Kézműves ötletek,  Kézműveskedés,  KÖNYVAJÁNLÓK

Kézműves ötletek könyvtárunkból

Összeállította: Deák Anikó.


Üdvözlőlapok szalvétatechnikával

“Sok csodálatos mintás szalvétát vásárolhatunk, amelyekből eredeti és egyedi képeslapokat készíthetünk minden alkalomra. Különféle kiegészítőkkel (pl. gyöngyök, natúrpapír, flitterek stb.) még inkább egyedibbé tehetjük remekműveinket. Akár gyermek születésére, születésnapra, esküvőre, húsvétra, karácsonyra szeretnénk gratulálni, a füzetben remek ötleteket találunk. A siker garantált!”

Szerzők: Ruth Burgos, Lena Richter; fordította és a magyar változatot készítette: Szedmák Ágnes. Szeged: Maxim Kiadó, 2006. Forrás: Bookline.hu

Katalógusunkban


Üvegékszerek

“Teljes és minden részletre kitérő kézikönyv, amelyben szebbnél-szebb, különböző alkalmakra való üvegékszereket találhatunk. A könyv ismerteti az üvegművesség otthon is alkalmazható technikáit, feltárja, hogyan készíthetünk varázslatosan szép és sokféle üveggyöngyöt és hogyan tehetünk szert mindig divatos és egyéni ékszerekre.”

Szerző: Marisa Lupato; fordította: Patkós Judit. Budapest: Sziget Könyvkiadó, 2007. Forrás: Bookline.hu

Katalógusunkban


Művészi kavicsfestés

“Készítsünk egyszerű kavicsokból kűlönleges, színpompás műalkotásokat! Ez a gyönyörű képekkel illusztrált kézikönyv kreatív ötletekkel, inspiráló tippekkel, lépésről lépésre vezeti végig olvasóit a kavicsfestés izgalmas folyamatán. Segítségével megtervezhetjük kedvenc mintánkat, kiválaszthatjuk és előkészíthetjük a megfelelő kavicsokat, és azt is megtanulhatjuk, hogy a művészi kavicsfestéshez milyen eszközökre és anyagokra van szükségünk. Az állatokat és mandalákat ábrázoló minták elkészítését három tehetséges művész mutatja be. A mintákra és technikákra vonatkozóan számos ötletet adnak, így kreativitásunknak csak a képzeletünk szabhat határt. Bátran engedjük el a fantáziánkat, és készítsünk gyönyörű kavics-műalkotásokat!”

Szerzők: F. Sehnaz Bac, Marisa Redondo, Margaret Vance; fordította: Cooper Eszter. Budapest: Kossuth Könyvkiadó, 2017. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Papírhajók

“Papírhajók hajtogatása nagyon jó szórakozás. A könyvben különféle hajók készítését mutatjuk be, így lehet egy egész flottánk, illetve mindig más hajókkal játszhatunk. A hajókat bármilyen papírból elkészíthetjük, de a hobbi boltokban ma már kapható egy ún. aquapapír is. Ez a papír abban különleges, hogy vízálló, így hosszú ideig úsztathatjuk vízen anélkül, hogy elázna, tönkremenne. Fogjunk hozzá bátran, készítsük el a hajókat, majd bocsássuk vízre a kádban, egy pocsolyában, esetleg folyón vagy tavon. Ez a kézműves foglalkozás emlékezetessé teszi a születésnapi partikat, gyermektáborokat vagy a családi vakációt. A kötetet ajánljuk óvodáknak és iskoláknak is, mert a papírhajók készítése fejleszti a kézügyességet, a játék pedig a fantáziát. A gyerekek a papírhajókat kedvük szerint színesre is festhetik. A papírhajók készítéséhez jó szórakozást kívánnak a Szerzők.”

Szerző: Jannie van Schuylenburg; fordította: Gulázsi Aurélia. Budapest: Cser Kiadó, 2010. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Nemezelés selyemre és gézre

A tartalomból: Alapanyagok – Eszközök – Lépésről lépésre – Nemezzsinór – Nemezkelme – Nemezelt öltözékkiegészítők – Tarsoly – Táska – Kék-sárga csíkos sál – Kék sál – Virágos sál – Fehér sál – Lila vállkendő – Női mellény – Lélekmelegítő – Vállkendő.

Szerzők: Árvai Anikó, Vetró Mihály. Budapest: Cser Kiadó, 2010. Forrás: Bookline.hu

Katalógusunkban


Virágkarnevál – 50 rátétminta – növények, lepkék, bogarak foltvarrással

“Díszítsék egész évben virágok az otthonunkat! 50 könnyen elkészíthető virágminta a foltvarrás, a quilt és az applikáció szerelmeseinek, szabásmintákkal, hasznos tanácsokkal. A virágminták kilenc különböző megtervezett takarón inspirálnak arra, hogy könnyen megtervezzük színben, formában a saját virágmezős puha takarónkat, táskánkat, párnánkat.”

Szerző: Kim Schaefer; fordította: Mohácsi Anikó. Budapest: Aréna Kiadó, 2009. Forrás: Bookline.hu

Katalógusunkban


Az őskortól Leonardóig – 77 játék a művészettörténet világából

“Barlangfestményekkel indul és Leonardo repülő emberének modelljével zárul ez a fantasztikus könyv, melyben alkotások készítésén keresztül ismerkedhetnek meg a különböző művészettörténeti korok legjellemzőbb sajátosságaival a 6-14 éves gyerekek. Tematikája szerint időrendi sorrendben, az őskortól a reneszánszig halad, és az egyetemes művészettörténet tárgyi emlékeiből, műalkotásaiból ad inspirációt tárgy- illetve képalkotáshoz, sok-sok képpel, ismertetőkkel és az elkészítésükhöz szükséges instrukciókkal.”

Szerző: Beke Mari. Budapest: Corvina Könyvkiadó, 2019. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Női praktikák nagy könyve

A finom és ízléses kompozíciókkal kényelmessé, hangulatossá és kellemes illatúvá tehetjük környezetünket. A gyönyörűen illusztrált kézikönyv lépésről lépésre bemutatja tíz ötletes, eredeti dísztárgynak az alábbi technikákkal történő készítését: foltvarrás, fenyőtoboz-patchwork, paszományok, díszpárnák, gyertyák, szappanok, szalvétatechnika, sókerámia, kartonozás, képkeretek, matricák, sablonok, papírvirágok, gyümölcs- és zöldségszobrászat. Külön fejezet foglalkozik az ünnepekkel, különleges alkalmakkal.

Szerkesztette: Leyrer Ginda; fordította: Papanek Adrienne. Bratislava: Ikar Kiadó, 2005. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban