Ismeretterjesztő irodalom,  KÖNYVAJÁNLÓK

Formáld át magad! – Öltözet-, smink- és frizura ötletek

A könyveket válogatta: Deák Anikó.


Hozd ki magadból a legjobbat!

“A Szépítők csapatának első könyve egy egyedülálló vállalkozás bemutatása. Az RTL Klub reggeli műsorából is ismert hármas 19 hétköznapi nőt vett ,,kezelésbe”. Olyan nőket változtattak át – a húszévestől a hatvanas korosztályig -, akik nem érezték magukat elég szépnek vagy csinosnak, de még csak nőiesnek sem. A Szépítők csapata szerint azonban minden nőben ott van az igazi szépség ígérete. A lényeg, hogy a belső tartalmat összhangba hozzuk a külsővel, és a szép részekre hívjuk fel a figyelmet, a ,,nemszeretem” részeket pedig okosan – kis csalafintasággal – takarjuk el a külvilág szeme elől. A látványos átalakulás nem könnyű, de megtanulható. A sikeres stylist, a híres sminkes és a sztárfodrász mindent tud a megjelenés titkairól, ebben a könyvben pedig megosztják velünk mesterségük fortélyait. Nincs többé kidomborodó pocak, rövid láb, kis mell vagy fénytelen, karikás szem, hiszen a jó megjelenés trükkjei a könyv segítségével megtanulhatók, az így elsajátított tudás pedig minden nőt magabiztossá, sugárzóvá tesz. A praktikus tanácsok mellett a kötetben népszerű magyar hírességek vallanak a szépségről és saját megjelenésükről: megszólal Szily Nóra, Stahl Judit, Szinetár Dóra, Jakupcsek Gabriella, Tóth Vera, Ábel Anita és Ördögh Nóra is.”

Szerzők: Dunai Anita, Hajas László, Jónás Kata. Budapest: Kulinária Kiadó, 2007. Forrás: www.libri.hu

Katalógusunkban


Találd meg a színeidet! – Változtasd meg külsődet!

“Változz át tetőtől talpig! Hosszú évek tapasztalatával segít a colour me beautiful divattanácsadó ügynökség csapata. Nem számít, milyen az alkatod, milyenek a méreteid és hogy hány éves vagy. Te is nézhetsz ki fantasztikusa! Csupán négy egyszerű lépés, hogy megtaláld új, magabiztos önmagad:

  1. Találd meg a hozzád illő színeket
  2. Fedezd fel a neked való fazont és anyagot
  3. Alakítsd ki egyéni stílusodat
  4. Ne hagyd ki az utolsó simításokat: smink, frizura, kiegészítők

A Találd meg a színeidet! megmutatja, hogyan szabadulj meg régi énedtől, és hogyan változz teljesen új nővé. Válaszd a hozzád legjobban illő színeket és formákat, tanuld meg viselni ruháidat. Meglátod, önbizalmad megnő, és nem győzöd fogadni a bókokat!”

Írta: Veronique Henderson, Pat Henshaw; fordította: Gáti Mariann. Budapest: Gabo Könyvkiadó, 2006. Forrás: www.gabo.hu

Katalógusunkban


Te és én – Divat- és stíluskalauz

“Örülök, hogy itt üdvözölhetlek! Fejembe vettem ugyanis, hogy írok egy könyvet Rólad és Rólam. Ha megfordítod ezt a kötetet, akkor egy olyan részt találsz, ahol Te vagy a középpontban. Segítek abban, hogy a lehető legpontosabban megismerd a külsődet. Játékra hívlak a tükör elé – meg ne ijedj! -, hogy részletesen feltérképezd magad. Aztán megmutatom, hogy mi a legelőnyösebb számodra. Azt szeretném, ha a lehető legcsinosabb lennél, ha magabiztosan magasra emelt fővel mutatnád meg egyedi szépségedet a többi embernek! Persze ehhez fontos, hogy tisztában legyél azzal, ki is vagy Te valójában. Hasznos, ha ismered a Rád vonatkozó szabályokat, de az Istenért, nehogy betartsd őket, ha nincs hozzá kedved!(…)” (Lakatos Márk) Lakatos Márk show-rendező, divatújságíró, jelmeztervező, de legfőképpen Magyarország legismertebb stylistja. A nagy sikerű Stílusterápia után új könyvvel jelentkezik az Alexandra Kiadónál, amelyben számtalan időtálló öltözködési és stílustippel lát el bennünket. Segítségével gyerekjátékká válik a számunkra legelőnyösebb frizura megtalálása, a típusunkhoz illő színvilág kialakítása, az alakunkhoz passzoló ruhatár összeállítása. A rendhagyó formátumú könyv azonban sokkal több egyszerű stílustanácsadónál, a két irányból olvasható Te & Én második fele ugyanis Lakatos Márk szubjektív Budapest-kalauza, kedvenc kulthelyeiről, boltjairól, éttermeiről, cukrászdáiról mesél nekünk kedves, közvetlen stílusában, miközben évszakokhoz illő, ínycsiklandó receptekkel tagolja a válogatást. Ismerjük meg önmagunkat, és ismerjük meg Budapestet egy olyan ember szemével, aki rajong ezért a pezsgő, kimeríthetetlen városért, és aki ismeri minden ízét, illatát, titkos kis zugát”

Írta: Lakatos Márk. Pécs: Alexandra Kiadó, 2013. Forrás: www.libri.hu

Katalógusunkban


Öltözködés

“A Tantusz sorozat Öltözködés című kötete minden, az öltözködéssel, ruhákkal és cipőkkel kapcsolatos kérdésedre választ ad. Ez a színes útmutató telis-tele van jó tanácsokkal, hogy a testalkatodhoz és egyéni stílusodhoz illő, egységes, praktikus és variálható ruhatárad legyen. Akár újonc vagy, és többet szeretnél tudni a divat világáról, akár változtatni szeretnél a megjelenéseden, hasznos információkat találsz majd az alkalomhoz illő öltözködésről, kiegészítőkről, cipőkről – egyszóval mindenről, ami a külsődet egyedivé és különlegessé teszi. Sőt, az is kiderül, hogyan kerüld el az öltözködési baklövéseket.” (könyvborító)

Szerzők: Jill Martin, Pierre A. Lehu; fordította: Kallai Nóra. Budapest: Panem Kiadó, 2011.

Katalógusunkban


Frizura könyv

“A könyv nemcsak az aktuális divatról szól, hanem segít bepillantani a hajfestés és vágás titkaiba is. Visszanéz a múltba és foglalkozik természetesen a legújabb trendekkel. A könyv ,,házi használatra” is alkalmas, hiszen részletesen elmeséli minden egyes frizura elkészítésének fázisait is. De arra is jó, hogy a vendég megmutassa saját állandó fodrászának, milyen ,,fejet” is szeretne. Külön fejezetet szentel a szerző a hajbajoknak, bemutatja a hajfestékeket, frizurákat ismertet alkalomra és hétköznapokra, bálba és esküvőre, rövid és hosszú hajúaknak, fiataloknak és idősebbeknek. Binder Géza tizenöt éve dolgozik a szakmában, számos divatbemutatón, fotózáson, szépségversenyen, televíziós műsorban vett részt. Amint a könyv előszavában megjegyzi, vendégei azt kérdezik tőle legtöbbször, hogyan képesek otthon is rekonstruálni a szalonban kreált frizurát. Bár erre garancia és biztos recept nincs (ha lenne, senki nem járna fodrászhoz) néhány, a mesterfodrászoktól ellesett trükköt mégis megismerhet az olvasó. Mint ahogyan választ kap a kötetet lapozgató gyakran feltett, laikus kérdésekre is.”

Írta: Binder Géza. Budapest: Binder Art, 2007. Forrás: www.libri.hu

Katalógusunkban


Hajfonás kezdőknek és haladóknak

“Finnország legkedveltebb hajfonat-készítője, Jenni Petänen ebben a könyvben összegyűjtötte a legeslegszebb és legeslegravaszabb copfokat és fonással készülő frizurákat, a legjobb ötleteket és aranyat érő tanácsokat. A Hajfonás a pontos útmutatásokkal és fényképekkel 60 fonott hajviseletet mutat be: a hat alapvető fonási technikát kombinálva létrehozhatunk egészen bonyolult frizurákat is. Fonatról fonatra gyarapodik a tudásunk, és válik egyre ügyesebbé a kezünk.”

Szerző: Jenni Petänen, fordította: G. Bogár Edit; fotó: Laura Mendelin. Budapest: Corvina Kiadó, 2019. Forrás: www.libri.hu

Katalógusunkban


Nagy borbélykönyv – Bajusz- és szakállápolási kalauz

“Fawcett kapitány lenyűgöző fényképeket, exkluzív interjúkat és szellemes kommentárokat ad közre a bajusz-, szakáll- és barkóápolás aspektusairól, miközben arra is reflektál, hogy mitől lesz valaki úriember a 21. században. Az átfogó történeti és gyakorlati kalauz összeállításához kiváló borbélyok, hajszobrászok, divatdiktátorok és önnön tapasztalatait használta fel, így mutatva be a szakállhoz és mindenféle hívságos arcszőrzethez kötődő rituálékat a Föld legkülönfélébb tájairól. Remekül illusztrált instrukciókkal kiegészítve megosztja a legjobb szakállápolási technikákat, hogy bárhová sodorja is az élet a mélyen tisztelt olvasót, úriemberhez illőn, férfias magabiztossággal állja a sarat.”

Szerző: Peabody Fawcett; fordította: Nyuli Kinga. Budapest: Scolar Kiadó, 2018. Forrás: www.libri.hu

Katalógusunkban


10 perces sminkek – 50 tökéletes smink lépésről lépésre

“A smink kihangsúlyozza a személyiséget, kiemeli az erősségeket, és kiegészíti a megjelenést. Boris Entrup sminkmester a nemzetközi kifutók trendjeit ülteti át a mindennapokba minden típusnak, minden alkalomnak megfelelően. 50 smink lépésről lépésre, 10 perc alatt, minden hölgy számára érthetően. Részletes információk az alaptechnikákról, termékekről és eszközökről. A könyvhöz 50 nagyon különböző sminket álmodtam meg, de mindegyiket tíz perc alatt el lehet készíteni. Ezzel szeretnélek inspirálni, kíváncsivá tenni és bátorítani, hogy megtaláld az egyedi, sajátos sminkedet. Lépésről lépésre elmesélem a legfontosabb fogásokat, és további tippeket adok minden témában a sminkhez. Minden külső összeállításakor fontos volt az is, hogy minden arc- és személyiségtípust figyelembe vegyek, és hogy a különböző alkalmakhoz is találjak valamit – legyen az decens és kifinomult vagy izgalmas és extravagáns.”

Szerző: Boris Entrup; fordította: Lovas Anna; illusztrálta: Jennifer Stoppel. Budapest: Libri Könyvkiadó, 2013. Forrás: www.libri.hu

Katalógusunkban