KÖNYVAJÁNLÓK,  Újdonságok

Könyvajánló

Kínai rulett – Igaz történet hatalomról, korrupcióról és bosszúról

“Desmond Shum az elszegényedett Kínában felnőve megfogadta, hogy az ő élete más lesz, mint a családjáé. Kemény munkával és szorgalommal amerikai diplomát szerzett, majd visszatért szülőhazájába, ahol az üzleti életben helyezkedett el. A munkája során ismerkedett meg a lefegyverzően intelligens és ambiciózus Whitney Duannal, akivel nem sokkal később összeházasodtak. Bár kétség sem fért tehetségükhöz és becsvágyukhoz, a legkomolyabb üzleti sikereiket annak köszönhették, hogy időközben gyümölcsöző kapcsolatokat alakítottak ki a Kínai Kommunista Párt elitjével, az úgynevezett vörös arisztokráciával. Whitney és Desmond szárnyaltak: a cégük virágzott, az övék volt Peking egyik legfényűzőbb szállodája, magánrepülőkkel utaztak, dollármilliókat költöttek kocsikra és műtárgyakra. 2017-ben viszont valami hirtelen megváltozott. Whitney eltűnt. És vele együtt három munkatársa is. Desmond pedig megírta a Kínai rulettet, hogy elmondja mindazt, amit az asszony talán már soha nem mondhat el. És ami miatt valószínűleg Desmond sem térhet majd vissza a hazájába. A könyvet az Economist és a Financial Times is az év egyik legjobb könyvének választotta 2021-ben.”

Írta: Desmond Shum ; fordította: Tábori Zoltán. Budapest: Libri Könyvkiadó, 2022. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


A szürke ember

“Az árnyak között csak úgy ismerik: a Szürke Ember. A fedett műveletek világában legendás státusszal bír, ugyanis mindig csendben, sokszor a lehetetlent végrehajtva végzi el egyik munkáját a másik után, majd válik teljesen köddé. A célpontjainak nincs esélyük menekülni előle. Csakhogy akadnak még Gentrynél is veszedelmesebb és halálosabb erők, amiket még több pénz és hatalom mozgat. És amikor Gentryt elárulja a kormánya és korábbi munkatársai, ezek az erők mozgásba lendülnek. Az ő szemükben a Szürke Ember többé már nem számít hasznos eszköznek, így ki kell iktatni. A Közel-Keleten és egész Európán átívelő élet-halál harc veszi kezdetét, melynek során Gentrynek bizonyítania kell, hogy nem veszti el hidegvérét akkor sem, ha a megélhetése helyett ezúttal az életben maradásért kell ölnie. Mark Greaney első regénye a megjelenését követően azonnal bestseller lett, és számos folytatás követte, melyekkel korunk egyik legnépszerűbb thrillerszerzőjévé vált. Sokan Tom Clancy szellemi örökösének tartják, akivel több Jack Ryan-regényt írt közösen, majd Clancy halála után egyedül folytatta a sorozatot. A Szürke Emberből készült a Netflix eddigi legdrágább, 200 millió dolláros költségvetéssel bíró filmje: a rendezői székben a Russo-fivérek ülnek, míg a főszerepekben Ryan Gosling, Chris Evans, Ana de Armas és Billy Bob Thornton láthatóak. “

Írta: Mark Greaney ; fordította: Tamás Gábor. Budapest: Agave Kiadó, 2022. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Kövesd a pillangót!

“Lebilincselő pszichológiai thriller Gillian Flynn szellemében. A húszéves Ira sorozatgyilkos. Tetteinek gyökerei a múltjába nyúlnak vissza – a gyermekkorába, amelytől kegyetlenül megfosztották. Az sem véletlen, hogy a szülei az Ira nevet adták neki, ami latinul annyit tesz: gyűlölet. Clarissa középkorú pszichoterapeuta, a neve Finnországban a szakma csúcsát jelenti. A tévéből és a női magazinokból mindenki ismeri őt, a szerencsésebbek pedig elegáns rendelőjébe is bebocsátást nyernek. Amikor Ira Clarissa kliense lesz, kezdetét veszi a macska-egér játék, amelynek szabályai egyikőjük számára sem világosak. Egy ilyen játszma szinte sosem végződik jól. Martta Kaukonen (Kuopio, 1976-) helsinki filmkritikus. A Kövesd a pillangót! az első regénye.”

Írta: Martta Kaukonen ; fordította: Divinyi Anna. Budapest: Partvonal Kiadó, 2022. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Arthur, a király

“Arthur egy extrém sportot űző csapathoz szegődött valahol az Amazonas mentén – és ami utána történt, a legkeményebbre fagyott szívet is megolvasztja.” (Daily Mail) Amikor egy 700 kilométeres versenyen teszed próbára az erődet, ismeretlen hegyeken és dzsungeleken küzdöd át magad, a legkevésbé sincs szükséged egy nyomodba szegődött kóbor kutyára. Pedig Mikael Lindnorddal, egy dél-amerikai kalandverseny svéd csapatának kapitányával pontosan ez történt, amikor az egyik pihenőjük alkalmával megsajnált egy kóbor kutyát, és odadobott egy húsgolyót a koszos, ám roppant büszke állatnak. Amikor másnap továbbindultak, a kutya követte őket. Bárhogy próbálkoztak, nem sikerült lerázniuk, és Mikael egyszer csak rádöbbent, hogy nem is akar megszabadulni négylábú követőjüktől. Gyors sodrású folyókon átkelve, betegséggel és sérüléssel küzdve, a világ legerőpróbálóbb terepén a négytagú csapat és a kutya együtt menetelt a cél felé, ahol Mikael úgy határozott, magával viszi a kutyát Svédországba, bármibe kerüljön is. Igaz történet. Ismerd meg kalandjaikat!”

Írta: Mikael Lindnord ; fordította: Bosnyák Gabriella. Szeged: Könyvmolyképző Kiadó, 2022. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


A huszár esküje – Magyar huszárok 1.

“A magyar grófnő, aki képes megváltozni azért a huszárért, aki egykoron megalázta, és örökre elrabolta a szívét. A huszár, aki csak egy férfinak tartja magát, méltó akar lenni, a szerelmére. Egy politikai helyzet. Egy lovasbaleset. Egy titok… Elveszettség, bűnbocsánat és önkéntes rabság. Ez az, ami mindkettőjükre vár, hogy megtalálják az egymáshoz vezető utat.”

Írta: Gaby Roney. Gyömrő: Book Dreams Kft, 2021. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


A szívemben titokban

“Lotti kamaszlány, akit édesapja egyedül nevel. Alig volt kétéves, amikor az édesanyja meghalt, így nincsenek emlékei róla. Egy valami azonban megragadt a lelkében, amikor a Németországban élő apai nagyszülei arról beszélgettek a másik szobában, hogy apja adja be intézetbe a kislányt, ne bajlódjon a nevelésével, mert az sem biztos, hogy ő az édesapja a gyereknek. Ezek után Lotti nem vágyott különösebben arra, hogy édesanyja emlékei után kutasson. Amikor apját nyáron kéthónapos tanulmányútra küldik Franciaországba, a férfi kénytelen elhunyt felesége, vidéken élő nagynénjét, Ilonka nénit megkérni arra, hogy vállalja el a kislányát erre az időre. Lotti kétségbeesetten utazik le falura, mert úgy érzi, hogy az ismeretlen rokonnál rosszul érzi majd magát, ahelyett, hogy barátaival, Csengével és Milánnal bandázhatna itthon. Az első napon azzal szembesül, hogy a telefonját nem tudja használni, mert nincs térerő, ezután elbringázik a helyi könyvtárba és az ottani számítógépről ír levelet barátnőjének, majd megpróbálja kideríteni ki is volt Karády Katalin, akiért a dédmamája annyira rajongott. Amikor a padláson megtalálja édesanyja, Erika naplóját kiderül, hogy Ilonka néni nem hiába dicsérte unokahúgát, mert Lotti édesanyja valóban fantasztikus teremtés volt, aki kitűnően írt, vonzották a művészetek, főként a színház és elkezdett egy regényt írni Karády Katalinról. Édesanyja egykori naplójából a kislány megismeri a világhírű színésznő életét, amely rejtélyekkel volt tele és közben kirajzolódik édesanyja alakja is, aki ha élne, biztosan nagyon szeretné őt. Nem mellesleg a kényszerből indult nyaraláson megismeri Pétert és a fiúval szövődő barátsága megszépíti az egész nyarat.”

Írta: Maros Edit. Budapest: Manó Könyvek Kiadó, 2022. Forrás: Kello.hu

KatalógusunkbanXX. század -100 év, esemény, film

“A hibridkönyvből elérhető 100, egyenként 10 perces film, kronológiai sorrendben bemutatja a XX. század legfontosabb nemzetközi társadalmi, politikai, kulturális, tudományos és sport eseményeit. Az egyes filmek első percében tallózás hallható az adott év legérdekesebb magyar sajtóhírei közül. A könyvben minden év ( egy külön lapon szerepel: rövid összefoglaló az eseményről, hozzá egy fotó, és a filmben megszólalók névsora. Mellette QR kód, amelyről okostelefonnal megnyitható a film. (Készült e-könyv is, ott egy kattintással megnyílik a film.) A filmek tartalma angolul is olvasható, akárcsak angol hanggal is megnézhető. A filmeket Zolcer János producer készítette a német ZDF közszolgálati televíziónak 1999-ben, amelyeket részben vagy egészben a világ közel 60 ország televíziójában mutattak be. Így többek között Magyarországon is. A producer szerző a sorozatról: “Munkatársaim a világ 44 archívumában 7 millió méter filmből válogattak; Washingtonban, Londonban, Moszkvában ku¨lön irodát állítottam fel az archívkutatá s céljaira. 36 ország könyvtárában 6000 újságcikket néztek át a kutatók. A riporterek végigutazták a világot és a sorozathoz 580 kor é s szemtanúval készítettek interjút.”

Szerkesztette: Zolcer János. Budapest: szerzői kiadás, 2021. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Csodák tava – Mondák és legendák a Balatonról

“A Balatont rengeteg mesebeli lény lakta egykor: a badacsonyi vulkán ura, gőgös királylány, óriások, gonosz boszorkák és kedves pásztorleánykák, sárkányok és daliás vitézek. De megfordult itt Krisztus urunk és Szent Pál is, járt erre Lehel vezér és András királyunk, táltosok, vitézek, betyárok, grófkisasszonyok és hercegek. Ebbe a varázslatos balatoni mondavilágba repít minket a Tündérek tava: népmese és történelem, hiedelmek és valós történetek egyaránt szerepelnek e kötet lapjain, ami kicsiknek és nagyoknak is remek szórakozás.”

Írta: Tokody Klára ; illusztrálta: Ivák Dávid és Tokody Klára. Budapest: szerzői kiadás, 2022. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban