Gyermeknevelés

Könyvajánló szülőknek

Összeállította: Dudás Judit. A koronavírusos időkben több időt töltenek a szülők gyermekeikkel. Bizony érezhetik azt, hogy már kifogytak az ötletekből, nem tudják, mit játsszanak gyermekeikkel. Nekik  szeretnék segíteni a következő könyvajánlóval.


101 klasszikus otthoni játék

“Örvendezhetnek a különféle játékok szerelmesei és a hobbik hívei: járványként terjed a pókerezés, és egyre több kártyaklub nyílik. Ha párban vagy csoportosan kívánjuk múlatni az időt, egész sor játék áll rendelkezésünkre, a sakktól a Twisterig. A Klasszikus otthoni játékok, ez a régi stílusú referenciakönyv mintegy száz időt álló társasjátékot sorol fel, valamint azok változatait, unalom garantáltan elűzve! A könyv ismerteti valamennyi játék történetét, szabályait, valamint tippeket ad arra nézve, miként lehet nyerni. Ebben a kötetben rengeteg szórakozási lehetőséget találunk minden korból, minden korosztály számára, így többek közt megismerkedhetünk a következő játékfajtákkal: – Táblás játékok; – Kártyajátékok; – Akciójátékok; – Szalonjátékok; – Kockajátékok; – Kereskedelmi klasszikusok.”

Szerző: Steve Luck; fordította: Rákócza Richárd. Budapest: Saxum Kiadó, 2008. Forrás: www.libri.hu

Katalógusunkban


Családi játékok kincsestára – Többszáz remek játék mindenki számára

“Van egy doboz dominója, amely csak a helyet foglalja a szekrényben, mert nem tudja, hogyan kell vele játszani? Szeretne újra krokettezni, de nem emlékszik már, hogyan kell? Vagy csak egyszerűen unja a kanasztát, és szeretne valami mást játszani? Ha egy új játékot szeretne megtanulni, vagy egy régi kedvencét feleleveníteni, a Családi játékok kincsestára pont az, amire szüksége van. A könyv több mint 200 szórakoztató játékot tartalmaz, amelyek között megtalálhat számos olyan tevékenységet, amely a gyerekeket lefoglalja a hosszú kocsikázás alatt, stratégiákat tétre menő (fogadásos) játékokhoz, mint a blackjack és a póker, nagyszerű társasági játékokat, amelyeket a vendégei újra és újra játszani szeretnének. És most kezdődjön a játék!”

Szerző: Jim Glenn, Carey Denton; fordította: Bozsó Róbert, Jankovics Judit, Snopek Márta. Budapest: Kossuth Könyvkiadó, 2008. Forrás: www.libri.hu

Katalógusunkban


Kapcsold ki a tévét! 365 játék a gyermekével tévénézés helyett

“Van egy felesleges tojástartója? Na és egy régi magazinja? No, és mi a helyzet a vécépapírból megmaradt kartoncsövekkel, vagy a kamrában felhalmozódott kartondobozokkal? Ezekkel a közönséges anyagokkal aktív és magával ragadó játékok világát nyithatjuk meg gyermekünk számára – olyan játékokét, melyek annyira lenyűgözőek, hogy a televízió nyugodtan elbújhat mellettük!”

Szerzők: Steve Bennett, Ruth Bennett, fordította: Cserna György. Pécs: Alexandra Könyvkiadó, 2000. Forrás: www.antikvarium.hu

Katalógusunkban


MENSA Agytorna gyerekeknek – 200 furfangos fejtörő

“Nem kell Einsteinnek lenned… de ettől okosodsz. Szereted a rejtvényeket? Boldogulsz is velük? Nosza, vágj bele! Keresd meg sorban az agytornáztató feladatgyűjtemény minden kérdésére az egyetlen helyes választ, amely továbbvezet a következő rejtvényhez, majd a végcélhoz. De ha helytelen a megoldásod, akkor baj van, mert eltévedsz a labirintusban. Szedd össze magad, törd a fejed, edződjenek az agysejtjeid! És ne riadj vissza! A feladatok fokozatosan nehezednek, ezért tartsd be a sorrendet. Ha megbirkózol a rejtvényekkel, minden esélyed megvan, hogy bekerülj a magas IQ-val rendelkezők társaságába. Ha tényleg te vagy az erősebb, miért ne próbálkoznál meg egy nehezebb feladatgyűjteménnyel? Keresd a Mensa könyveket!”

Szerző: Robert Allen; fordította: Szamos Eszter. Budapest: Magyar Könyvklub, 1998. Forrás: www.antikvarium.hu

Katalógusunkban


365 intelligencia-fejlesztő játék gyerekeknek

“Ne törd tovább a fejed! Ebben a könyvben az év minden napjára találhatsz olyan játékos feladatot, amely segítségével számos dologra megtaníthatod gyermekedet. A tevékenységeket három éves kortól ajánljuk, és aszerint csoportosítottuk, hogy mely területen hatnak leginkább: egyaránt találhatsz itt nyelvi, matematikai, tudományos és testi képességeket fejlesztő játékokat. A tevékenységek elején található kis ábrák megmutatják, hány éves kortól ajánljuk, a lakásban vagy a házon kívül végezhető, rövid ideig tart, vagy hosszabb időt vesz igénybe. Találhatsz köztük közismert játékokat, de teljesen eredetieket is, amelyek segítségével észrevétlenül segítheted a gyermekedet a fejlődésben.”

Összeállította: Isabel Orti ; fordította: Magyar Myrtill. Budapest: Napraforgó Kiadó, 2018. Forrás: www.napraforgokiado.hu

Katalógusunkban


Bogyó és Babóca társasjátéka

“Bartos Erika meselapjain is közeleg a húsvét: Babóca és barátnői tojást festenek, hiszen a fiúk biztosan jönnek locsolkodni. De – mint mindig – baj történik. Ugri tojásai összetörnek. Szerencsére a legváratlanabb helyről jön a segítség. A második mesében Bogyó Pihével társasozik a réten. Bogyó persze mindig az első szeretne lenni. A dühös csigafiú megpróbál egyedül játszani, de rájön, hogy mégis jobb együtt lenni. A gyermekek is kipróbálhatják Bogyóék borítóra és előzéklapra rajzolt társasjátékát, amelynek szabályleírását is megtalálhatják.”

Szerző: Bartos Erika. Budapest: Pozsonyi Pagony Kiadó, 2018. Forrás: www.kello.hu

Katalógusunkban


Játékok könyve

“Voltatok már valaha Egér-szigeten? Ez az igen furcsa sziget Egérbenemjárta-óceán kellős közepén helyezkedik el, és az alakja jókora sajtszeletre emlékeztet. Ezen a szigeten a természet különleges védelmet élvez, és a rágcsálók boldogan élnek… A fővárosa Rágcsália. Itt lakom én, Geronimo Stilton! Kalandjaim is főként Rágcsáliában játszódnak. Igaz történetek ezek, velem estek meg, vagy ne legyen a nevem Geronimo Stilton! Vicces, furcsa és egy kicsit talán hihetetlen kalandok, de ígérem, hogy egytől egyig mulatságosak… Nem hisztek nekem? Hát rajta! Olvassatok el egyet! Ha pedig tetszik, olvassátok el a sorozat többi kötetét is, és meglátjátok, milyen jót mulatunk majd együtt!”

Szerző: Geronimo Stilton; illusztrálta: Lerry Keys; fordította: Kotsis Orsolya. Pécs: Alexandra Könyvkiadó, 2009. Forrás: www.kello.hu

Katalógusunkban


Száz ötlet, száz játék – játékos barkácskönyv óvodásoknak, iskolásoknak

“Ebben ​a nagy, játékos barkácskönyvben 160 színes oldalon rengeteg ötlet és játékleírás található. Minden évszakban, minden alkalomra mindenki talál maga kedvére valót. A barkácsötletek akár szobában, akár szabadban elkészíthetők. Kicsik és nagyok, türelmesek és türelmetlenek olyan ötletek közt válogathatnak, amelyek a ház körüli vagy könnyen beszerezhető, olcsó anyagokból elkészíthetők. Rajta! Játékra fel!”

Szerző: Sabine Cuno; Budapest: Cicero Könyvkiadó, 1993. Forrás: www.rukkola.hu

Katalógusunkban