Könyvajánlók

Újdonságainkból ajánljuk

Pszichopaták öltönyben – Az üzleti világ lelkiismeretlen ragadozói

“Életünk során mindannyian kapcsolatba kerültünk már – vagy fogunk kerülni – pszichopatákkal, akiknek boldogulását a modern üzleti környezet sajnos akaratlanul is elősegíti. Elengedhetetlenül szükséges, hogy fel tudjuk ismerni ezeket a személyeket, és védekezzünk ellenük, mert megtévesztő és manipulatív egyéniségük sajnos gyakran vakká teszi az embereket a rájuk leselkedő veszélyekkel szemben. A téma két, nemzetközileg elismert szakembere, dr. Paul Babiak és dr. Robert D. Hare előző kötete, a Kígyók öltönyben nélkülözhetetlen segítséget nyújtott ahhoz, hogy megvédjük magunkat a pszichopaták ártalmas mesterkedései ellen. Ezt a mostani, átdolgozott és bővített kiadást – melyet Pszichopaták öltönyben címmel vehet kezébe az olvasó – a szerzők kiegészítették a legújabb tudományos kutatások eredményeivel és friss esettanulmányokkal is. Felfedik a pszichopaták titkos életét, elmagyarázzák, hogyan manipulálnak és csalnak, és segítenek átlátni a játékaikat. Ismertetik a legfrissebb teszteket és egyéb módszereket, melyek segítségével a pszichopaták már az állásinterjúkon is nagy valószínűséggel felismerhetővé válnak.”

Írta: Paul Babiak, Robert D. Hare ; fordította: Nyuli Kinga. Budapest: Scolar Kiadó, 2022. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Én és te

“Dr. Csernus Imre élő előadásai mindig népszerűek, ha azonban a párkapcsolatok adják a témát, kivétel nélkül zsúfolásig megtelik a terem. Miért okoz olyan gyakran problémát az, amire valamennyien vágyunk: hogy megtaláljuk és megőrizzük a szerelmet és a boldogságot? Ennek a kérdésnek ered a nyomába új könyvében a közismert pszichiáter. A rövid választ már a könyv címe megadja. Nem véletlenül a “te és én” udvariassági sorrendje helyett Én és te, hiszen aki nem tudja elfogadni és szeretni önmagát, az mást sem képes igazán szeretni. A szerző ebből a tételből kiindulva halad végig a kapcsolatok mindannyiunk számára ismerős állomásain, a vonzalom ébredésétől az olyan gyakran bekövetkező szakításig, az első kamaszkori szárnypróbálgatásoktól a felnőttkori szerelmekig, a családalapítástól a gyerekek érkezésén át a válásig és az újrakezdésig, vagy adott esetben a kapcsolat sikeres megmentéséig. Miért nem azonos a biztonság a boldogsággal? Miért olyan gyakori a társfüggőség? Hogyan öröklődnek a kapcsolati minták? Miért gond, ha egy párkapcsolatban két vámpír szívja egymás vérét? Miért nem érdemes tartanunk a kudarctól? Milyen intő jelek figyelmeztetnek arra, hogy hamarosan bekövetkezhet a szerelem halála? Miért nem jó ötlet együtt maradni a gyerekek miatt? Miért fontos meghúzni a határokat, betartani a megígért következményeket és vállalni a felelősséget a szavainkért és a tetteinkért? Miért fontos megtanulnunk, hogy az igazság félúton van? És szülőként miért kellene minderre időben megtanítani a gyerekeinket? Mire a könyv végére érünk, választ kapunk ezekre az életünket alapvetően meghatározó kérdésekre, és azt is megtanulhatjuk, hogyan tölthetjük fel nap mint nap a kapcsolatunk poharát.”

Írta: dr. Csernus Imre; Budapest: Jaffa Kiadó, 2022. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Hosszúlépés a körúton túl – séták, titkok, történetek

“Senki sem jár úgy Budapesten, mint Koniorczyk Borbála és Merker Dávid. A tematikus városi séták műfajteremtőiként töviről hegyire ismerik a várost. Mára védjegyükké vált, sodró stílusukban és lefegyverző tudás birtokában vezetnek minket végig Budapest újabb négy, ismertnek hitt városrészén. Második könyvük is magával ragadó, izgalmas történetfolyam. Soraik nyomán beszélni kezdenek a mára szoborrá merevedett hírességek és az elfeledett kisemberek. Az üres terek megtelnek rég nem hallott zsibongással, színesre vált a fekete-fehér mozgókép. Kényelmesen ülnek? Akkor indulhat a séta! Járunk?”

Írta: Koniorczyk Borbála, Merker Dávid. Budapest: 21. Század Kiadó, 2022. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Az Ubir

“A tatár származású író regényének címe, az “ubir” vérszomjas démont jelent a türk mitológiában. Ez a gonosz szellem a legenda szerint beveszi magát az ember lelkébe, miközben áldozatát belülről falja fel. Samil Igyiatullin erre a népi hiedelemvilágban élő szörnyetegre építette fel izgalmas, elsősorban felnőtteknek szóló rémmeséjét. A horror elemekkel gazdagon átszőtt hitvilági motívumokat tartalmazó misztikus thriller főszereplője a kamasz, Nail. A tizennégy éves még szinte gyermek fiú egy napon azt fedezi fel, hogy családját hatalomba kerítette az Ubir, aki lassan felfalja szüleinek lelkét és a kíméletlen gonosznak érzékelhetően az a célja, hogy először a fiú kishúgát, Gyilkát pusztítsa el, majd a család valamennyi tagjának lelkébe beférkőzve megsemmisítse mindannyiukat. Nail hiába figyelmezteti a környezetében élőket a veszélyre, mivel senki nem veszi észre az Ubir jelenlétét, nem sietnek Nail segítségére. Ekkor döbben rá, neki egyedül kell megküzdenie a gonosszal, hogy megmentse kishúgát és a családját is. A fiú ekkor elhatározza, hogy megkísérli a lehetetlent és felveszi a harcot a gonosz ellen, ekként lesz az egyre bátrabb tizenéves városi fiúból a nevelési regénybe átforduló történet végén igazi hős, aki képes harcolni önmagáért, a családjáért, barátaiért, mert biztos abban, ha legyőzi az Ubirt, akkor megszűnik a szenvedés, a félelem és még a halállal is szembe tud szállni. A szerző áradó mesélőkedvvel szövi izgalmakban és kalandokban bővelkedő, számos vérfagyasztó eleme okán gyakorta hátborzongató, misztikus, fantasy történetét.”

Írta: Samil Igyiatullin ; fordította: Brigovácz Mariann, Kótai Regina. Budapest: Kairosz Könyvkiadó Kft, 2022. Forrás: Kello.hu

Katalógusunkban


Háborgó emlékek

“Egy idős hölgy visszatekint az életére, és visszaemlékszik Jersey háború sújtotta napjaira, nővére utazására és a tragikus veszteségre, amelyet soha nem felejthet el. 1940: Alice és Jenny testvérek. A húszas éveik elején járnak, amikor a németek elfoglalják Jersey szigetét, ahol élnek. Alice-t, aki nővér, egy németeket ellátó kórházba küldik dolgozni. A fiatal lány ekkor még nem is sejtheti, hogy nagy szerelem várja, de még nagyobb lesz az áldozat, amit meg fog hozni, és egy tengerentúli helyre küldik, ahol elviselhetetlen szenvedések tanúja lesz. Eközben nővére, Jenny beáll az ellenállók közé, akik úgy döntenek, hogy felkelnek, és nem engednek a megszállóknak. A háború mindkét nővért rendkívüli döntésekre készteti, elképzelhetetlen szívfájdalmat élnek át, ami után többé nem lesznek azok, akik valaha voltak… A USA Today bestsellerszerző, Gill Thompson valós események inspirálta regényében a Jersey sziget történelmének legsötétebb napjaiba vezeti el az olvasót két fiatal nő történetén keresztül, akik a poklok legmélyét járták meg, miközben egy-egy felvillanás erejéig megtapasztalták a boldogságot is.”

Írta: Gill Thompson ; fordította: Berki Éva. Budapest: Álomgyár Kiadó, 2022. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Egy párizsi lakás

“2017, LONDON: Aurelia Leclaire megdöbben, amikor az általa puritánnak ismert nagymamájától egy elegáns, párizsi lakást örököl. Nem tudott róla, hogy a visszafogottan élő asszonynak bármilyen ingatlanja lett volna. Döbbenete csak fokozódik, miután kinyitja a csodás apartman ajtaját. Az évtizedek óta lakatlan szobák pazar festményeket, fényűző báli ruhákat rejtenek. De egy bizonyos kép még különlegesebb, mint a többi…
1942, PÁRIZS: Bár a németek már elfoglalták a várost, az elbűvölő Estelle Allard boldogan éli világát. Táncolni jár a Ritz hotelbe, ínyenc vacsorapartikon tündököl. Mintha nem is venné észre, hogy mások milyen pokolban tengetik napjaikat. Szívesen elcsacsog a náci tisztekkel, sőt, akár randevúzik is velük. Vagy ez csupán a látszat? Mit csinál valójában a gyönyörű nő? És a tetteinek milyen hatása lesz a történelemre?”

Írta: Kelly Bowen ; fordította: Beck Anita. Budapest: Lettero Kiadó, 2022. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Egy hétköznapi ember különleges története

“A memoárok és visszaemlékezések olykor szebb színben tüntetik fel az emlékezőt, mint ahogy azt tennék például a pályatársak vagy a rokonok. A jelen kötet erre az állításra élesen rácáfol; Paul Newman önéletírása, amely egy éveken át tartó interjúsorozatból bontakozott ki, s jelent meg szerkesztett formában, szépirodalmi igénnyel tárja fel a színészlegenda életének napos és árnyas oldalát egyaránt. A könyvet Newman Stewart Stern forgatókönyvíróval közösen hozta tető alá: az alapkoncepció szerint Stern készített egy őszinte interjút a barátokkal, rokonokkal és színésztársakkal, majd Newman elismételte a saját nézőpontjából az interjúban felvetett és megtárgyalt dolgokat. Így közösen, több nézőpontból íródott meg a kötet, törekedve az események lehető legpontosabb módon történő megragadására. A projektet a feltárulkozás és a rajongók elérése mellett az önmegismerés vállalt feladata és késztetése is áthatja, Newman szerette volna, ha egyrészt saját magát, személyiségét és tetteit is minél jobban megfejtheti maga előtt, s ezáltal bízott benne, hogy szeretteihez és rajongóihoz is közelebb kerülhet. Olyan pályatársak szólalnak meg a kötetben, mint Tom Cruise, George Roy Hill, Martin Ritt vagy John Huston. A feldolgozott témák és életesemények között ott találjuk Newman traumáit, az alkoholizmus kérdését, vívódásait, a sztárrá válás kihívásait, valamint a lányaival fennálló ambivalens viszonyát, amelyt csak tetézett fia elvesztése és a gyászfolyamat. A könyvből részletesen megismerhetjük a színész életét, pályafutását és karrierjét”

Írta: Paul Newman ; Stewart Stern … interjúkból összeállította: David Rosenthal ; előszó: Melissa Newman ; utószó Clea Newman Soderlund ; fordította: Varró Attila. Budapest: Jaffa Kiadó, 2022. Forrás: Kello.hu

Katalógusunkban


A 33-as ügy

“Mit tennél, ha a gyermekedet valaki elvinné? Dávid és Vivien ezúttal egy emberrablóval találják szembe magukat. Eredménytelenül keresik a nyomokat, de az elkövető mindig két lépéssel előttük halad. Aztán egy különös idegen toppan be a nyomozónő életébe. Egy naplót nyújt át neki, ami 1971-ig repíti vissza az időben. Dávid és Vivien egy kislányt ismerhetnek meg, akinek keserű élete elevenedik meg a lapokon. Egy gyermeké, akinek köze lehet a mostani ügyükhöz. De vajon a nyomozópáros hihet a naplónak, Pavlovics Linett fájdalmas vallomásának?”

Írta: Farkas Anett. Bazsi: Magánkiadás, 2022. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


 

Mi a véleménye erről?