Könyvajánlók

Fantasy könyvek gyerekeknek

Összeállította: Tadjerné Sipos Katalin


A hallgatás erdeje – Deltora-küldetés 1.

“Deltora: A szörnyek és a varázslat birodalma… Az árnyak Ura megirigyelte az emberek boldogságát. Gonosz cselszövéssel akarja elfoglalni Deltora csodálatos földjét. A népre rabszolgaság vár. Csak Deltora varázslatos öve állíthatja meg a gonoszt. A hét drágakő titokzatos és legyőzhetetlen hatalmat rejt. Sajnos, ezt az ellenség is pontosan tudja… Az ékköveket ellopják, és szétszórják a királyság legszörnyűbb és legsötétebb tájain. Diadalát ünnepli az Árnyak Ura, Deltora dicsősége pedig semmivé foszlik. A sötét korszakban csupán néhányan őrzik a reményt. Veszedelmes küldetés vár arra, aki vissza akarja szerezni a kincseket. Egy különös páros vág neki titokban, hogy megszabadítsák földjüket a zsarnok uralmától. Csupán egy kézzel rajzolt térkép útmutatására hagyatkozva indulnak el első céljuk felé a Hallgatás Erdejébe. Emily Rodda írónő sorozata méltó párja a klasszikus, mesés fantasy leghíresebb alkotásainak. Izgalmas, értékekben gazdag olvasmány a műfaj rajongóinak, és a mesés történetre vágyó gyerekeknek is.”

Írta: Emily Rodda; fordította: Robin Edina. Budapest: M & C Marketing Tanácsadó Kft., 2006. Forrás: Bookline.hu

Katalógusunkban


A könnyek tava  – Deltora-küldetés 2.

“A két vakmerő vándor, Lief, Barda és zabolátlan új társuk, Jázmin veszedelmes küldetésre indultak, hogy megkeressék Deltora varázslatos Övének drágaköveit. Valamikor régen az Öv hét drágaköve oltalmazta a csodálatos és békés birodalmat. Az Árnyak Ura azonban megirigyelte az emberek boldogságát, és elrabolta az ékkövet. Az aranytüzű Topázt már sikerült visszaszerezni. Ám az ország csak akkor szabadulhat fel az Árnyak gonosz Urának sötét hatalma alól, ha minden kő visszakerül saját helyére az Övben. A második drágakőhöz vezető úton a három hősnek át kell kelnie Thegan, a szörnyeteg-boszorkány földjén. Utazásuk során csalás, árulás és számos veszély vár rájuk. Az út végén pedig meg kell küzdeniük a Könnyek elátkozott Tavának Őrzőjével is.”

Írta: Emily Rodda; fordította: Robin Edina. Budapest: M & C Marketing Tanácsadó Kft., 2006. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


A patkányok városa – Deltora-küldetés 3.

“A Deltora-sorozat harmadik kötete a szörnyek és a varázslat birodalma… Valamikor régen Deltora varázslatos Övének hét drágaköve oltalmazta a csodálatos, békés birodalmat. Az Árnyak Ura megirigyelte az emberek boldogságát, és elraboltatta az ékköveket. Ahogy eltűnt a védelmező erő, úgy omlott össze a királyság. A sok évig tartó sötét korszakban csupán néhány elszánt, tiszta ember őrizte meg a reményét. Közülük hárman, Lief, Barda és Jázmin veszedelmes misszióra vállalkoztak. Meg akarták találni a hét drágakövet, hogy az Árnyak Urának hatalmát megtörjék, és az Öv teljes pompájában ragyogjon fel újra. Az aranytüzű Topázt és a nagy Rubint már sikerült megszerezniük. A két drágakő titokzatos hatalma új erőt és bátorságot önt beléjük, így elindulnak a harmadik kő felkutatására. Küldetésük során számos veszélyre számítanak, de a Patkányok városának borzalmai minden elképzelésüket felülmúlják… Emily Rodda írónő nyolc részből álló sorozata méltó párja a klasszikus fantasy leghíresebb alkotásainak. Izgalmas, értékekben gazdag olvasmány a műfaj rajongóinak, és a mesés történetre vágyó gyerekeknek”

Írta: Emily Rodda; fordította: Robin Edina. Budapest: M & C Marketing Tanácsadó Kft., 2006. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Homokdűnék – Deltora-küldetés 4.

“A Deltora-sorozat negyedik kötete Az Árnyak Ura zsarnoki hatalmával leigázta Deltora csodálatos birodalmát. Csatlósaival elraboltatta Deltora varázserejű Övének hét drágakövét. A nép éhezik, és rabszolgasorban szenved. A remény csupán néhány elszánt, tiszta ember szívében él. Közülük három vakmerő hős, Lief, Barda és Jázmin elhatározták, hogy megszabadítják hazájukat a zsarnoktól. Veszélyes küldetésre indultak, hogy megszerezzék a királyság legrettenetesebb vidékein elrejtett drágaköveket. Három ékkövet már sikerült megtalálniuk. A negyedik drágakő felkutatása az eddigieknél is kockázatosabb feladat. Túl kell élniük a kietlen, terméketlen pusztaság minden szörnyűségét. A homokdűnék halálos ölelésében egy ismeretlen Őrző vár rájuk. Valaki, aki nem ismeri a könyörületet… Emily Rodda írónő nyolc részből álló sorozata méltó párja a klasszikus fantasy leghíresebb alkotásainak. Izgalmas, értékekben gazdag olvasmány a műfaj rajongóinak, és a mesés történetre vágyó gyerekeknek”

Írta: Emily Rodda; fordította: Robin Edina. Budapest: M & C Marketing Tanácsadó Kft., 2006. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


A Rém hegység – Deltora-küldetés 5.

“DELTORA A SZÖRNYEK ÉS A VARÁZSLAT BIRODALMA… Lief, Barda és Jázmin veszedelmes küldetésre vállalkozik. Az a feladatuk, hogy Deltora Övének hét elveszett drágakövét felkutassák. Csak akkor szabadulhat fel a királyság és rabszolgasorba vetett népe az Árnyak Urának zsarnoki hatalma alól,ha a kövek újra méltó helyükre lelnek az Övben. Négyet közülük már sikerült megtalálni. Most pedig, bár Lief megrázó hírekről értesül hazulról, és szíve visszavágyik, mégis folytatniuk kell küldetésüket. Ahhoz, hogy az ötödik követ is megszerezzék, hőseink egészen az Árnyékföldek határáig merészkednek, ahol egyenesen belevetik magukat Gellik, az óriásvarangy birodalmának rettenetes sötétjébe – a Rém Hegységben. Emily Rodda írónő sorozata méltó párja a klasszikus, mesés fantasy leghíresebb alkotásainak. Izgalmas, értékekben gazdag olvasmány a műfaj rajongóinak és a mesés történetre vágyó gyerekeknek is.”

Írta: Emily Rodda; fordította: Robin Edina. Budapest: M & C Marketing Tanácsadó Kft., 2007. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


A szörnyeteg útvesztője – Deltora-küldetés 6.

“Deltora a szörnyek és a varázslat birodalma … Az Árnyak sötét Urának tudomására jutott, hogy Lief, Barda és Jázmin Deltora Övének hét elveszett drágaköve után kutatnak. Tisztában van vele, hogy ha a kövek visszakerülnek méltó helyükre, az Öv varázsereje képes lesz megdönteni zsarnoki hatalmát e földön. Öt drágakövet már sikerült megszerezniük. A következő az irtózatos és vérengző Volu víz alatti barlangjában rejtőzik. Liefet és társait az Árnyak Urának szolgái üldözik, és bár halálosan kimerültek, mégis elszántan folytatják küldetésüket. Az út végén pedig szükségük lesz minden csepp erejükre és bátorságukra ahhoz, hogy szembenézzenek a Szörnyeteg útvesztőjével. Emily Rodda írónő sorozata méltó párja a klasszikus, mesés fantasy leghíresebb alkotásainak. Izgalmas, értékekben gazdag olvasmány a műfaj rajongóinak és a mesés történetre vágyó gyerekeknek is.”

Írta: Emily Rodda; fordította: Robin Edina. Budapest: M & C Marketing Tanácsadó Kft., 2007. Forrás: Bookline.hu

Katalógusunkban


Az elveszettek völgye – Deltora-küldetés 7.

“Lief, Barda és Jázmin útjuk végéhez közelednek. Hat drágakő ismét ott ragyog méltó helyén, Deltora Övének foglalataiban. Ám az utolsót, a hetediket is fel kell még kutatniuk ahhoz, hogy Deltora birodalma végre felszabadulhasson az Árnyak gonosz Urának zsarnoksága alól. A három barátnak számos borzalommal kellett már eddig szembenéznie, és mindig erőről és bátorságról tettek tanúbizonyságot. Ezúttal azonban olyan sötét rejtélyekkel állnak szemközt, amelyeket erő és bátorság egyedül le nem győzhet. Ha most kudarcot vallanak, küldetésük elvész, ők pedig örök időkre az örvénylő köd foglyai maradnak az Elveszettek Völgyében.”

Írta: Emily Rodda; fordította: Robin Edina. Budapest: M & C Marketing Tanácsadó Kft., 2007. Forrás: Moly.hu

Katalógusunkban


Visszatérés Delbe – Deltora-küldetés 8.

“Deltora a szörnyek és a varázslat birodalma… A hét elveszett drágakő ismét méltó helyén ragyoghat Deltora Övében. Lief, Barda és Jázmin feladata most az, hogy felkutassa Deltora trónjának örökösét. Tudják jól, hogy egyedül Adin igaz örököse használhatja az Övben rejlő varázserőt, és döntheti meg az Árnyak Urának zsarnokságát. Ám az örökös hollétét születése óta sűrű homály fedi. Csupán az Öv vezetheti el őket rejtekhelyére. Meglepetést meglepetés követ. A Deltora felszabadításáért indult kis csapat immáron a döntő küzdelemhez érkezett. Az Árnyak sötét Urának fékezhetetlen dühe és hatalma azonban pusztulással fenyegeti a három hőst és mindazt, ami szívüknek kedves. Végül mégis minden titokra fény derül…”

Írta: Emily Rodda; fordította: Robin Edina. Budapest: M & C Marketing Tanácsadó Kft., 2007. Forrás: Moly.hu

Katalógusunkban