KÖNYVAJÁNLÓK,  Újdonságok

Újdonságainkból ajánljuk

A parfüm titka – Egy váratlan örökség izgalmas története

“Egy levél és egy váratlan örökség – az illatok rejtélyes világa Párizsban. Gyönyörűen megírt, különleges regény vágyakról, titkokról, emlékekről, szenvedélyről. Egy francia ügyvédi iroda levélben értesíti a Londonban élő Grace Munroe-t, hogy a módos parfümmúzsa, Madame Eva d’Orsey ráhagyta a vagyonát. Csak egy probléma van: Grace sosem ismerte az örökhagyót. Innentől kezdetét veszi a kalandos és fordulatos utazás, amely során Grace felfedezi, ki lehetett a jótevője, aki megbabonázta a párizsi és a New York-i felső tízezer életét az 1920-as évektől kezdve. Ki volt valójában Eva d’Orsey, aki mindent önmagától ért el, csakis a saját tehetségéből, és végül milyen árat fizetett a sikerért? Mire kiderül az igazság, Grace Munroe élete örökre megváltozik. Nemcsak arra jön rá, miért éppen ő örökölte a vagyont, hanem tanulva Eva d’Orsey sorsából, döntenie kell: azt az életet éli-e tovább, amelyet mások elvárnak tőle, vagy azt, amelyet a szíve diktál.”

Írta: Kathleen Tessaro ; fordította: Dobos Lídia. Budapest: Lettero Kiadó, 2022. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Eiffel

“Párizs, 1886. A francia főváros már a közelgő világkiállításra készül. Az elismert építőmérnök, Gustave Eiffel úgy gondolja, ez a legmegfelelőbb alkalom arra, hogy egy, a londonihoz hasonló, föld alatt vezető vasútvonal épüljön a városban. Egy nem várt találkozás azonban megváltoztatja a terveit. Adrienne a zsúfolt szalonban úgy libben elé a múlt ködös távolából, mint egy jelenés. Közel harminc éve ismerkedtek meg, Eiffel első munkáinak egyikén, a lány szülei azonban ellenezték a kapcsolatukat. A nő immár egy közismert újságíró felesége, a mérnök pedig még egy boldog házasság után is keserű emlékekkel gondol vissza az elválásukra. Az újbóli találkozás azonban új lendületet ad terveinek, a ,,vasmágus” a föld mélye helyett immár Párizs egét akarja meghódítani. Míg a lakosság egy része – a statikai veszélyekre hivatkozva – ellenzi a háromszáz méter magas vasmonstrum megépítését, a támogatói a nemzet visszanyert önbizalmának megtestesülését látják a toronyban. Eiffelt azonban valami egészen más hajtja. Egyetlen célja, hogy méltó emléket állítson az imádott nőnek, amihez immár megtalálta a tökéletes formát is. Ahogy a monumentális A betű az ég felé tör, szerelmük egén minden korábbinál veszélyesebb viharfelhők gyülekeznek… A regény Martin Bourboulon filmje, Caroline Bongrand eredeti forgatókönyve, valamint Caroline Bongrand, Thomas Bidegain, Martin Bourboulon, Nathalie Carter és Martin Brossolet dialógusai alapján írodott.”

Írta: Nicolas d’Estienne d’Orves ; ford. Kaló Krisztina. Budapest: General Press Kiadó, 2022. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


A birkenaui kézirat

“A nagy mágust, Herbert Levint, a feleségét és a fiát Auschwitzba deportálták, ahol megpróbálják túlélni a szörnyűségeket. Egy katonának, Francisco Latinónak sikerül besoroztatnia magát az SS-hadseregbe, hogy megtalálja orosz menyasszonyát, akit szintén haláltáborba zártak. Még nem tudják, hogy a túlélés érdekében együtt kell majd működniük. És a dolgok csak bonyolódnak, amikor a Sonderkommando foglyai nagy felkelést készítenek elő, és Levin a lázadás középpontjában találja magát. Santos a regényét azokra a kéziratokra építette, amelyeket olyan emberek írtak, akik a borzalmakat a legvégső pontig megtapasztalták, és a kéziratokat a krematórium kemencéinek közelében rejtették el. A szerző ezeket az embereket szólaltja meg, és ezzel a holokauszt teljesen új megközelítését nyújtja.”

Írta: José Rodrigues dos Santos ; fordította: Mihancsik Zsófia. Budapest: Kossuth Könyvkiadó, 2022. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


A francia ház

“A fiatal Émile élete gyökeres fordulatot vesz, amikor egy balesetben elveszíti a hallását, és a menyasszonya, Isabelle is elhagyja. A férfi ugyan idővel új életet kezd, de sosem képes elfelejteni élete első szerelmét. Ahogy a náci gépek megsokasodnak Guernsey fölött, és a németek megszállják a festői szigetet, Émile tudja, hogy hamarosan az ő élete is alapjaiban változik meg. Isabelle immár egy feszültséggel és félelemmel teli házasság csapdájában vergődik. Fogalma sincs arról, mi lett Émile-lel. Fáj a szíve azért a jövőért, amelyet együtt terveztek. Amikor azonban egy éjszaka, a bombázások után észreveszi őt a francia ház ablakából, az útjaik újra keresztezik egymást. Lírai, megható és magával ragadó történet arról, milyen felszabadító erővel bír, ha képesek vagyunk hallgatni a szívünk szavára. Érzékletesen megírt, üdítően egyedi második világháborús szerelmi történet egy olyan főszereplővel, akit imádtam. Egyszerűen zseniális!”

Írta: Jacquie Bloese ; fordította: Frei-Kovács Judit. Budapest: General Press Kiadó, 2022. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


A monacói kapcsolat – A szabadság vámszedői

“Moldova fővárosában, Kisinyovban egy Volodimir nevű fickó utolsó imáját mormolja: a férfi bár még remeg, már megbékélt a gondolattal, hogy egy ismeretlen kivégző, a szervezett bűnözés egyik katonája fogja kioltani az életét. Ám ekkor a moldovai erők berontanak és megmentik a helyzetet. Majd ezer kilométerre nyugatra Budapesten Brezan ezredes levetíti a rajtaütés felvételét csapatának, s kezdetét veszi az a nemzetközi együttműködés a különböző országok elit alakulatai között, mely arra irányulna, hogy a maffia legújabb pénznyerő gépét, az embercsempészetet a lehető leginkább visszaszorítsák. Az egykori szóvívó, a korábban is sikeres krimik szerzője, Garamvölgyi László egy újabb kemény történettel lepte meg olvasóit. A szálak messzire nyúlnak, s miközben a rendőrök nyomoznak, nem egy olyan személy tyúkszemére is rálépnek, akit magasabb szinten véd a rendszer. A szervezett bűnözés az embercsempészéssel a modern rabszolgaságot építi tovább, s eközben a szervezet fejei monacói villákban és luxus jachtokon töltik az idejüket, Kelet-Európában és a Balkánon pedig börtönviselt keményfiúk próbálnak túljárni a rendőrök eszén, s ha kell, leszámolnak mindenkivel, aki az útjukba kerül. A nyomozóknak eközben ehhez szorosan kapcsolódva egy gyilkosságot is meg kell oldaniuk: a határ szerb oldalán egy megcsonkított holttesttel közvetlenül Brezannak üzennek. A könyv amellett, hogy szórakoztatja olvasóit, a feldolgozott téma alapos ismeretéről és az írást megelőző alapos kutatómunkáról tesz tanúbizonyságot, belőle megismerhetjük a szervezett bűnözés legújabb eszközeit, ahogy a bűnüldözők módszereit is.”

Írta: Garamvölgyi László. Budapest: Művelt Nép Könyvkiadó, 2022. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


12 új Miss Marple-sztori

“Miss Jane Marple, a zseniális amatőr nyomozó – Agatha Christie felejthetetlen karaktere – először 1927 decemberében jelent meg nyomtatásban, A kedd esti klub című novellában. Az első Marple-regény, a Gyilkosság a paplakban 1930-ban látott napvilágot, melyet további tizenegy követett, míg a legutolsó – posztumusz – regény, a Szunnyadó gyilkosság 1976-ban, Christie halálának évében jelent meg. Jane Marple alakjában Christie a sokszor alábecsült, idős falusi vénkisasszonyt testesítette meg, aki éleslátásával, az emberi természet mély ismeretével még a Scotland Yard legkiválóbb nyomozóit is túlszárnyalta. Ebben a kötetben 12 új Marpe-novella kapott helyet, melyek szerzői elismert bestseller-írók, céljuk pedig az, hogy saját, egyedi nézőpontjukon keresztül mutassák be az új generációknak Christie briliáns elméjű nyomozóját, a látszólag ártalmatlan, szelíd, kissé kotnyeles Miss Marple-t.”

Írták Agatha Christie alapján: Alyssa Coley, Dreda Say Mitchell, Elly Griffiths, Jean Kwok … . Budapest: Helikon Kiadó, 2022. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


A hullaházi skandalum – Ambrózy báró esetei VII.

“A Monarchia hírneves magánzó detektívje, báró Ambrózy Richárd és ifjú felesége, Mili 1901 júniusában két, már-már megoldhatatlan feladattal szembesül. A friss házasoknak valahogy össze kell boronálniuk az arisztokrata és a polgári lét magukkal hozott, ám egymástól eltérő szokásait, miközben közös háztartást próbálnak teremteni az általuk válogatott, igencsak vegyes és öntörvényű személyzettel. Nem könnyű ez, ha a báró úr kocsisa egykor kasszafúró, az inasa kávéházi fizetőpincér, a mindenese a hírhedt Conti utca bordélyainak lakója volt, ráadásként a báróné őnagysága a börtöncellában ismerte meg a cselédlányát, morózus szakácsnőjének múltjáról semmit nem tud, a komornája pedig még ma is a Tabán legfirkásabb zsebmetszőjének tekinthető. Az Ambrózy-villában eluralkodó káoszt azonban még lehetne is valahogy kezelni, ha nem éppen ekkor bontakozna ki a fiatal Budapest addigi leghátborzongatóbb és legvéresebb bűnügye. Ambrózy báró és cserfes neje, Mili most először házaspárként vágnak bele közös életük leggroteszkebb, legfelkavaróbb nyomozásába. A rendőrség tehetetlen, a sajtónál hírzárlatot rendelnek el, a detektívek széttárják a karjukat, miközben szó szerint eluralkodik a teljes fejetlenség!”

Írta: Böszörményi Gyula Kinczer Kitti alapján. Szeged: Könyvmolyképző Kiadó, 2022. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


A halál színre lép – Österleni gyilkosságok 1.

“Österlen kisvárosában gyilkos garázdálkodik. A helyi sztáringatlanost, Jessie Andersont holtan találják az egyik bemutatandó házban. Peter Vinston, a kissé bogaras felügyelő veszi kézbe a nyomozást, noha csak a kényszerszabadságát tölti az idilli svéd városkában. Tove Esping, a kissé zöldfülű, de rendkívül ambiciózus helyi rendőrgyakornok siet a segítségére. E sajátos kettősnek még azelőtt kell rájönnie, kinek a képében lépett színre a halál, mielőtt túl késő lenne. Az Österleni gyilkosságok című sorozat első kötetében népszerű szerzőnk, Anders de la Motte ezúttal írótársával, Mans Nilssonnal alkot maradandót. Skandináv krimi sok humorral fűszerezve, gyönyörű környezetben, különc karakterekkel.”

Írta: Anders de la Motte, Måns Nilsson ; fordította: Dobosi Beáta. Budapest: General Press Kiadó, 2022. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


 

Mi a véleménye erről?