Könyvajánlók

Ajánlatunk mindenféle állatról

Összeállította: Dudás Judit


Ez állati!

“Milyen okos lehet egy polip? Miért táncol a kakadu? Kik a legjobb állatszülők? Hogyan pihennek a medvék? Nyisd ki a kihajtható fülecskéket, és szórakozz egy jót a mókás állatok társaságában! Ismerj meg egy halhatatlannak hitt állatot, és tudd meg, melyikük a legveszélyesebb az emberre nézve. Fedezd fel a táncoló papucscsőrű madarat és a felfújható orrú antilopot! Tudj meg többet a veszélyeztetett állatfajokról, és arról, hogy te hogyan segíthetsz.”

Írta: Hannah Porter ; illusztrálta: Marina Solodkaya ; fordította: Béni Brigitta. Marosvásárhely: Kreatív Kiadó, 2022. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Tipegő Figyelő – Folyó

“Milyen állatok élnek a folyóban és a folyóparton? A kis természetjárók megfigyelhetik a szitakötőt, a békát, a halakat, a hódot és még más csodás állatokat a folyó mentén és a folyóban. A művészi, valósághű illusztrációk segítenek a természetben is felismerni a könyvben szereplő állatokat. A Tipegő figyelő sorozat szabadban élő kis állatokat mutat be látványos és szakszerű ábrázolással. A művészi rajzok és a megmozgatható állatfigurák a természet szeretetére nevelnek.”

Szerző:  Anne-Kathrin Behl. Budapest: Babilon Kiadó, 2022. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Tipegő Figyelő – Mező

“Fácán, mezei egér, szöcske, vércse és méhecskék. Mennyi látnivaló van a mezőn! A csúszkákat húzogatva-tologatva életre kelnek a könyv lapjai. A művészi, valósághű illusztrációk segítenek a természetben is felismerni a könyvben szereplő állatokat. A Tipegő figyelő sorozat szabadban élő kis állatokat mutat be látványos és szakszerű ábrázolással. A művészi rajzok és a megmozgatható állatfigurák a természet szeretetére nevelnek.”

Szerző:  Anne-Kathrin Behl. Budapest: Babilon Kiadó, 2022. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Én vagyok a kiscica

“Egy kerti kisurranás alkalmával a kiscica nagyon sok élménnyel gazdagodik: egy izgalmas találkozás a sünivel, egy egér, aki nem hagyja magát elkapni, és egy vidám birkózás a szomszéd kiscicával… Este boldog, hogy újra otthon lehet, és Kriszti törődik vele. A színes, keménylapos lapozót a legkisebbeknek ajánljuk.”

Írta: Helmut Spanner ; fordította: Érsek-Obádovics Mercédesz. Budapest: Scolar Kiadó, 2021. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Cicamánia

“Te érted a cicák testbeszédét? Mit kell enni adni egy kiscicának? Melyik a legbolyhosabb macska a világon? Nyisd ki a kihajtható fülecskéket, és megtudod! Ismerkedj meg több mint 100 imádnivaló cicával, és tudd meg, mennyi idősnek kell lennie egy kiscicának ahhoz, hogy örökbe fogadhasd! Fejtsd meg a macskanyelvet, fedezd fel viselkedésüket, és tanuld meg gondjukat viselni”

Írta: Hannah Porter ; ill. Marina Solodkaya ; fordította: Béni Brigitta. Marosvásárhely: Kreatív Könyvkiadó, 2022. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Ezt nem hiszem el – Állatok

“Több száz érdekesség és látványos összehasonlítás az állatvilágra kíváncsi gyerekek számára. Tudod-e például, hogy a koala és a bonobó ujjlenyomata olyan, mint az emberé? Hogy a pálmatolvaj olyan nagy, hogy a lábaival könnyedén körbefog egy kosárlabdát és hogy a karvalykeselyű a repülőnél is magasabbra tud repülni? A meglepő tények megismerését lenyűgöző fotók és könnyen értelmezhető ábrák teszik izgalmassá.”

Fordította: Merkl Ottó. Budapest: HVG Kiadó, 2022. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Kutyahóbort

“Honnan tudjuk, hogy egy kutya boldog? Melyik kutyafajta találna hozzád? Tényleg tudnak-e énekelni a vadkutyák? Nyisd ki a kihajtható fülecskéket, és megtudod! Ismerkedj meg több tucat különböző kutyafajtával, ismerd meg a kutyusok “nyelvét” és még sok-sok érdekes információt a különböző fajtákról, ezek természetéről és gondviseléséről.”

Írta: Hannah Porter ; ill. Marina Solodkaya ; fordította: Béni Brigitta. Marosvásárhely: Kreatív Könyvkiadó, 2022. Forrás: Libri.hu


Az állatvilág építőmesterei

“Nem az ember az egyetlen élőlény, amely képes olyan helyet kialakítani magának, ahol biztonságban töltheti a napjait. Az állatvilág számos lakója épít magának sokszor nagy és bonyolult menedéket, és ehhez rendkívüli képességek szükségesek. Az építkező állatok sokféle méretűek vagy alakúak lehetnek, és a világ számos pontján fellelhetőek. Nagyon elszánt lények: rágnak, ásnak, alagutat építenek, terveznek és díszítenek. Olyan is akad, amely maga állítja elő az építkezéshez szükséges anyagot. Ez a kötet lenyűgöző utazásra invitálja az olvasót, aki felfedezheti, mennyi élőlény képes megváltoztatni az élőhelyét, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a környezetéből.”

Összeállította: Isabel Ortiz ; illusztrálta: Francisco Arredondo ; fordította: Bakos Katinka. Budapest: Napraforgó Kiadó, 2022. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


 

Mi a véleménye erről?