KÖNYVAJÁNLÓK,  Újdonságok

Nyári olvasmányok

A füredi földesúr

1764, Füred. Azt mondják, léteznek sorsfordító találkozások: Anna, a nincstelen fiatalasszony felforgatja a gazdag, kálvinista nemesi família életét kevesebb mint fél esztendő alatt. A füredi földesúr – Oroszy Mihály – katolikus hitre tér és megházasodik. Elvégre a szerelem mindent legyőz… A mesékben a szerelmespár boldogan él, míg meg nem hal; de az élet nem tündérmese… Könnyek és viharok nélkül nincs házasság; a hitvesi ágy – különösen egy földesúré – nem csak mámort tartogat. A zárt ajtók titkot őriznek – nem is akármekkorát -, hiszen Anna a XX. században született. Boszorkány vagy időutazó? Házasságukban világok ütköznek, szerelmük fájdalmas áldozatokat követel. Vajon létezik-e jövő azok számára, akiket az idő szétválaszt? A végzet jéghideg közönnyel rövidre szabta közös életüket, a földesúr azonban nem nyugszik bele a sors ítéletébe, más utat választ. Karády Anna új regényében, amely A füredi lány folytatása, bepillantást nyerhetünk a XVIII. századi nemesek kiváltságos világába, a szemünk előtt elevenedik meg egy földesúr hétköznapi élete és egy nem hétköznapi szerelem megrendítő története.

Írta: Karády Anna. Budapest: Álomgyár Kiadó, 2022. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Az örökség ára

“Az Örökösök trilógia második kötetében folytatódik az Örökösök viadalában megkezdett izgalmas történet. Avery már egy hete tartózkodik a milliomos és különc Tobias által örökségül ráhagyott kastélyban. Ez idő alatt számos titok és megfejtendő rejtvény keresztezte útját, de úgy érzi, semmivel sem jutott közelebb a megoldáshoz. Hawthorne unokái közül, különösképpen kettő az, aki folyamatosan Avery nyomában van. Grayson, mivel meggyőződése, hogy a lány szélhámos, rafinált kérdésekkel próbálja meg lebuktatni, sikertelenül. Az örökösnő már nem tudja, kiben bízhat meg, mert Grayson tele susogja a fülét a testvéreit lejárató történetekkel, közben Jameson, aki egyre inkább őszinte érzelemmel fordul felé, mindjobban a bizalmába férkőzik. Bár Avery úgy érzi, a fiatal férfiben megbízhat, de ez koránt sincs így, mert ha elrabolja a szívét Jameson, akkor nagyobb veszély leselkedik rá, mint azt gondolná. Közben egy DNS-teszt által bizonyságot nyer, hogy semmiféle vérségi kapcsolat nem fűzi az elhunythoz, de számos jel mégis arra utal, hogy ennél sokkal fontosabb kötelékek láncolják Averyt a családhoz “

Írta: Jennifer Lynn Barnes; fordította: Bottka Sándor Mátyás. Budapest: Lampion Kiadó, 2022. Forrás: Kello.hu

Katalógusunkban


Anyám szerint

“Kicsoda valójában Náray Tamás? Itthon és külföldön elismert divattervező, festőművész, író, Spanyolországban élő világpolgár vagy debreceni lokálpatrióta? Netán mindez egy személyben? Erre a kérdésre ad választ a szerző legújabb és talán legszemélyesebb, legszókimondóbb kötete, amelyben egy csokorba gyűjtve adja közre életének személyiségformáló eseményeit, a családi legendárium történeteit. A sodró lendületű írásokból ugyanakkor egyfajta korrajz is kirajzolódik a szocializmus és a rendszerváltás korának tipikus karaktereivel, amelyben tükröződik a szerző tágabb és szűkebb családjának sorsa. Igazán sokszínű könyvet tart kezében az olvasó, de mindegyik történetben megjelenik az a több generáció élettapasztalatait bölcsességbe sűrítő személy, akinek Náray Tamás talán a legtöbbet köszönheti: az édesanyja. Vallomás a fiúi szeretetről – nem csak szülőknek. NÁRAY TAMÁS festőművész, divattervező. Külkereskedelmi, majd közgazdaságtani tanulmányokat folytatott. Dolgozott külkereskedőként, ipari formatervezőként, öltözéktervezőként, de mindvégig a művészetek jelentették az igazi hivatását. Pár év kivételével az egész életét végigkísérte a festés. Az első, önéletrajzi ihletésű könyve, Az utolsó reggel Párizsban 2016-ban jelent meg, amelynek a folytatása a 2021-ben született Volt egyszer egy varrodám. Nagy sikerű trilógiájának első kötete, a Zarah 2017-ben jelent meg, amelyet 2018-ban a Zarah öröksége, 2019-ben pedig a Zarah álma követett.”

Írta: Náray Tamás. Budapest: Libri Kiadó, 2022. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Szíria szülötte

“A halál mezején is születhet remény… A pokol igenis létezik. Hogy honnan tudom? Oda születtem. Szíria gyermeke vagyok, akinek minden egyes nap, minden egyes perc ajándék. A világot, amiben élek, az emberi kegyetlenség uralja. Nincs senki, aki el tudná pusztítani a gonoszt. Így egy megoldás létezik számunkra: a menekülés. Hajóra szállni, és reménykedni, hogy életben maradunk… Ám a halál torkából nem lehet csak úgy kimasírozni, mert nincs benne könyörület. Engem is utolért és megragadott, de el nem vonszolt, mert jött valaki, aki megmentett. Ő volt az egyetlen tiszta és nemes dolog haldokló életemben, az egyetlen, aki képes volt arcon köpni a halált. De eltűnt, és magával vitte a reményt, amibe zokogva kapaszkodtam. Akartam őt. Mindennél jobban. Félelmet nem ismerve hajszoltam a szabadságot, amiért a legdrágább dologgal fizettem: a szívemmel… Marilyn Miller egy olyan világot mutat be, ami bár kegyetlen, mégis ott él benne a remény. Szíria szülötte ráébreszt arra, mi az igazán fontos. Nem a bőrszín, a vallás vagy az etnikum, hanem hogy emberek tudjunk maradni mindig, minden áron. “

Írta: Marilyn Miller. Budapest: Álomgyár Kiadó, 2022. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Örökre Görögbe – Ladányi Niki 3.

“Ladányi Niki, több korábbi Fejős Éva-regény hősnője kisgyerekes anyaként fantasztikus, egyben ijesztő állásajánlatot kap: legyen a Mademoiselle magazin főszerkesztője. Azonban a magazin tulajdonosi körét le kell nyomoznia, erre az éppen Santorinin nyaraló magánnyomozó nagyanyját kéri meg. A nagyi meglepő dolgokat talál, de nem ér rá teljes erővel ezekre koncentrálni, mert egyrészt a barátnőjét kell megmentenie egy – szerinte – csaló görögtől, másrészt végre szeretné lebuktatni az ügyészt, akit sokakkal ellentétben bűnösnek tart. A magánnyomozó nagyi újdonsült barátnőjével, a hihetetlenül laza Lujzával osztozik egy csodás szobán Santorinin, és kalandjaik felejthetetlennek bizonyulnak, mindaddig, amíg a magánnyomozót el nem kábítják… Közben a csodás karibi szigetről, St. Luciáról Athénba indul egy férfi és a barátnője, Budapestről pedig egy nő, aki mostanában nem szívesen utazik sehová. Athén forró, büdös és hangulatos, éppen ideális ahhoz, hogy hőseink itt találkozzanak, ha nem is egy nyaralásra, de legalább egy estére. Fejős Éva legújabb regényében nemcsak egy hangulatos görög szigetre és a nyüzsgő fővárosba, az Akropolisz alá kalauzol minket, hanem újra izgalmas, krimis történettel örvendezteti meg olvasóit. Az Örökre Görögbe olvasásához vegyél elő egy doboz olajbogyót, hallgass görög zenét mellé – vagy csak ülj csendben és merülj bele a könyvbe, hiszen a történet garantáltan magával sodor majd! “

Írta: Fejős Éva. Budapest: Erawan Kiadó, 2021. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Lenyűgöző párizsi nők

“Párizs, 1944. Az ellenállás tagjai számára a megszállt Franciaországban veszélyesebb a helyzet, mint valaha. A huszonöt éves Gabby Foucher gyűlöli a nácikat, habár a rue Royale 10. házmestereként mindent megtesz, hogy kerülje a konfliktusokat. Nem úgy, mint vakmerő húga, Yvette, aki lépten-nyomon bajba keveredik. Aztán mindkettőjüket beszervezi az ellenállásba Catherine Dior, és elragadja őket a kémek, szökevények és rejtélyek veszedelmes világa. Míg Gabby mindent kockára tesz a férfiért, akit a nácik elől rejteget, Yvette-nek döntenie kell, bízik-e egy rejtélyes diplomatában, aki úgy tűnik, rájött a titkára. Ahogy az árulás fenyegetése egyre jobban körülzárja őket, egyetlen hiba is sokak halálát jelentheti, és mindkét nővérnek olyan döntést kell hoznia, amit később esetleg megbán. Párizs, 1947. Yvette visszatér New Yorkból, hogy manökenként újrakezdje az életét Christian Diornál, aki forradalmasítja a divatot az úgynevezett “New Look” irányzattal. Ám először muszáj kiderítenie az igazságot: mi történt Catherine Diorral? Ki volt az áruló? Gabby pedig rájön, hogy sokféle bátorság van, és hogy a szerelemért mindig megéri harcolni. Letehetetlen új regény, melyet Catherine Dior – a divattervező húga és a II. világháború franciaországi hőse – valóságos, bátor története inspirált”

Írta: Christine Wells ; fordította: Palásthy Ágnes. Szeged: Könyvmolyképző Kiadó, 2022. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


A brazil macska és különféle rejtelmes történetek

“Sir Arthur Conan Doyle – a Sherlock Holmes históriák világhírű és mára klasszikussá vált írója – misztikus/kalandos/bűnügyi novelláinak újabb gyűjteménye. Az írások közül több most olvasható először magyar nyelven. A kötetben található történetek:

A brazil macska
A négyszögletű dobozka
Burger titka (Az új katakomba)
A barna kéz története
A veterán
A latintanár története
J. Habakuk Jephson vallomása”

Írta: Sir Arthur Conan Doyle; fordította: Kiss Sándor. Budapest: Attraktor Kiadó, 2021. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Üdvözlet a gyilkostól

“Róma, Párizs, Koppenhága, Frankfurt Európa nagyvárosi szállodáiban ifjú párokat találnak vérbe fagyva és különös pózba rendezve. Kannon, a New York-i nyomozó lányával Rómában végeznek, így a férfit személyes bosszúvágy is fűti. Az elkövetők nyomot ugyan nem hagynak maguk után, ám azt előre jelzik, hol csapnak le legközelebb: egy helyi újságnak küldött képeslapon jelentik be, hogy mire készülnek. Stockholmban a bűnügyi újságírónő, Dessi Larsson a képeslap címzettje. Kezdetét veszi a hajsza. A svéd riporternő és az amerikai nyomozó mindent elkövetnek, hogy kiderítsék: mi vezérli a könyörtelen gyilkosokat, s hol a hiba tökéletesnek tűnő számításukban.”

Írta: Liza Marklund, James Patterson ; fordította: Torma Péter. Budapest: Animus Kiadó, 2011. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban