Könyvajánlók

Válogatás új, “fiús” könyveinkből

Összeállította: Dudás Judit


A jégpálya bajnoka

“Egér-sziget összes rágcsálója izgatottan várta a korcsolyabajnokságot. Az első helyezett díja idén igazán különleges volt: a felbecsülhetetlen értékű és rejtélyes ezüstkorcsolya. Ám valaki el akarta lopni a remekművet! Nem volt más választásom, korcsolyát húztam a tappancsomra én is, és kitámolyogtam a jégre. Cinn, rettentően csúszott!”

Írta: Geronimo Stilton; illusztrálta: Danilo Loizedda, Daria Cerchi; fordította: Dobosiné Rizmayer Rita. Budapest: Kolibri Gyerekkönyvkiadó, 2022. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Evie és az állatok

Evie nagyon szerette az állatokat. Evie nem csupán szerette az állatokat. Nem csupán mindent tudott róluk. Evie-nek volt egy különleges képessége. Egy nagyon szokatlan képessége. Evie HALLOTTA, mit gondolnak az állatok. És néha, anélkül, hogy akár csak a száját is kinyitotta volna, BESZÉLNI tudott velük. Ez volt az ő titkos szuperereje… Csakhogy különlegesnek lenni nem feltétlenül kellemes. És főleg nem veszélytelen..”

Írta: Matt Haig; illusztrálta: Emily Gravett; fordította: Magyari Andrea. Budapest: Kolibri Gyerekkönyvkiadó, 2022. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Jamie, a focicsoda 1. – A kezdőrúgás

“Jamie Johnson minden vágya, hogy iskolája, a Kingfield School legjobb focistája legyen, és egyszer profi játékosként kergesse a labdát. De a próbajáték korántsem úgy sikerül számára, ahogy eltervezte. Vajon van még visszaút? Vagy elszalasztotta a nagy esélyt? A hasonló című, népszerű tévésorozat kiindulópontjául szolgáló regénysorozat 1. kötete.”

Írta: Dan Freedman ; fordította: Cselleng Ádám. Budapest: Móra Könyvkiadó, 2022. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Tomi kalandjai – Beszélgetős mesekönyv

“Tomi a magyar főváros egyik legszebb vonalán, a 7-esen jár. Ahogyan Vilinek és Bobinak, a két villamosnak, úgy neki is izgalmas kalandokban van része. Találkozik Morisszal, a metróval és Misával, a vonattal, Samuval, a vagány taxival és Rozival, a csinos piros trolival, miközben utasokat szállít. Az utasok pedig mesélnek azokról a helyekről, ahonnan jönnek vagy ahová tartanak. Miközben ezt a mesekönyvet lapozza kis Olvasója, megismerkedik a járművekkel, néhány közlekedési szabállyal és Budapest fontos helyszíneivel, épületeivel, hídjaival és néhány klassz játszóterével. A kérdések és játékos feladatok pedig lehetőséget teremtenek arra, hogy szülő és gyermek tartalmas beszélgetéssel egészítse ki a meseolvasást, fejlődjön a gyermek fantáziája, képességei, gyarapodjanak ismeretei. Közben talán ahhoz is kedvet kapnak, hogy végigkísérjék Tomit egy útján, itt-ott leszállva ismerkedjenek Budapesttel.”

Írta: Baginé Lugosi Diána ; illusztrálta: Felföldi Anna. Páty: Szilvia és Tsa Kft., 2022. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Lengemesék – Vilkó útra kel

“A Lengemesék négy évszakával körbeért az év, lezárult a Nádtenger történetének egy időszaka. Tél végére a főszereplő, Füttyös Vilkó korábban zöld haja bebarnult, így végre ő is igazi őrző lehet. Vajon mi lesz az első nagy feladata? Berg Judit most tovább meséli a bátor lengefiú kalandjait és a négy évszak egyik nagy rejtélye is megoldódik. Minden rajongó tudja, hogy Vilkó édesapja, Füttyös Tóbiás évekkel ezelőtt nyomtalanul eltűnt. Nemcsak a lengék keresték hiába, hanem az olvasók is számos levéllel ostromolták a szerzőt, hogy kiderüljön, mi történt a híres őrzővel azon a végzetes bevetésen, amikor nem tért vissza Lengevárba. Most mindenre fény derül! Füttyös Vilkó híreket kap, amelyek alapján úgy tűnik: apukája Afrikába került, ahonnan nem tud hazatérni. A bátor lengefiú ezért útra kel immár saját hátasrigóján, legjobb barátja, Lile társaságában, hogy megkeresse Tóbiást Afrika ismeretlen vidékén.”

Írta: Berg Judit; illusztrálta: Takács Viktória. Budapest: Lampion és Cinemon Kiadó, 2022. Forrás: Bookline.hu

Katalógusunkban


Rendőr Robi és Rézi

“Rendőr Robi igazán büszke a hivatására, a szolgálati motorjára, a szintén rendőrként remekelő lányára, Rézire, és természetesen a kis unokájára, Rudira. Ebből a rendőr szakmát bemutató mesekönyvből kiderül, hogy hogyan dolgoznak a rendőrkutyák, milyen a rendőrök egyenruhája, mit tesz Robi, ha az utakon van szükség a segítségére, és mit adhatnak át a felnőttek szeretett szakmájukból az érdeklődő gyerekeknek. Főhőseink csodás helyeket látogatnak meg és fedeznek fel. Kirándulnak a budaörsi Kő-hegyen, meglátogatják a pákozdi Miska-szobrot, ellátogatnak Szentendrére, és betekintést nyernek a japánkertek rejtelmeibe. A Rendőr Robiról és lányáról, Réziről szóló mesék az óvodás gyerekeket foglalkoztató kérdéseket is bemutatnak Rendőr Rudi karakterén keresztül. Rudi és a Mentős Misi című mesekönyvből már jól ismert barátai, Misu és Maja izgalmas kalandokba keverednek Sárközi Judit mesesorozatának újabb darabjában.”

Írta: Sárközi Judit. Nyíregyháza: Kalliopé Kiadó, 2022. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Róka Robi és az óriás

“Az a hír járja, hogy a Sötét Erdőtől északra, a Tiltott Lápon egy óriási, titokzatos teremtmény él. Csak nem egy óriás az? Róka Robi és kíváncsi erdei barátai leteszik a mesekönyvet, és kalandra készen útra kelnek, hogy kiderítsék, vajon tényleg léteznek-e mesebeli óriások.”

Írta és illusztrálta: Astrid Sheckels; fordította: Szabó Luca. Budapest: Central Könyvkiadó, 2021. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Vigyázz, kész, mancs! – Fergeteges mesetár

“Öt mese kapott helyet ebben a képeskönyvben, valamennyi a Mancs őrjárat szériához kapcsolódó kedves és vidám történet. Az első történetben a Mancs Őrjárat tagjai nagy izgalommal készülnek a városkában megrendezésre kerülő barátságnapra, mert ez egy olyan alkalom, ahol mindenki elmondhatja, mennyire szereti a másikat. A felhőtlen ünneplésnek induló esemény számos váratlan izgalmat tartogat – például a barátságlapok elkeverednek a postán, Goodway polgármester asszony tortája elferdül, valaki pedig véletlenül elszáll egy csokornyi héliumlufival – de az Őrjárat tagjai mindig közbelépnek és segítenek. A történet végén beszélgetésindító kérdések olvashatóak a sztoriról. Ugyanígy zárul a több négy mese is: a Bátorságpróba; A Partőrség bevetésre kész!; a Vigyázz, kész, mancs!; valamint a Jó éjszakát, Kaland-öböl! “

Fordította: Bottka Sándor Mátyás. Budapest: Móra Könyvkiadó, 2022. Forrás: Kello.hu

Katalógusunkban


 

Mi a véleménye erről?