s nem akarnak “visszacsúszni”. Életük egyre reménytelenebb kacskaringói végül az öngyilkosságba, illetve a rendőrségre vezetnek. De tovább élni sem könnyebb, mint meghalni önként.”

Rendezte és a forgatókönyvet írta: Szabó István, operatőr: Koltai Lajos. Készítette: Objektív Filmstúdió – Manfred Durnoik Filmproduktion, 2005. Szereplők: Börcsök Enikő, Johanna ter Steege, Andorai Péter, Kerekes Éva, Temessy Hédi, Jordán Tamás, Gaál Erzsi, Mucsi Tamás, Máté Gábor. Forrás: borító

Katalógusunkban


Az aszfalt királyai

“Az Oscar-díjas Matt Damon és Christian Bale a főszereplői az igaz történet alapján készült filmnek, melyben a látnoki erővel bíró autótervező, Carroll Shelby (Damon) és a vakmerő, brit születésű autóversenyző, Ken Miles (Bale) együtt küzdenek meg a vállalati beavatkozással, a fizika törvényeivel és saját démonjaikkal, hogy megépíthessenek egy forradalmi versenyautót a Ford Motor Companynek, amivel legyőzhetik Enzo Ferrari autóit az 1966-os Le Mans-i 24 órás versenyen.”

Rendezte: James Mangold, forgatókönyv: Jez Butterworth, John-Henry Butterworth, Jason Keller. Főszereplők: Christian Bale, Matt Damon, J.J. Field, Jon Bernthal. Prága: Bontonfilm, 2020. Forrás: www.port.hu

Katalógusunkban


Így neveld a sárkányodat 3.

Egy ifjú viking és egy Éjfúria sárkány szokatlan barátságával kezdődött az egész, amely végül egy életre szóló, óriási kalanddá nőtte ki magát. Mikor egy Fényfúria sárkánylány hirtelen feltűnik egy olyan fenyegetéssel, melyhez foghatóval még nem találkoztak korábban, Hablatynak és Fogatlannak meg kell találniuk az a titkos világot, amiről úgy vélték, csak a legendákban létezik. A nagyszabású trilógia utolsó fejezetében hőseink végre megtalálják rendeltetésüket, sárkány és lovasa pedig együtt harcol majd azért, hogy megvédjék mindazt, ami fontos számukra.

Írta és rendezte: Dean DeBlois. Az eredeti könyvek szerzője: Cressida Cowell. Budapest: Cinemix Kft, 2019. Forrás: borító.

Katalógusunkban


Zombieland – A második lövés

A mozikat 2009-ben meghódító, instant klasszikus első rész után Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Abigail Breslin és az Oscar-dyjas Emma Stone visszatértek a vagány humorú, akciódús folytatásban. 10 év telt el a zombiapokalipszis óta, a négy túlélőből álló, spontán verbuválódott, furcsa család tagjai (Tallahasse, Columbus, Little Rock és Wichita) számára hétköznapivá váltak az élőhalottak támadásai, a harc és a vér. Amikor Little Rock lelép egy hippi sráccal, a csapat kénytelen a meghódított Fehér Házból elindulni Amerika középső vidékére. Útjuk során pedig nemcsak további túlélőkkel találkoznak, hanem a zombik új fajával is, ami gyorsabb, brutálisabb és ügyesebben vadászik. A Venom rendezőjének és a Deadpool íróinak filmje az elmúlt évek egyik legjobban sikerült akcióvígjátéka.

Rendezte: Ruben Fleischer; forgatókönyv: Dave Callaham, Rhett Reese, Paul Wernick. Főszereplők: Emma Stone, Zoey Deutch, Abigail Breslin. Bukarest: Empire Film, 2020. Forrás: borító

Katalógusunkban


Csernobil – Mi a hazugság ára?

A Csernobil az HBO ötrészes minisorozataként a történelem legsúlyosabb, emberi vétség által okozott katasztrófájának nagyhatású, kendőzetlen történetét meséli el. 1986-ban a Szovjetunióban található Csernobili Atomerőművet nagy erejű robbanás rázta meg, amely nem csupán Belorussziát, Oroszországot és Ukrajnát borította be radioaktív anyaggal, de még Skandináviába és Nyugat-Európába is jutott belőle. Az éjszaka történő detonáció pillanatától kezdve az azt követő napok, hetek és hónapok súlyos emberáldozataival járó káoszát bemutatva a Csernobil magával ragadó emberi történeteket vázol fel a bátorságról és az áldozathozatalról, melyeket átjár az a sokkoló felismerés, hogy mindeközben a kormány nem csupán bűnbakokat keres, de még a katasztrófa súlyosságát is el akarja bagatellizálni. A többszörös Emmy-díjas minisorozatban olyan színészek tűnnek fel, mint Jared Harris, Stellan Skarsgard és Emily Watson.

Rendezte: Johan Renck. Budapest: Provideo Film and Distribution Kft, 2019. Forrás: borító.

Katalógusunkban