Médiamegjelenések,  Rendezvénybeszámolók

NetNagyi Klubban tanulják az okoseszközök használatát

Ezzel a címmel adott hírt a Komáromi Televízió 2022. augusztus 31-én a könyvtár keretein belül működő NetNagyi Klubról. Lelkes Anett és Varga Zsolt felvételének további jelentőséget adott az a körülmény, hogy augusztusra készült el a könyvtár kézikönyvtárának oktatótermi funkcióval való bővítése is.  Örömmel jegyezzük meg, hogy rövidesen megvalósul ugyanitt egy újabb technikai fejlesztés, amely a tanfolyamok, rendezvények színvonalát, lehetőségeit fogja növelni, javítani.

 

A 2022. szeptember 3-i eseménynek két főbb témája volt. Mit tehetünk, ha elveszítjük okostelefonunkat? A hatékonyabb keresési módok közül megnéztük annak módját, hogyan lehet a telefon gyártóján keresztül a nyomára akadni, még akkor is, ha nagy távolságra található tőlünk. A másik praktikus keresési mód, amikor az operációs rendszer fejlesztőjén keresztül juthatunk el az elveszett készülékig.

Következő témakörünk az volt, hogyan segíthet egy okostelefon egészségügyi, baleseti és egyéb vészhelyzetben? Megnéztük, milyen beállításokat kínál erre az Android 12. verziója. Sajnálatosan az előző verziókban nincs ilyen széles paletta erre a funkcióra.

A programon sor került néhány ismétlő kérdésre is az okostelefon-használatra vonatkozóan. Örömmel tapasztaltuk, hogy láthatóan megmaradtak a fejekben a fontosabb dolgok a májusi és júniusi eseményen elhangzottakból.

Fotógaléria az eseményről ide kattintva.