Gyermekirodalom,  Újdonságok

Legújabb karácsonyi mesekönyveink kis olvasóinknak

Összeállította: Dudás Judit


Babaróka karácsonya

“Babarókáéknál tökéletes a karácsony! Pedig igazából semmi sem tökéletes… Lehet, hogy vacsora lesz az ebédből, vagy szétfolyik a tojáshab a mézeskalácson, talán a lakás sem lesz ragyogó tiszta, és a karácsonyfa is satnya egy kicsit – de Kiss Judit Ágnes meséjében nem is ezek teszik ünneppé az ünnepet. Mert Babaróka karácsonya mégis úgy varázslatos, ahogy van – drága kellékek nélkül, tele szeretettel, felejthetetlen élményekkel, és sok-sok karácsonyi csodával.”

Írta: Kiss Judit Ágnes; illusztrálta: Egri Mónika. Budapest: Pagony Kiadó, 2021. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Ahol a Hóangyalok laknak

“Tudtad, hogy ha egyszer készítettél egy Hóangyalt, ő örökre veled marad? Soha nem tűnik el. Vigyáz rád, és mindig visszatér hozzád, amikor szükséged van rá. A könyv nemcsak a gyerekekhez, hanem a gyermeklelkű felnőttekhez is szól, mindazokhoz, akik még hisznek a csodákban, varázslatban. Mindannyian esélyt kapunk arra, hogy visszatérjünk a saját gyerekkorunkba, amikor a valóság és fantázia határai még oly könnyen átjárhatóak voltak. Mert a Hóangyalok bennünk, a szívünkben laknak! Ebben a mesében a hit ereje ugyanolyan fényesen ragyog, mint azok a kis hópelyhek, amelyek a könyv minden szegletét díszítik. Maggie O’Farrell lenyűgöző írását Dr. Kádár Annamária ültette át magyarra és írt hozzá előszót, a gyönyörű kékes ezüsttel átszőtt illusztrációk Daniela Jaglenka Terrazzini munkáját dicsérik.”

Írta: Maggie O’Farrell; illusztrálta: Daniela Jaglenka Terrazzini; fordította és az előszót írta: Kádár Annamária. Budapest: Manó Könyvkiadó, 2021. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


1-2-3 perces mesék – Tarkabarka karácsony

“Szeretnél jókat nevetni, nagyokat csodálkozni, és még a Mikulás feleségével is találkozni? Akkor itt az ideje, hogy megismerd a tarkabarka karácsonyi meséket! Ez a könyv más, mint a többi, ugyanis válogathatsz benne a különböző hosszúságú történetek között. Ugye, milyen jó móka? Elutazhatsz az óceán mélyére, összefuthatsz a náthás rénszarvassal, átélhetsz egy sivatagi hóesést, és még azt a jégkorongmérkőzést is megnézheted, amit a pingvinek és a jegesmedvék vívnak. A felolvasásra szánt, kacagtató mesék még izgalmasabbá varázsolják számodra a karácsonyt!”

Írta: Cally Stronk, Christian Friedrich; illusztrálta: Pe Grigo; fordította: Dávid Ádám. Budapest: Móra Könyvkiadó, 2020. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Mickey karácsonyi meséi – 3 ünnepi történet

“A három kedves, ünnepi történetekből kiderül, hogy sikerül-e Donaldnak megtalálnia a tökéletes karácsonyi ajándékot, és hogy valóra válnak-e Minnie unokahúgainak kívánságai, sőt az is, hogyan menti meg Mickey a Mikulást. Ünnepelj Mickeyvel és barátaival az év legvarázslatosabb időszakában is!”

Írta: Sheila Sweeny Higginson, Bill Scollon; illusztrálta: Loter, Inc. Fordította: Balássy Fanny. Budapest: Manó Könyvkiadó, 2021. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Luca mese

“Szállingózik a hó, meleg fények szűrődnek ki az ablakokból – advent időszakában járunk. December 13. – Luca napja. A kis Simon izgatottan készülődik a nagypapájával: várják a hangosan éneklő lucázókat, faragják a Luca székét, kivájnak egy szép nagy tököt, hogy az majd elijessze a szellemeket meg a boszorkányokat. S miközben megelevenedik a népszokások sokasága – mint az “alakoskodás” , a Luca-naptár-készítés vagy az ajtófélfa foghagymával való megkenése -, és Simon azt is megtudhatja, miként derítse ki, hogy a szomszéd Lulu néni boszorkány-e.”

Szerző: Takács Viktória. Budapest: Scolar Kiadó, 2021. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Nyúl Péter adventi kalendáriuma

“Péter előre örül a karácsonynak. Itt az ideje a hónyúl építésnek, az ünnepi illatoknak, a finom csemegéknek és az ajándékcsomagolásnak – Péter szerint a december a legizgalmasabb, legszebb része az évnek. Ez a szívmelengetően szép kötet alkalmat ad arra, hogy családi vagy baráti találkozások idején meseolvasással és vidám kézműveskedéssel töltsük együtt az adventi várakozást.”

Szerző: Beatrix Potter; illusztrálta: Neil Faulkner; fordította: Szabó T. Anna. Budapest: Manó Könyvkiadó, 2021. Forrás: Bookline.hu

Katalógusunkban


A kisegér, aki elhozta a karácsonyt

“24 és fél fejezet, egy mese és egy adventi nagy utazás, amellyel mindenki felkészülhet az ünnepre – mindezt nyújtja Alex T. Smith legújabb, gyönyörűen illusztrált könyve. Fülöp, a kisegér feladata, hogy eljuttassa Olivér levelét a Mikulásnak, miközben küldetése alatt rengeteg izgalmas kalandot él át, és igaz barátokat is szerez. Mint egy igazi adventi kalendáriummal, úgy számolhatunk vissza karácsonyig, és kipróbálhatjuk azt a sok kreatív ötletet, amelyekből minden napra kínál a könyv: írhatunk levelet a Mikulásnak, vagdalthúsos pitét, karácsonyi üdvözlőlapot, ajándékokat és díszeket is. Fülöp történetével olyan szívmelengető karácsonyi mesét veszünk a kezünkbe, amely minden bizonnyal igazi családi hagyománnyá válik és minden évben újra előkerül majd.”

Írta: Alex T. Smith; fordította: Schmiedl Gábor. Budapest: Manó Könyvkiadó, 2021. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Gyönyörű Karácsony – 24 mese

“Karácsony ünnepét szebbé varázsolja ez a könyv! A 24 mese – egyik érdekesebb, izgalmasabb, mint a másik – beleringat az ünnepi készülődés hangulatába: együtt csomagolhatod az ajándékokat a kis manókkal, együtt utazhatsz a rénszarvasokkal, és együtt izgulhatsz a Télapóra várakozó gyerekekkel. Úgy hát pszt!… Helyezkedj el egy kényelmes fotelben, és figyelj!”

Írta: Nadine Piette; illusztrálta: Stephanie Alastra; fordította: Tasnády Erika. Marosvásárhely: Kreatív Könyvkiadó, 2017. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban