Gyermekirodalom,  KÖNYVAJÁNLÓK

Karácsonyi történetek fiúknak

Összeállította: Dudás Judit.


Tappancs karácsonya

“Már egy év eltelt azóta, hogy Marty Preston megmentette Tappancsot a kegyetlen Judd Traverstől. A kutya és a fiú azóta elválaszthatatlan barátok: Tappancs mindenhová követi Martyt, aki boldogabb már nem is lehetne. Judd pedig, úgy tűnik, jó útra tért. Ám amikor a környékbeliek is kezdenének megbékélni a sötét múltú férfival, tűzvész pusztítja el a házakat. A kétség, a vádaskodás és a harag szinte gyorsabban söpör végig a városon, mint a lángok. Ez részben az új lelkésznek is köszönhető, aki szeretet és megbocsátás helyett inkább csak a pokolról és a bűnökről prédikál. Vajon miért olyan félénkek a lelkész lányai? Mi történik Judd kutyáival? Mire számíthatunk, ha mindig igazat mondunk? Az ünnep közeledtével Martyban egyre gyűlnek a kérdések, a megoldáshoz pedig igazi karácsonyi csodára van szükség. A világhírű regénysorozat záró darabja szívet melengető olvasmány nem csak karácsony idején. A szerző finom humorral és őszinteséggel beszél minden olyan témáról, amely egy erős igazságérzékkel rendelkező tizenévest foglalkoztathat. Nagy lelki érzékenységgel világítja meg a látszat mögötti valóságot, hogy végül mi magunk is rájöhessünk: a dolgok nem mindig feketék vagy fehérek, de megváltozni sosincs késő”

Írta: Phyllis Reynolds Naylor; fordította: Nagy Andrea. Budapest: Móra Könyvkiadó, 2018. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


A karácsonyi malac

“A hétéves Jack mindennél jobban szereti a plüssmalacát. Aztán egyszer – épp szenteste napján – az undok mostohanővére kidobja Püsmacot az autóból! Hiába kap helyette a fiú egy sokkal szebb plüsst, imádott kedvencét nem pótolhatja. Ám karácsony éjjele a csodák ideje, amikor minden életre kelhet… Így aztán Jack és bosszantó új játéka, a karácsonyi malac kockázatos utazásra indul az Elveszettek Birodalmába, hogy kimentsék a fiú legjobb barátját a szörnyűséges, játékpusztító Veszejtő markából. A veszélyes kalandban segítségükre van egy beszélő uzsonnásdoboz, egy bátor iránytű és egy Remény nevű szárnyas lény, de igyekezniük kell, mert ha nem találják meg Püsmacot még éjfél előtt, soha nem jutnak haza! Szívet melengető, izgalmas történet arról, mit jelentenek a gyerekeknek a játékok. J.K. Rowling legújabb könyvének, amelyhez a méltán népszerű Jim Field készített kedves illusztrációkat, vitathatatlanul ott a helye a klasszikus családi kedvencek között.”

Írta: J. K. Rowling; illusztrálta: Jim Field; fordította: Tóth Tamás Boldizsár. Budapest: Animus Kiadó, 2021. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


A fiú, akit Karácsonynak hívnak

“Vajon a Télapó is volt kisfiú? Kik voltak a szülei? És hogyhogy nem öregszik? Miért titokban oson be a házakba? És mióta repülnek a szarvasok?! Kik azok a koboldok, és egyáltalán, milyen egy Igazmondó Grimpli? Ha ezek a kérdések régóta fúrják a te oldaladat is, ez a könyv neked szól. Végre mindent megtudhatsz, méghozzá a leghitelesebb forrásból! Készen állsz, hogy megismerd Nikolas kalandokkal, hóval, csupa lehetetlennek hitt dologgal (és még több hóval) teli történetét? Akkor kezdődjék a karácsonyi varázslat!”

Írta: Matt Haig; Chris Mould; fordította: Magyari Andrea. Budapest: Kolibri Könyvkiadó, 2016. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Kutyajó karácsony – Puppy Dog Pals

“Különleges karácsonyi küldetésre felkészülni! Senki sem maradhat ajándék nélkül! Rolly és Bingo azt pláne nem hagyhatja, hogy gazdájukat, Bobot ne várja ajándék a fa alatt. Felkészültetek? Tartsatok a kutyusokkal, és mentsétek meg együtt a karácsonyt!”

Adaptálta Michael Olson a Jessica Carleton és Brian Hall által írt epizód alapján; fordította: Heinisch Mónika. Budapest: Manó Könyvkiadó, 2020. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Berci és a fantasztikus karácsony

“Mindjárt itt a karácsony! Berci már nagyon készül rá, hogy mint minden évben, mézeskalácsot süssenek, ajándékokat készítsenek, és kiválasszák a karácsonyfát. De aztán Mamának és Papának hirtelen el kell utaznia, ezért egy hétre Nagyi és Nagyapa veszik át az irányítást. Berci hamarosan rájön, hogy a széttört szánkó, vagy, hogy fúrógéppel készítik a mézeskalácsot, mind-mind egy fantasztikus karácsony kezdetét jelentik.”

Írta: Christian Tielmann; illusztrálta: Sabine Kraushaar; fordította: Nánási Yvette. Budapest: Manó Könyvkiadó, 2018. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Berci várja a karácsonyt

“Hurrá, nemsokára itt a karácsony! Berci már igencsak várja. De addig még rengeteg dolga van, szinte észre sem veszi, milyen gyorsan elrepül az idő: adventi naptárt készít a nyuszijának, Zorrónak mézeskalácsot süt, a család minden tagjának valamilyen meglepetéssel készül – ráadásul Papával és Fricivel kiválasztja a megfelelő fenyőfát. Az lesz ám az igazán fiús kirándulás! Ebből a vidám történetből megtudhatod, hogyan készül Berci családja a karácsonyra.”

Írta: Christian Tielmann; illusztrálta: Sabine Kraushaar; fordította: Nánási Yvette. Budapest: Manó Könyvkiadó, 2021. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


A fiú, aki utálta a decembert

“Titokzatos és gonosz erők vették birtokukba a kisvárost. Fekete ruhás alakok jelennek meg, fura dolgok történnek, emberek tűnnek el, boltok zárnak be. Az egyetlen, aki a város és a teljes összeomlás között áll, egy fiatal fiú. Benjamin elveszítette a szüleit, ezért rémálmok gyötrik. Miközben a karácsonyi béke igyekszik rátelepedni a városra, a fiú és segítője – a muszlim származású Shohreh – szembeszállnak a gonosz erőkkel, és eközben megküzdenek saját démonaikkal is.”

Írta: Yngve Frθyen ; ford. A. Dobos Éva. Budapest: Pongrác Kiadó, 2011. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban 


Karácsonyi fények – Felvidéki magyar írók karácsonyi novellái, versei

“Sorozatunk e kötete felvidéki magyar írók és költők karácsonyi témájú műveit gyűjti csokorba. Az elbeszélések és versek a kisebbségi lét tükrében mutatják be a szeretet – hol boldog, hol szomorú – ünnepét.”

Szerkesztette: Hunyadi Csaba Zsolt; írta: Bolyki János, Kelembéri Sándor, Rácz Pál, Pozsonyi Anna, Jankovics Marcell, Vozári Dezső, Köves Károly, Szombathy Viktor, Dallos István …. Szeged: Lazi Könyvkiadó, 2007. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban