Gyermekirodalom,  Újdonságok

Újdonságainkból ajánljuk

Összeállította: Tadjerné Sipos Katalin


Az ezüsterdő hercegnője – Éjféli bál 3.

“Petúnia hercegnőt elrabolták! Bár… a baleset szó jobban illene a történtekre. Oliver, a vesztfálini erdők farkasai néven elhíresült tolvajbanda feje, nem szándékosan tette. Most pedig kénytelen lesz helyrehozni a dolgokat. Színt vall a király előtt, és elviszi a hercegnőt a nagyhercegné birtokára. Ám Petúnia távolról sincs biztonságban. Gyerekként a tizenegy nővérével együtt megátkozták őket, és emiatt szüntelenül táncolni kényszerülnek a Kőbezárt király éjféli bálján. Petúniát újfent baljós álmok üldözik, és nem lehet biztos abban, hogy valóban csupán rémálmokról van szó. Amikor a nővéreivel egy alaposan előkészített csapdába esnek, ki más menthetné meg őket, mint egy jóképű erdőlakó? Hagyd, hogy magával ragadjon!”

Írta: Jessica Day George; fordította: Dobó Zsuzsanna. Szeged: Könyvmolyképző Kiadó, 2021. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Ne legyél béka – állati krimi rengeteg zöldséggel …

“Egy béka, akinek küldetése van! “Hope vagyok, zöld levelibéka. Csak éppen nem zöld, hanem kék! A nevem azt jelenti, “remény”, és jobb, ha tudod, hogy sosem adom fel. Amíg a fajtársaim békésen brekegnek a tóparton, és a legyeket kapkodják, én beatboxolással ütöm el az időt, és keresem a választ az élet nagy kérdéseire.” Amikor Hope egy halott környezetvédőt talál a tó vizében, egyértelmű, hogy nyomozásba kezd. A felfedezés arra készteti, hogy átugorja a saját árnyékát, és a kétlábúak világába merészkedjen. Nem is sejti, hogy ezzel mennyire felforgatja a saját és a mocsárrét lakóinak életét.”

Írta: Kai Lüftner; illusztrálta: Günther Jakobs; fordította: Nádori Lídia. Budapest: Kolibri Kiadó, 2021. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Bűbájos hercegnők 14. – Sulis pizsamaparti

“Te mit kívánnál? Lotti és Mia legjobb barátnők, akik titokban varázserejű hercegnők! Ancsi bentlakásos iskolába kerül, ahol rettentő honvágy gyötri. Vajon a két barátnő tud segíteni rajta a kívánságok teljesítésére kapott varázserejével? Vagy a megátalkodott Méreg hercegnőnek sikerül tönkretenni a kollégiumot? Gyűjts össze minden varázslatos kalandot!”

Írta: Rosie Banks; fordította: Binder Natália. Budapest: Manó Könyvkiadó, 2021. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Volt egy ház

“Van egy ház valahol a városban, egy romosnak tűnő régi ház, amely rengeteg titkot rejt. A tizenkét éves Emma erről mit sem sejt, amikor egy szép napon beköltözik a családjával. Ő először csak a sárkányformájú kandallót látja, a kalandos zegzugokat meg az elvadult kertet. Hamarosan azonban különös dolgok történnek: Emma egy titokzatos tárgyra bukkan, valaki különös jelet kapar egy diófába, a házban leomlik egy fal, a környéken pedig felbukkan egy idegen, egy minden hájjal megkent Kalóz, akinek megjelenése semmi jót nem ígér. Nem mindennapi események sora veszi kezdetét, melyek során feltárul a ház és egykori lakói története. De mit titkol Emma nagymamája, miben mesterkedik a Kalóz, és vajon ki az a Regulus? Kódok és rejtvények, elsárgult levelek és régi naplóbejegyzések során feltárul az elfeledett ház története”

Írta: Ruff Orsolya. Budapest: Manó Könyvkiadó, 2021. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Alsógatyás Kapitány és a biorobotikus fikafiú ádáz összecsapása

“George és Harold ismét mókás képregényt gyártott, és ezúttal céltáblájuk az iskola legokosabb, de ugyanakkor legárulkodósabb tanulója, Melvin Sneedly volt. Ám ez a tréfa nem maradhatott megtorlás nélkül, és Melvin úgy döntött, hogy visszavág! A tervébe azonban hiba csúszott, és egy váratlanul érkező, hatalmas tüsszentés eredményeképpen megszületett a félelmetesen gusztustalan Biorobotikus Fikafiú. Vajon Alsógatyás Kapitány képes lesz eltakarítani a sok trutymót?”

Írta: Dav Pilkey; fordította: Tomori Gábor; illusztrálta: ill. Dav Pilkey, Kathleen Westray, Phil Falco. Szeged: Maxim Kiadó, 2021. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Vámpyr Vilma és az emléktolvaj

Kedvenc vámpírlánykánk újabb kalandjai! Elérkezett Vámpyr Vilma hatalmas szülinapi bulijának éjjele, ő pedig BORZASZTÓAN izgatott. Ám Noktürnia teremtményei különösen viselkednek, mintha egyikük sem emlékezne semmire – még Vilma szülinapi bulijára sem! Vajon mi történhetett – valaki ellopta az emlékeiket? Rájön-e Vilma, mi áll a háttérben, és meg tudja-e menteni a családját és a barátait, mielőtt még róla is teljesen megfeledkeznek?

Írta és illusztrálta: Laura Ellen Anderson; fordította: Kalapos Éva Veronika. Budapest: Móra Könyvkiadó, 2021. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


A világ hét csodája – a kolosszus feltámasztása

“Jack McKinley egy hétköznapi srác nem hétköznapi problémával. Jack hat hónap múlva meghal. Egy küldetés Miután Jack összeesik a forgalmas utcán, egy különös helyen lévő különös kórházba kerül. A kórházat egy Bhegad nevű, különös professzor vezeti, aki elárulja Jacknek, hogy betegségét egy gén okozza, mely azzal öli meg őt, hogy túl erőssé és gyorssá teszi. Pedig erősnek kell lennie, mert rá vár a világ megmentése. Egy probléma A hét mágikus loculust ellopták és elrejtették a világ különböző tájain. Jacknek és társainak kell megtalálnia őket, mielőtt rossz kezekbe kerülnének. Mert akkor Jackék meghalnának, az elveszett világ felbukkanna, az óceánok kiöntenének, és a most ismert világnak befellegzett. Hét csoda Jacket senki sem kérdezte meg arról, hogy hős akar-e lenni. Neki egyszerűen hősnek kell lennie. Egy srác. Egy küldetés. Egy nagy probléma. Az izgalmak a kolosszus feltámasztásával elkezdődnek, és nem is érnek véget, amíg a sorozat be nem fejeződik.”

Írta: Peter Lerangis; fordította: Acsai Péter. Szeged: Könyvmolyképző Kiadó, 2021. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Milyen fát láttam? – 85 fa- és cserjefaj

“A természetet járva lépten-nyomon állatokba és növényekbe botlunk, mennyivel kalandosabb a túra, ha fel is ismerjük azokat. Bár az állatok talán izgalmasabbak, a növények világa is megannyi érdekes dolgot rejt magában. A fák mint az erdő néma lakói évmilliók óta adják az életető oxigént, valamint a menedéket és a táplálékot az erdei állatoknak. A jelen kötet segíthet abban, hogy tudatosabb és felkészültebb természetjárókká váljunk. Holger Haag könyvéből 85 fát és cserjét ismerhetünk meg, melyeket a szerző leveleik szerint csoportosít. Ez – még ha nem is a legszakszerűbb biológiai rendezést követi – az egyszerű túrázó számára zseniálisan egyszerű módon segít beazonosítani a fákat. Az öt levéltípus a következő: épszélű levelek, fogazott levelek, karéjos levelek, összetett levelek és tűlevelek. A sok színes képpel illusztrált könyv kis méretéből kifolyólag a túrahátizsák egyik elengedhetetlen darabja lehet – amíg természetesen nem ismerjük fel magunktól az elénk kerülő fákat és cserjéket. A fák felsorolása után az erdők növényzetéről, a növények és gombák különböző társulásairól olvashatunk. A kiadványt a tárgymutató zárja”

Írta: Holger Haag; fordította: Ladányi-Turóczi Csilla. Budapest: Sziget Könyvkiadó, 2021. Forrás: Kello.hu

Katalógusunkban