Gyermekirodalom,  KÖNYVAJÁNLÓK

Közeleg a karácsony

Meseválogatás a legkisebbeknek, hogy gyorsabban teljen a várakozási idő karácsonyig. Összeállította: Dudás Judit.


Pitypang és Lili – Pitypang és a Mikulás

“Lili és Lotti már nagyon várják a Mikulást! De nemcsak ők, hanem Pitypang is. Még a cipőpucolásban is segít! De sajnos a Mikulás a kutyáknak nem hoz ajándékot, csak a gyerekeknek. Lilit nagyon bántja ez az igazságtalanság, ezért elhatározza, hogy ébren marad, és megvárja a Mikulást. De aztán kiderül valami, amire senki sem számított…”

Írta és illusztrálta: Pásztohy Panka. Budapest: Pagony Kiadó, 2022. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Ötperces karácsonyi mesék

Az Elektra mesekönyvek tematikus sorozat legújabb darabja ötperces karácsonyi meséket tartalmaz. Néhány oldalas történetekről van, ám az oldalak nagy részét színes rajzok töltik ki, így a meéket tényleg öt perc alatt elolvashatják a kicsik. Az első történetben Teó, a kis hermelin és barátai a karácsonyi vásárba mennek és otthon feldíszítik a fát (Karácsonyi készülődés). Egy másik mesében Lili, a kis mókus, nagymamája tanácsára patchwork takarót készít a kinőtt ruháiból (A színes takaró). Nyuszkó, Egerentyű, Borzika és Rókafi kint a havas udvaron hógolyóznak, aztán egyszer csak a hóember magához tér (A beszélő hóember). Ilyen és ehhez hasonló történetek sorakoznak a kötetben, a legkisebbek nagy örömére.

Írta és illusztrálta: Eleonora Barsotti. Budapest: Elektra Kiadói Bt., 2022. Forrás: Kello.hu

Katalógusunkban


Karácsonyi visszaszámláló – Kinyitható adventi naptárral

“Ezzel a különleges hangulatú, interaktív könyvvel igazán izgalmassá válhat a karácsony előtti időszak. A négy darab színes, forgatható keréknek és a háromoldalnyi, kinyitható adventi kalendáriumnak köszönhetően a kicsik még inkább átélhetik a várakozás örömét. Bátorítsd őket a felfedezésre és a játékra!”

Írta: Ughy Szabina. Illusztrálta: Kelly O’Neil. Budapest: Móra Kiadó, 2022. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


A karácsonyi jávorszarvas kalandjai

“Van még manapság bárki is, aki hisz a Télapó létezésében? Hát Bertil biztos nem tartozik közéjük. Ám egyik nap Mr. Moose, a jávorszarvas csapódik be a háztetőbe, és onnan aztán a család nappalijába. Állítólag éppen a főnökével, Télapóval hajtott végre egy próbarepülést, amikor lezuhant. Mostantól aztán Bertilnek van min töprengenie. Gyorsan összebarátkozik a jávorszarvassal. Ám kisvártatva felbukkan maga a Főnök is, és vissza akarja kapni a szarvasát! Pedig Mr. Moose már olyan otthonosan berendezkedett Bertilék garázsában..”

Írta: Andreas Steinhöfel; fordította: Bán Zoltán András; illusztrálta: Katja Gehrmann. Budapest: Scolar Kiaidó, 2022. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Vombat a hóban – Karácsonyi mese 24 fejezetben

“Vombi, a kis vombatkölyök rettentően izzad az ausztrál hőségben. Semmire sem vágyik jobban, mint hogy meghempergőzzön a hideg hóban! És ha már elutazik északra – mert ezt tervezi -, akkor szeretne rénszarvast látni, és aztán találkozni a Mikulással. Lappföld meglehetősen messze van, még szerencse, hogy Vombinak ennyi segítője akad – többek között egy kacsacsőrű emlős, egy torkosborz és egy öreg lékhorgász. Vajon odaér a kis vombat Lapföldre karácsonyig?”

Írta: Hiltrud Baier; illusztálta Stafanie Jeschke; fordította: Magyari Andrea. Budapest: Móra Kiadó, 2021. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Segíts Mikulásnak!

“Mikulás csak arra vár, hogy szétoszthassa a karácsonyi vidámságokat ebben a lenyűgöző könyvecskében, melynek felnyíló ablakai alá te is bekukkanthatsz.”

Írta és illusztrálta: Dania Florino; fordította: Nagy Ágnes. Budapest: Móra Kiadó, 2022. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Karácsony utca – óriás leporelló kihajtható képekkel

“Ez a látványos történet kihajtható lapokkal egyszerre könyv, díszlet a közös játékhoz és a szoba dísze! Tökéletes ajándék 3 – 7 éves gyerekeknek!”

Írta: Jonathan Emmett; illusztrálta: Ingela P. Arrhenius; fordította: Szlukovényi Katalin. Budapest: Móra Kiadó, 2022.

Katalógusunkban


Közeleg a karácsony – Adventi kalendárium 24 ablak mögött megbújó varázslattal

“Karácsonyig még van 24 nap. Töltsd ezt az időszakot Mikulás manóival, így varázslatos élményekben lesz részed. December elsejétől mindennap nyisd ki a megfelelő számú ablakot, hogy találkozz a manókkal. Az ő segítségükkel a te otthonod is egyre hangulatosabb lesz. A manókkal apró játékokat, dekorációkat készíthetsz, mesélnek majd mókás történeteket, bemutatják az Északi-sark hagyományait, süthetsz velük sütit, és Mikulás kedvenc dalaira táncolnak majd veled, amiből egy egész Spotify lejátszási lista készült. Kezdődjön a visszaszámlálás a BOLDOG KARÁCSONYig! Adventi kalendárium 24 ablak mögött megbújó feladattal Mindennap nyiss ki egy ablakot és élvezd a Spotify-ról hallgatható dalokat 2 éves kortól!”

Írta: Giada Francia; illusztrálta: Claudia Bordin; fordította: Skaliczki Alíz. Budapest: Manó Könyvek, 2022. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


 

Mi a véleménye erről?