hangoskönyvek,  KÖNYVAJÁNLÓK

Hangoskönyveinkből ajánljuk

Adventi krimik

“Hosszú, hideg téli esték, egy forró ital és egy jó hangoskönyv a krimi koronázatlan királynőjétől. Ezekben az advent és újév körül játszódó novellákban Agatha Christie minden híres nyomozójával találkozhatunk. Tartalom:  1. A csokoládés doboz – 2. Karácsonyi tragédia – 3. Mr. Quin eljön – 4. A bagdadi láda rejtélye – 5. A lelkipásztor lánya / A Vörös ház – 6. Edward Robinson férfiassága – 7. Karácsonyi kaland”

Írta: Agatha Christie; előadja: Csankó Zoltán. Budapest: Kossuth Kiadó – Mojzer Kiadó, 2022. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Egyszer elmesélem

“A neves újságíró, publicista és író, a legnívósabb női irodalom képviselője, Schäffer Erzsébet többször jelentkezett már hangoskönyvvel, amelyen maga meséli el történeteit hallgatóságának. Ezúttal ismét egy ilyen kiadvánnyal jelentkezik: a korongon tizenegy ciklus kapott helyet, a sort az Egyszer elmesélem című elbeszélés nyitja meg, s az Álomvölgy zárja. Ezúttal a szó a férfiak körül forog – a szerző megosztja velünk emlékeit azokról, akiket szeretett (és akik viszontszerették, vagy éppen nem), akik így vagy úgy, de eltávoztak, akikkel mindennapjait megosztotta és osztja meg, s még megannyi más típusról. Ám legyenek a férfiak esendők vagy hősiesek, ábrándosak vagy praktikusak, szerencsétlenek vagy Fortuna kegyeltjei – egy biztos: lehet és kell szeretni őket.”

Írta és előadja: Schäffer Erzsébet. Budapest: Kossuth Kiadó – Mojzer Kiadó, 2014. Forrás: Kello.hu

Katalógusunkban


Ezer rege könyve 1. – A csillagösvény lovasai

“A magyarság elveszett ősi emlékezetének felelevenítésére és őseposzának újraalkotására tesz kísérletet az Ezer rege könyve című sorozat, melynek első kötete, A Csillagösvény lovasai a szkíta ősidőkbe vezet vissza. Őstörténetünk hajdani regéi, meséi, mondái csak szerény töredékekben élték túl a történelem viharait. A szerző e töredékek – feljegyzések, krónikarészletek, mesemotívumok – segítségével újrameséli az ősök örökségét új, izgalmas nyelvezettel. Közben felidézi az ismeretlen és ismert századokat, az elfeledett és jól ismert történeteket – regöseink, keresztény krónikásaink és nagy íróink nyomában járva.”

Írta: Bán Mór. Előadja: Németh Kristóf. Budapest: Kossuth Könyvkiadó – Mojzer Kiadó, 2021. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Örökölt sors – Családi sebek és a gyógyulás útjai

“Sokat hallani az elmagányosodásról, a családok széthullásáról, a különféle pszichés eredetű testi problémákról, az egoista viselkedési formák tömeges terjedéséről. Baj van a gyerekekkel, baj van a családokkal, baj van a férfiakkal és baj van a nőkkel. Miközben látszólag mindenünk megvan, a lehetőségek korlátlanok, mintha régi rossz reflexeket vinnénk tovább. Mindig is voltak családi titkok, de ma már számtalan módszer, terápiás lehetőség adódik ezeket felszínre hozni, számtalan útmutató jelenik meg, az emberek mégis magukba fojtva hordozzák gyermekkori sérelmeiket, sőt szüleik, nagyszüleik félelmeit. Orvos-Tóth Noémi, miként előszavában megfogalmazza, egy “generációkon átívelő önismereti utazásra” invitálja olvasóit. Könyve több síkon, a tudományos eredmények, saját terápiás tapasztalatai, sőt saját gyermekkori emlékei és családi történetei és különféle esetleírások mentén, az evolúciós pszichológiától a drámacsoportos tapasztalatokig széles spektrumon elemzi, értelmezi a gyerekkor, a traumatizálódás, a családi titkok és sorsformálás, valamint az örökségek kérdését, és mutat kiutat olyan érdekes és gyakori témák mentén, mint a nem kívánt, illetve más neműnek kívánt gyermek, a meghalt testvért “helyettesítő gyerekek” vagy a testvérsorrend, a tovagyűrűző traumák, kódolt sebek, a kötődés sebei, a családi titkok szétválasztó, árokásó, torzító, bizalomromboló hatásai, a családtörténetek énépítő, bizonyos szituációkban mozgósító vagy épp sorsformáló ereje, akárcsak a családi “tudattalan” nemzedékeken átívelő öröksége. A könyv remek lezárásként Steve Jobs, “a nagy mágus” karrierjét elemzi családtörténeti tükörben..”

Írta és előadja: Orvos-Tóth Noémi. Budapest: Kulcslyuk Kiadó, 2019. Forrás: Kello.hu

Katalógusunkban


Bátran élni – Félelmeink és gátlásaink leküzdése

“Rengeteg gátlás és félelem van bennünk még a legegyszerűbb helyzetekben is – rettegünk attól, hogy ha megmutatunk magunkból valamit, akkor kitesszük magunkat mások kritikájának, ítéletének, elutasításának. Sokkal egyszerűbbnek tűnik, ha elrejtőzünk a szerepeink mögé. De éljük-e így le az életünket? Óvatosságunkban nem hagyjuk-e ki éppen a lényeget? Képesek lehetünk-e valódi intimitásra, megvalósíthatjuk-e legmélyebb vágyainkat, ha állandó önvédelemre rendezkedünk be? Miért nem tesszük fel néha a kérdést: És akkor mi van?! Mi van akkor, ha valami nem sikerül, ha valaki nem fogad el? Megéri-e lemondani arról, hogy a saját bensőnkből fakadó, autentikus életünket éljük, csak azért, hogy soha meg ne sérüljünk, el ne utasítsanak, el ne bukjunk (ami minden bizonnyal így is, úgy is lehetetlen)? Azt tapasztalom, hogy visszatekintve mindig megbánjuk, ha nem tesszük meg, ami igazán fontos lett volna számunkra. Igen, vannak az életben rettenetesen nehéz és ijesztő helyzetek, amikor természetes, hogy félünk – mint ahogy olyan mély felnőttkori gátlások és szorongások is, amelyek korai sérülésekből fakadnak, így gyakorlatilag beleíródtak a sejtjeinkbe. Ilyenkor valóban nem könnyű a dolgunk – de vannak eszközök a kezünkben, és szó sincs arról, hogy ebbe bele kellene törődnünk, hogy ne élhetnénk bátran és hitelesen az életünket, ha így akarjuk, és erőfeszítést teszünk érte.”

Írta és előadja: Almási Kitti. Budapest: Kulcslyuk Kiadó, 2021. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


A tetovált lány

“Az utóbbi idők egyik legnagyobb sikert aratott krimi-sagája a fiatalon – mindössze ötven évesen – elhunyt svéd író-újságíró, Stieg Larsson regényfolyama, a Millenium trilógia. A jelen mű – amelyet most hangoskönyvként bocsát ki Titis, László Zsolt előadásában – ennek a nyitókötete, amelyben megismerkedhetünk a fő karakterekkel és felvázolódik az alaptörténet is. Az események gyökere negyvennégy évre nyúlik vissza: ekkor tűnt el ugyanis gyanús körülmények között a dúsgazdag iparmágnás-családból származó Henrik Vanger kedvenc unokahúga, az akkor tizenhat éves Harriett. A múló idő ezúttal nem hozta el az áhított feledést: egy rejtélyes személy ugyanis (Henrik szerint a lány gyilkosa) minden évben a tragédia évfordulóján egy ritka virág lepréselt példányát küldi el az időközben aggastyánná lett férfinak. Bár Henrik sok ideje feladta, hogy valaha is fény derül az igazságra, egy váratlan ötlettől vezérelve felkeresi a Millenium nevű folyóirat kiadóját, a magándetektívként is ismert Mikael Blomkvistet, hogy próbáljon utánajárni a rejtélynek. A férfi elvállalja az ügyet, oldalán egy különös segítséggel: Lisbeth Salander antiszociális és modortalan, de zseniális elme és feltartóztathatatlan hacker, hátán egy meseszép sárkányos tetoválással.”

Írta: Stieg Larsson; fordította: Péteri Vanda; előadja: László Zsolt. Budapest: Titis Kiadó, 2021. Forrás: Kello.hu

Katalógusunkban


Az ellopott futár

“Prücsök, a tizenhat éves, fékezhetetlen kamaszlány azért érkezett Marseille-be, hogy ártatlanul elítélt apja ügyében Mervin kormánybiztos közelébe férkőzzön. Azonnal pártfogásukba veszik a kikötő kérges kezű, de vajszívű lakói, mindenekelőtt a zsémbes Babette anyó és Szivar, a deresedő halántékú jassz, de Kirúg Hümér, az Álmos Elefánt, Rita Kamélia és a többiek sem maradnak közömbösek. A várva várt találkozás végül létrejön, és aznap este elindul a félreértések őrült vígjátéka, amely sok kacagtató és megható esemény után elvezet az igazság napvilágra kerüléséhez, és mellesleg egy gyarmati viszály megoldásához.

Írta: Rejtő Jenő, előadja: Kovács Patrícia. Budapest: Kossuth Könyvkiadó – Mojzer Kiadó, 2018. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Az ajtó

“Jó szeme volt annak a francia zsűrinek, amelyik 2003-ban a Femina irodalmi díj legjobb külföldi regénynek járó kitüntetését ennek a műnek ítélte. Szabó Magda mindent belesűrített ebbe a műbe, ami egy regényt élménnyé tesz. Egy megrázó emberi sors, a magyar történelem nem kevésbé megrázó eseményei a huszadik század elejétől a nyolcvanas évek közepéig, amelyek mint cseppben a tenger tükröződnek Szeredás Emerenc történetében. És az életrajzi ihletésű mű vallomásai, amelyek ezekben a szavakban csúcsosodnak: “… én öltem meg Emerencet. És ezen az sem változtat, hogy nem elpusztítani akartam, hanem megmenteni.” Kútvölgyi Erzsébet visszafogott, empatikus előadása ellenállhatatlanná teszi a regény drámai sodrását.”

Írta: Szabó Magda; előadja: Kútvölgyi Erzsébet. Budapest: Titis Tanácsadó Kft, 2021. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


 

Mi a véleménye erről?