Könyvajánlók

Baba érkezik a családba

Összeállította: Dudás Judit.


A sehány éves kislány

“Ez nem tündérmese, hanem igaz történet, de szebb minden tündérmesénél, mert egy igazi kislány igaz története. Marie-Claude Monchaux legkisebbeknek írt felvilágosító könyvén már nemzedékek ismerték meg születésük történetét.”

Írta: Marie-Claude Monchaux; fordította: Rónay György. Budapest: Móra Könyvkiadó, 2020. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Kisbaba születik

“Hogyan lesz a gyerek? Miben különböznek egymástól a lányok és a fiúk? Hogyan fejlődik a baba? Zsófi büszke örömmel pillant anyukája pocakjára nemsokára kistestvére lesz. Anya állapotos. A hasa már láthatóan gömbölyödik, benne növekszik a baba. Kilenc hónap telik el, mire megszületik A Mi MICSODA Junior sorozat 14. kötetéből kiderül, hogyan lett anya terhes és mi minden történik a kilenc hónap alatt. Érdekes fejtörők és felhajtható kukucskálók teszik még izgalmasabbá a könyvet. Óvodásoknak és kisiskolásoknak ajánljuk.”

Írta: Tatjana Marti és Lisa Maurer ; illusztrálta: Christian és Fabian Jeremies ; fordította: Rónaszegi Éva. Budapest: Tessloff-Babilon Kiadó, 2010. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Kistestvérem lesz

“A kicsik élete izgalmas kaland, csupa felfedezés, ami nem mentes az erőteljes érzelmektől sem. A “Most már tudom!” sorozat elsősorban gyerekeknek készült, ugyanakkor nemcsak őket szólítja meg, hanem a szüleiket és a környezetükben lévő többi felnőttet is. A családok hétköznapjaiban előforduló szituációk elevenednek meg a lapjain, melyeket Robin élettel teli, kedves rajzai hoznak közelebb a gyermekekhez. Dr. Catherine Dolto kedvenc szerkesztője, Colline Faure-Poirée közreműködésével osztja meg egyedülálló tudását a gyermekkorról, a kötet végén pedig mint dr. Cat szól a gyermekekhez, éppen úgy, mintha ott ülnének egymással szemben az orvosi rendelőjében. Rávilágít, mi zaklatja fel, mi bántja és aggasztja a kicsiket. Kedvenc mondása: “Amit értünk, attól nem félünk!”

Írta: Catherine Dolto, Colline Faure-Poirée ; Robin illusztrációival ; fordította:  Bosnyák Gabriella. Budapest: Stúdium Plusz Kiadó, 2021. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Fundi és a kistestvér

“Az előző részben Fundi megtudta, hogy kistestvére lesz. Ebben a részben megszületik a várva várt Ricus, Fundi kishúga. Fundi sokat tanul arról, hogyan kell egy kistestvérre vigyázni, miben segíthet a szüleinek, amíg Ricus kicsi, és hogyan játszhat vele már akkor is, amikor még nem tudnak beszélni egymással.”

Írta: Ambrus Izabella, illusztrálta: Horváth Ágnes. Budapest: Tinta Könyvkiadó, 2020. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban

 


Honnan jön a kisbaba?

“A Ravensburger Mit? Miért? Hogyan? sorozatunk kihajtható ablakai a gyermeki kíváncsiságot az óvodáskorúaknak (és a sorozat magas színvonalának) megfelelően válaszolja meg. Gyermekek számára érthetően és plasztikusan magyarázza el a nemiséget, a fogamzást, a terhesség és a születés folyamatát. Ha a gyerek kérdez, ez a hiánypótló kötet jó válasz. (Ha nem kérdez, akkor is.)”

Írta és illusztrálta: ill. Doris Rübel; fordította: Gulyás Lelle. Budapest: Scolar Kiadó, 2021. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Anya hasában

“Oszkár és Mia nagyon izgatottak, ugyanis hamarosan kistestvérük születik. De hogyan került a baba anya hasába? Amikor anya eszik, vajon rápotyog az ennivaló a kisbaba fejére? Miben különböznek egymástól a fiúk és a lányok? Sok a kérdés, Mia és Oszkár pedig nagyon kíváncsiak. A kedves képekkel illusztrált könyv lapjain egy vidám történet segítségével kapnak magyarázatot a kérdéseikre, hogy végül okosabban és vidáman várhassák kisöccsük születését. Csodás felvilágosítókönyv az egész családnak. – Gyerekeknek szánt, kedves magyarázatok a fogantatással és a születéssel kapcsolatos kérdésekre. Szívmelengető történet, a legfontosabb kifejezések és jelenségek magyarázataival, és szemléletes képekkel. Szakorvosok bevonásával készült.”

Írta: Anna Herzog ; Joëlle Tourlonias képeivel ; fordította: Totth Gitta. Budapest: Manó Könyvkiadó, 2016. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Királyfi születik

“Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy királyfi… Egész nap az utcákat járta, és amikor ráköszöntek az emberek, nagyot sóhajtott, s csak annyit mondott: – Ó, ha tudnátok, milyen nagy az én bánatom!” Hogy mi bántja a királyfit? Megtudhatjuk Boldizsár Ildikó és Szegedi Katalin gyönyörű, mitikus hangulatú eredetmeséjéből, mely azt üzeni minden kisfiúnak: Te is királyfinak születtél!”

Írta: Boldizsár Ildikó, illusztrálta: Szegedi Katalin. Budapest: Naphegy Kiadó, 2021. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Királylány születik

“Minden kislány királylánynak születik. És a mesékből tudjuk, hogy a királylányok születésénél gyakorta bábáskodnak tündérek, akik megáldják az újszülöttet. A kisbabák a szívükben őrzik ezeket a jókívánságokat, ám ahogy telnek-múlnak az évek, lassanként megfeledkeznek róluk. Boldizsár Ildikó és Szegedi Katalin azonban emlékszik, és ebben a könyvben elmeséli nekünk, hogy milyen kincset rejt a kislányok szíve.”

Írta: Boldizsár Ildikó, illusztrálta: Szegedi Katalin. Budapest: Naphegy Kiadó, 2021. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban