Ismeretterjesztő irodalom,  KÖNYVAJÁNLÓK

Fókuszban a futball

Összeállította: Dudás Judit.


A futballvilág hihetetlen történetei

“A labdarúgás vitathatatlanul a bolygónk legnépszerűbb és legkedveltebb sportjának számít, ennélfogva a média és a szurkolók részéről is mindig megkülönböztetett figyelem kísérte a futball világában történteket. Ez a könyv most arra vállalkozik, hogy bemutasson olyan elképesztő sztorikat és érdekességeket, amelyek eme csodálatos játék kapcsán megestek a pályán vagy azon kívül. Olvasói részről ezúttal nem is kell feltétlenül megrögzött rajongónak lenni, ám az is kétségtelen, hogy a vérbeli focidrukkerek szívét és érdeklődését fogja leginkább megérinteni ez a hiánypótló kötet, amely garantált kikapcsolódást ígér mindenki számára.”

Szerzők: Margitay Richárd, Margitay Zsolt. Budapest: Aposztróf Kiadó, 2019. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


101 dolog, amit jó, ha tudsz a fociról

“A 101 dolog sorozat a felgyorsult élettempóhoz alkalmazkodva rövid, lényegre törő információs blokkokat tartalmaz, amelyek segítségével alaposan körbe lehet járni a legkülönbözőbb témaköröket is. A világ egyik legnépszerűbb sportja a labdarúgás. Vajon hogyan fejlődött ez a játék, honnan indult, milyen szabályok alapján játsszák, miért mozgat meg ekkora tömegeket? Ebben a kötetben 101 érdekes tényt találhatunk a szabályokról, a szurkolókról, a leghíresebb futballistákról, hogy minél többet tudjunk meg erről a csodás játékról.”

Szerző: Niko Domínguez; illusztrálta: F. Valiente és munkatársai; fordította: Rusznák György. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Cselezz, passzolj, lőj! – Profi megoldások ifjú focistáknak

“Szeretnél úgy focizni mint a “legnagyobbak”? Mint a német Ballack, a portugál Figo, a francia Zidane vagy az olasz Cannavaro? Akkor pattanj a labdához és eddz keményen! Most megtanulhatod, hogyan legyél a csapatban és a pályán is elismert, okos játékos. Két mindentudó figura, Nico és Nicola kísérnek végig a könyvön, és adják a jó ötleteket, hogyan…”

Szerző: Norbert Düwel; fordította: Szilágyi Gyula. Budapest: Mérték Kiadó, 2008. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Focikisokos gyerekeknek – 60 készség, stratégia és titok

“A Foci kisokos gyerekeknek című könyvben Andrew Latham edző különféle trükköket, technikákat és gyakorlatokat mutat be, amelyeket alkalmazva szuper focista lehet bárkiből. Nemcsak 11-15 év közötti gyermekeink, de mi szülők is imádni fogjuk ezt a nélkülözhetetlen kézikönyvet, amelyben tippeket találunk arra, miként kell előkészíteni a gólokat a megfelelő játékmóddal, hogyan tudunk egyedül edzeni és a szabályokat tiszteletben tartva jól szórakozni. Tuti tippek: kövessük a könnyen érthető instrukciókat, és gyerekjáték lesz a fejlődés. Az alapvető technikáktól az összetettekig: haladjunk a saját tempónkban készségeink fejlesztése során. Játékosprofilok: ismerkedjünk meg hat szupersztár futballistával (például David Beckhammel vagy Alex Morgannel). Alapvető formációk: tanulmányozzuk a színes fotókat és ábrákat a könnyebb megértésért. Nélkülözhetetlen fogalmak: törjük fel a kódot, ismerjük meg a focistaszleng kulcsszavait. Váljunk ügyesebb focistává a Foci kisokossal!”

Szerző: Andrew Latham; fordította: Miholics Zoltán. Pécs: Alexandra Könyvesház Kft, 2019. Forrás:  Libri.hu

Katalógusunkban


A foci története – Érdekességek, sztárok, bajnokságok

“A labdarúgás a XX. században a legnépszerűbb sportággá emelkedett, milliók űzik és milliárdok nézik szerte a világon. Tudod, melyik országot nevezik a futball őshazájának? Szerinted mikor harsant fel először a közönség soraiban a Góóól! kiáltás? Hallottál arról, hogy az eredeti, színaranyból készült világbajnoki serleget ellopták, és mind a mai napig nem került elő? Gondoltad volna, hogy az első Európa-bajnokságot mindössze négy csapat részvételével tartották meg? Ha érdekel a foci története, képekkel gazdagon illusztrált kiadványunkban számos érdekességet olvashatsz róla, ráadásként pedig megismerkedhetsz nyolc mai sztárfutballista életével, pályafutásával és sikerének titkaival. Könyvünkben természetesen bemutatjuk a leghíresebb magyar labdarúgókat is, és szót ejtünk a mai nemzeti tizenegyről, amely révén válogatottunk 30 évnyi szünet után jutott ki ismét egy nemzetközi tornára.”

Szerkesztette: Oláh Andor. Debrecen: Cash Kiadó, 2018. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


101 focigyakorlat 12-16 éveseknek

“E kötet, amely kimondottan a 12-16 éves korosztály számára készült, széles körű és progresszív gyakorlatokat tartalmaz, melyek hozzájárulnak a fiatal játékosok fejlődéséhez. A szemléletesen illusztrált, oktató, kihívást jelentő és egyúttal szórakoztató gyakorlatok olyan alapvető technikákat érintenek, mint: -bemelegítés -cselezés és labdavezetés -passzolás -kapura lövés -fejelés -beadás és befejezés -védés -levezetés. A könnyen követhető utasítások mellett minden gyakorlat leírása tartalmazza a szükséges felszerelések listáját, a helyigényt és a játékosok csapattá szervezéséhez nélkülözhetetlen tudnivalókat.”

Szerző: Malcolm Cook; illusztrálta: Mark Silver. Pécs: Alexandra Könyvkiadó, 2011. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


101 focigyakorlat 7-11 éveseknek

“E kötet, amely kimondottan a 7-11 éves korosztály számára készült, széles körű és progresszív gyakorlatokat tartalmaz, melyek hozzájárulnak a fiatal játékosok fejlődéséhez. A szemléletesen illusztrált, oktató, kihívást jelentő és egyúttal szórakoztató gyakorlatok olyan alapvető technikákat érintenek, mint: -bemelegítés -cselezés és labdavezetés -passzolás -kapura lövés -fejelés -beadás és befejezés -védés -levezetés. A könnyen követhető utasítások mellett minden gyakorlat leírása tartalmazza a szükséges felszerelések listáját, a helyigényt és a játékosok csapattá szervezéséhez nélkülözhetetlen tudnivalókat.”

Szerző: Malcolm Cook; fordította. Soós András; illusztrálta: Mark Silver. Pécs: Alexandra Könyvkiadó, 2011. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Futballkönyv (Mi micsoda sorozat)

“Ez a gazdagon illusztrált, 135 oldalas kötet nemcsak a labdarúgó-világbajnokságokról ad érdekes információkat, hanem részletesen leírja azt is, hogyan játsszák ezt a sokszínű játékot más kontinenseken. Megismertet a futball szabályaival, bemutatja technikáit és taktikáit. Sok érdekességet tudhat meg az olvasó például a sportág történetéről, a bajnoki és kupaversenyekről, az emlékezetes mérkőzésekről illetve a híres játékosokról. 24 oldalas VB melléklettel.”

Szerző: Christoph Bausenwein; illusztrálta: Uli Knauer; fordította: Frenkel Attila. Budapest: Tessloff és Babilon Kiadó, 2008. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban