Gyermekirodalom,  KÖNYVAJÁNLÓK

Leporellók kicsiknek

Összeállította: Dudás Judit.


Nézd meg, milyen egy farm!

“Lesd meg, mi történik az istállóban és a kapu mögött, keress kisbárányokat, traktort és még sok minden mást a farmon! A gyönyörűen illusztrált könyv minden oldala kihajtható fülekkel, bájos rajzokkal és sok-sok tudnivalóval varázsolja el észrevétlenül a legkisebbeket. Rengeteg tudnivaló és érdekesség az állatok életéről, egy farm mindennapjairól könnyen érthető stílusban. A Nézd meg! sorozat további köteteit se hagyd ki! Nézd meg, milyen az éjszaka, milyen egy kert vagy hogy hol laknak az állatok!”

Írta: Anna Milbourne; illusztrálta: Olga Demidova; fordította: Sárossy-Beck Anita. Budapest: Central Médiacsoport, 2021. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


A vadon állatai – Első könyvem angol szavakkal

Csintalan majom, félénk panda, büszke oroszlán… Milyen állatokkal találkozhatsz a vadonban? Lapozgasd a könyvet, és megtudhatod?

Láng Anna rajzaival. Budapest: Joshua Könyvek, 2020. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Járművek nagy könyve

“Ebben a könyvben minden oldalpár egy nagy járművel ismerteti meg a kisgyermekeket. A kicsik kiválaszthatják, melyik a kedvenc járművük: traktor, kombájn, fakitermelő gép, tűzoltóautó, autódaru, homlokrakodó, markoló, billenős teherautó, földgyalu vagy kukásautó.”

Írta és illusztrálta: Stephan Baumann; fordította: Kozma András. Budapest: Scolar Kiadó, 2021. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Mini Keress találj mesélj! – Vásárlás

“A népszerű Keress, találj, mesélj! böngészősorozat “kistestvére”, a Mini Keress, találj, mesélj! még kisebbeknek készült, akár 1 éves kortól lapozgathatják. Ennek megfelelően e kötetek kisebb méretűek és terjedelműek, és kevésbé részletgazdag az illusztrációjuk, mint az eredeti Keress, találj, mesélj! böngészősorozat tagjainak.
E kötetből a kicsik megtudhatják, hogyan vásárolunk a pékségben, az élelmiszerüzletben, a cipőboltban, a gyógyszertárban, a könyvesboltban és a termelői boltban. A könyvben szereplő jelenetek arra ösztönzik a beszélni tanuló kisgyerekeket, hogy megkeressék az ismerős tárgyakat, és megnevezzék őket”

Írta: Sandra Grimm; illusztrálta: Denitza Gruber. Budapest: Scolar Kiadó, 2021. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Szeretlek, kisegérkém

“A legkisebbek kedvenc meséi a Scolar új sorozata, melyben a tipegő apróságok legfontosabb problémáit járja körül a szerzőpáros – a történeteket a bájos illusztrációk teszik igazán szerethetővé. Egérmama és a kisegér együtt fedezik fel a világot: hallgatják a madarak énekét, leülnek a pihe-puha pázsitra. Aztán egyszer csak fekete felhők gyűlnek az égre… Kiderül, hogy mama még a vihart is szereti! De nem jobban, mint a kisegeret, mert őt szereti a világon a legjobban”

Írta: Katja Reider; illusztrálta: Sebastien Braun. Budapest: Scolar Kiadó, 2021. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Nyisd ki! kukkants bele! Nálunk otthon

“Lili és Matyi otthonában mindennek megvan a maga helye, a fürdőszobában, a konyhában és a gyerekszobában is. Vajon hol tartják a nadrágokat, a tejet és a plüssmackót? Hajtsd ki a nagy ablakokat, és látni fogod, mennyi érdekes tárgy bújik meg a szekrényekben. Apró léptekkel a nagyvilág felé: 18-24 hónapos gyerekeknek.”

Írta: Klara Tünner; illusztrálta: Tihor Szilvia. Budapest: Scolar Kiadó, 2021. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Kedvencek – kiemelkedő elemekkel

“Hihetetlen kaland várja a kicsiket a Mozgó könyvekben! Minden egyes lapozással újabb és újabb kedves állat emelkedik ki a lapok közül, amely garantáltan mosolyt csal a kicsik arcára!”

Szerző: Pataki Andrea. Budapest: Napraforgó Kiadó, 2021. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


 

Hányan vannak?

Ebben a mini könyvben megismerkedhetsz a számokkal.

Szerző: Agnese Baruzzi

Katalógusunkban