Gyermekirodalom,  KÖNYVAJÁNLÓK

Újdonságainkból gyerekeknek

Összeállította: Dudás Judit.


Famama, Fapapa = Mummy tree and Daddy tree

“Cili néni nagyon furcsa feladatot adott Miklósnak: valamilyen fát kell rajzolni. Karácsonyfát? Facsaládot? Nem! Családfát! Az ágak megmutatják, ki kicsoda a családban… Miss Cili has given Miklós a very strange task: he has to draw some kind of tree. A Christmas Tree? A tree family? No! A family tree! The branches show who is who in the family… A már jól ismert Most én olvasok!-sorozat most egy kétnyelvű résszel egészül ki. A könyv végén található játékos feladatok a meséhez kapcsolódva segítik a nyelvtanulást, a szókincs bővítését. Hallgasd is meg a mesét angolul a Pagony Mesecsatornán a YouTube-on!”

Írta: Szabó Borbála ; illusztrálta: Baranyai András; fordította: Ralph Berkin. Budapest: Pagony Könyvkiadó, 2021. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Idővándor – Honfoglalás

“Bence átlagos kamasz, aki meglehetősen zűrös családdal és néhány link haverral van megáldva. Fantáziáját digitális hősök népesítik be, mindennapjait a videojátékok virtuális világa szövi át. Ám egy nap valószínűtlen fordulatot vesz az élete: időutazó lesz. Egy varázslatos kaftán segítségével belecsöppen egy merőben más világba. Lassan esik le neki, hová is került: a honfoglalást megelőző évekbe, Etelközbe. A furcsa kinézetű ősmagyarok, akik szó szerint előbb tanulnak meg lovagolni, mint járni, hamar befogadják a jövevényt. Őszinte barátságuk, természetközeli életük gyökeres változásokat indít el Bencében. Azonban van valaki, aki nem nézi jó szemmel a jövőből jött fiút… De hát ki is ő valójában? És mit akarhat Bencétől? Bence menekülni kényszerül Etelközből. De visszajuthat-e még valaha barátaihoz? Vajon milyen titok övezi a legendás hírű, monumentális Feszty-körképet? És tényleg létezik az Üveghegy? Lehetséges, hogy a régi regék nem is pusztán csak mesék… Egy elhagyatott kastély, egy gigantikus könyvtár, egy régészprofesszor titkos naplója és egy rejtélyes társaság, a Turul fiai segítik a főszereplőt, hogy megtalálja a visszavezető utat: az időkaput… – Készen állsz egy felkavaró kalandra? Utazz Bencével és a barátaival, hogy megtanulj látni és szeretni!”

Írta: Váradi Anna; illusztrálta: Gegő Lajos. Budapest: Szülőföld Könyvkiadó, 2021. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Mesélő folyók – Tájak, mítoszok, történetek öt legendás folyam mentén

“Utazzunk végig együtt öt lenyűgöző folyón, hallgassuk meg, mit mesélnek történelemről, legendákról, izgalmas valódi vagy mesebeli állatokról! Míg a Jangce sárkányokról és delfinekről susog, a Rajna habjai kastélyokról, ellenséges germán törzsekről és Frankenstein váráról regélnek. Fedezzük fel a Nílus menti piramisokat és ősi templomokat, kutassunk elveszett városok és kincsek után az Amazonas mentén! Kövessük a Mississippit, és ismerjük meg történeteit hajdanvolt csatákról és az egykor ott élt dinoszauruszokról! A kihajtható lapok részletgazdag rajzai végigvezetnek a folyók teljes hosszán, a forrásvidéktől a deltáig. Keljünk útra, és legyünk részesei a folyami krónikáknak”

Írta: Timothy Knapman; illusztrálta: Ashling Lindsay, Irene Montano; fordította: Széll Kornélia. Budapest: HVG Kiadó, 2021. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Gaston érzelmei – Duzzogok

“Gaston éppen olyan unikornis, mint a többiek. Egy dolgot kivéve: sörényének színe mindig az érzelmeit tükrözi. Ha Gaston nagyon boldog, sörénye a szivárvány színeiben ragyog. Csakhogy a kis unikornis néha szomorú, vagy féltékeny, dühös, esetleg fél. Most éppen megsértődött, és egyáltalán nincs jól. Szürkeség uralkodik a szívében. Vajon mit tegyen, hogy a duzzogásától megszabaduljon? A bájos képekkel illusztrált könyvsorozat történetei Gaston egy-egy kalandját mesélik el, és olyan légzőgyakorlatot is leírnak, melyek segítenek az érzelmek megértésében, az öröm teljes átélésében vagy a rossz érzések leküzdésében. Ajánljuk óvodásoknak, szüleiknek és óvodapedagógusoknak egyaránt.”

Írta: Aurélie Chien Chow Chine; fordította: Izsó Zita; Budapest: Scolar Kiadó, 2020. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


A teknős és a nyúl [hanglejátszó szerkezettel]

“A Mesélő könyvek szó szerint mesélnek! A köteteken lévő hangmodul segítségével a lapokon leírt történetek meg is szólalnak, így az olvasni nem tudó apróságok is újra és újra meghallgathatják a kedvenc történeteiket. A mesék Major Eszter tolmácsolásában szólalnak meg.”

Írta: Major Eszter. Budapest: Napraforgó Kiadó, 2019. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Óvd a bolygót! – Papír

“Segítenünk kell a természetnek, és mi azt is tudjuk, hogyan! Ebben a könyvben kiderül, hogyan hasznosítsuk újra a papírhulladékot és hogyan mentsük meg az erdőket. Hogy mit kell tennünk? Csak ragadd meg a lehetőséget, és megkapod a választ! Csatlakozz a környezetvédők csapatához! 4 éves kortól”

Összeállította: Paolo Mancini, Luca de Leone; illusztrálta:Federica Fabbian; fordította: Sziklai István. Budapest: Geopen Kiadó, 2020. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Sötétben világító dinoszaurusz-csontvázak – És más őslények

“Elég jól ismered a kedvenc dinoszauruszaidat? Tudod, mire való a Triceratops nyakán lévő fodor? És azt, hogy hogyan vadásznak a Velociraptorok? Válj a dínók szakértőjévé az izgalmas tényekkel és sötétben világító dinoszaurusz-csontvázakkal teli oldalaknak köszönhetően!”

Fordította: Bús Réka Teodóra. Budapest: Kolibri Könyvkiadó, 2021. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


100 érdekesség állatokról

“A könyv meglepő, érdekes és elgondolkodtató tényeket gyűjtött össze az állatokról,függetlenül attól,hogy mely földrészen élnek. Az élővilágról alkotott képünket alakító kiadvány rádöbbent arra,hogy a mai napig valójában milyen keveset tudunk a velünk élő állatokról.”

Szöveg és kép: Brijbasi Art Press, Debrecen: TKK Kiadó, 2019. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


 

%d bloggers like this: