Könyvajánlók

A gyerekrészleg újdonságaiból

Összeállította: Tadjerné Sipos Katalin


Szabadulószobás fejtörők – Tíz kalandos csapdahelyzet interaktív rejtvényekkel

“Az ajtó becsukódik mögötted. Túl későn veszed észre, hogy különös zárszerkezetet erősítettek rá. Körülnézel, és rájössz… csapdába estél! Ha vonzanak a rejtélyek, szívesen gondolkodsz összetett logikai feladványok megoldásán, ennek a könyvnek a lapjain átélheted a szabadulószobák izgalmát. Bújj Adam Parkinson oknyomozó újságíró bőrébe, és göngyölítsd fel a Wexell Corporation mögött álló titokzatos összeesküvést! A Szabadulószobás fejtörők tíz zárt “szobából” áll, és ha elakadnál, a kijutáshoz különféle segítségeket is kaphatsz. Oldd meg az interaktív feladványokat, hogy elérhess a következő helyszínre… mielőtt lejár az időd!”

Írta: James Hamer-Morton; fordította:  Rusznyák Csaba. Budapest: HVG Kiadó, 2019. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


A Sohalányok 1. Pillantásnyi varázslat

“Négy igazi lány a tündérek világában Sós víz illata, enyhe tengeri szellő, és egy tündér csengettyűhangú kacagása – ennyiből sejtheti csupán Kate, Mia, Laney és Gabby, hogy valami varázslatos történik velük. A négy barátnőt hétköznapjaikból egy szempillantás alatt a legcsodálatosabb helyre repíti valami – Sohaországba, amely a tündérek és hableányok otthona… és immár a négy elveszett lányé is. A lányok még várnának az indulással, de Clarion királynő és Csingiling rájöttek, hogyan juthatnának haza. Véget ér vajon Kate, Mia, Laney és Gabby fantasztikus kalandja még azelőtt, hogy igazán elkezdődhetett volna?”

Írta: Kiki Thorpe; illusztrálta: Jana Christy; fordította: Morcsányi Júlia. Budapest: Manó Könyvkiadó, 2021. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


A Sohalányok – Két világ közt

“Négy igazi lány a tündérek világában Ez nem igazság! Épp kezdték otthon érezni magukat Tündérvölgyben, mikor Kate-nek, Miának, Laney-nek és Gabby-nek haza kell térnie. Csingiling azt mondja, még soha, egy gyerek sem tért vissza Sohaországba, de Laney ezt úgyse hiszi el! Soha többé nem vágtathat az erdőn szarvasháton? És hogy tanul meg az állatok nyelvén, távol a tündérektől? A lányok hiába intenek búcsút Tündérországnak, varázsereje mintha követné őket. A kisegér Laney-ék konyhájában – biztos, hogy a tündérek egyik tejegere! Rés keletkezett a két világ között?”

Írta: Írta: Kiki Thorpe; illusztrálta: Jana Christy; fordította: Morcsányi Júlia. Budapest: Manó Könyvkiadó, 2021. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Perle könyve

“Egy távoli királyság kikötőjében, a fekete éjszakában világítóhajó imbolyog a hullámok tetején. Fedélzetén balsorsú szerelmespár: a varázserejétől megvált tündér és a trónról lemondott herceg. A fiút olyan világba száműzi egy gonosz nemtő, ahol sem a mesékben, sem a tündérekben nem hisznek. 1938-ban, Párizsban látjuk viszont az ifjút, a Perle Édességházban. Sorsa a háborúba, a francia ellenállás tagjai közé, majd egy véget nem érő ereklyevadászatra szólítja, és mindeközben mintha minden lépésére vigyázna egy láthatatlan, csodálatos lény. Találkozhat-e újra a két szerelmes? Van-e út vissza, a tündérvilágba? Timothé de Fombelle napjaink egyik legelismertebb ifjúsági szerzője, könyvei ragos irodalmi díjakban részesülnek és a sikerlisták élén szerepelnek. Történeteinek többsége a fantázia és a valóság egymást átható világában játszódik, akár a Perle könyve.”

Írta: Timothée de Fombelle; fordította: Pacskovszky Zsolt. Budapest: Móra Könyvkiadó, 2016. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


A griff bűvöletében – Gryphony 1.

“Egy titokzatos gyűrű Melodyt egy ősi kőrakáshoz vezeti, ahol egy tojásra bukkan. Amikor hazaviszi a kincset, megdöbbenve tapasztalja, hogy egy griff-fióka bújik elő belőle. A kislány a nagymamájával él a Kőház Panzióban,melyre a környék pénzéhes vállalkozója készül rátenni a kezét. Hamarosan kiderül, hogy a félig sas, félig oroszlán lény képes beszélni Melodyval, és felcsillan a remény, hogy a segítségével talán megmentheti az otthonukat. Kisiskolásoknak szóló fantasy egy árva kislány kalandjairól, történet a csodák és a barátság erejéről.”

Írta: Michael Peinkofer; fordította: Bartók Imre. Budapest: Scolar Kiadó, 2021. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Csak Jack

“Az elmúlt két évben ötször költöztünk. Sokat tudok a pakolásról.” De Jack nemcsak a pakolásról tud sokat, hanem arról is, hogyan illeszkedjen be egy új iskolába. Amióta apa elment, anyával ötször költöztek. A megoldás a Sherlock-szabály: figyelj, fülelj, ne árulj el túl sokat magadról, olvadj be. A túlélőstratégia remekül működik, míg meg nem jelenik a mindig jókedvű, magabiztos, mások véleményével mit sem törődő Tyler. Fantasztikus találmányaival és lehengerlő stílusával segít Jacknek is ráébredni: a legfontosabb, hogy önmagad légy! Semmi más, csak Jack! A Pagony legújabb sorozatába, az Abszolút Könyvekbe olyan 9-12 éveseknek szóló, olvasmányos és izgalmas könyveket válogatunk, amelyek abszolút lendületesek, abszolút színvonalasak, abszolút maiak. Abszolút könnyű őket olvasni, de mégsem felszínesek, abszolút nem megterhelőek, de mégis elgondolkodtatók. Ezeket a könyveket jó olvasni!”

Írta: Kate Scott; illusztrálta: Alexandra Gunn; fordította: Illés Róbert. Budapest: Pozsonyi Pagony Kiadó, 2020. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Ne nyisd ki! – Mágikus

“Ne nyisd ki!” – olvasható a Nemóhoz került titokzatos küldeményen. Nemo természetesen kinyitja a csomagot… Ding- dong, újabb küldemény érkezett! Vajon ezúttal mi lehet benne? Hűha! Egy Csillám névre hallgató egyszarvú. Böfög és pukizik… És a legjobb: valóra váltja a kívánságokat! Nemo, Oda és Fred alig hiszik el, hogy ilyen szerencse érte őket. Most végre valóra válthatják az álmaikat! Sőt nemcsak ők, hanem Boring összes többi lakója is… Csodás fejlemények – vagy talán mégsem?”

Írta: Charlotte Habersack; illusztrálta: Fréderic Bertrand; fordította: Bartók Imre. Budapest: Scolar Kiadó, 2021. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Magyarország kalandos túraútvonalai – Vadak keresése állatnyomokból és más jelekből

“A Túrázók nagykönyve című sorozat újabb, sorrendben tizedik darabjával jelentkezik Nagy Balázs geográfus, egyetemi oktató. Ezúttal olyan útvonalakról van szó, melyek kifejezetten a rejtőzködő állatvilág miatt érdekesek. Természetesen nemcsak erről esik szó a kiadványban; a négy különböző élőhelytípus (Erdők, rengetegek; Síkságok, fűtengerek; Vizek világa; Települések, vadon) szerint csoportosított túrák általános információi, egyéb látnivalói is említésre kerülnek, de a szerzők megkülönböztetett figyelemmel kísérték a vadak keresését állatnyomok és egyéb jelek alapján. A könyv segítségével megismerhetjük a bükki szirtek vándorait, a Kelet-Mecsek állatvilágát, a Központi-Zemplént és az Abaúji-Hegyalját, az Erdőspuszták vidékét, a Hortobágyot, a Fekete- és Fehér-Körös vidékét, a Velencei-tóhoz közeli Dinnyési-fertő élőhelyeit, a Duna Neszménytől Mohácsig tartó szakaszát, a Tisza-tót, a Budai-hegység ösvényeit, az Országos Kéktúra Keszthely és Tapolca közötti szakaszát, valamint a Nyíregyházáról Sárospatakra vezető túrautat. A szöveget szokás szerint színes fotók, térképek és szintvonalak kísérik. A turista jelek magyarázatával, valamint név- és tárgymutatóval záródó kötet általános gyűjtőkörű könyvtárak számára ajánlott beszerzésre.”

Szerkesztette: Nagy Balázs. Budapest: I.P.C. Kiadó, 2020. Forrás: Kello.hu

Katalógusunkban


 

%d bloggers like this: