Könyvajánlók

Gyermekeknek ajánljuk

Összeállította: Tadjerné Sipos Katalin


Lili, Mikko és a lázadó minikalózok

“Egy vagány öreg hölgy, egy beszélő kakas és lázadó minikalózok… Ki hitte volna, hogy Lilire és Mikkóra ennyi izgalom vár az utálatos és unalmas Jim bácsinál? Telma Salamander és cseppet sem hétköznapi csapata javában készül a kisváros fontos rendezvényére, a virágfesztiválra. Minden készen áll, amikor egy véletlen mozdulat különös események sorozatát indítja el… Már tudsz olvasni? Mit gondolsz, el tudnál olvasni egyedül egy egész regényt? Próbáld meg! A Zseblámpás Könyvek egész biztosan neked valók! Nagy betűs, nem túl hosszú, izgalmas és vicces történetek várnak! Készíts be a takaró alá egy zseblámpát is, mert ezeket a könyveket nem fogod tudni letenni! “

Írta: Noora Kunnas ; fordította: Kovács Ottília ; illusztrálta: Teemu Juhani. Budapest: Pozsonyi Pagony Kiadó, 2021. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


A kastély szelleme

“Az angol tóvidéken járunk 1899-ben. A tizenkét éves Agatha, a grófi Asquith család leszármazottja egy nap nemcsak az édesapját, hanem minden mást is elveszít: az otthonát, a vagyonát, a személyiségét. El kell hagynia a kastélyt, Gosswater Hallt, hogy egy kis, tóparti házban lakjon egy idegennel, akit apjának mondanak. Aggie elhatározza, hogy kideríti, ki is ő valójában, ám nem ő az egyetlen, aki ki akarja deríteni az igazságot. Az év utolsó napján, mikor éjfélt üt az óra, egy rejtélyes árnyalak tűnik fel a múltból, és nem tűnik el addig, míg fel nem tárul a múlt sötét rejtélye… A nagy sikerű A fülemüleerdő titka és A világítótorony legendája szerzőjének új könyve.”

Írta: Lucy Strange ; fordította: Ruff Orsolya. Budapest: Manó Könyvek Kiadó, 2021. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Csókkeksz és spagettidili

“Lizi és Tinka élete fenekestül felfordult. Az egyik fürdőszobatükör szerelmi vallomást tesz Tinkának. A két boszitestvér egyre gyakrabban kap hajba. Az angliai vakáció pedig valamiért egyáltalán nem akar stimmelni. Ám erről semmiképpen sem a meleg fészket kínáló két féktelen testvér, Lola és Marvin tehet. Tinka nélkülözhetetlen egy sötét és irtó gonosz terv végrehajtásánál, ezért szőrén-szálán eltűnik… Mindez igencsak próbára teszi Lizi és Tinka barátságát! Csókkeksz és spagettidili, számos megfőzhető boszirecepttel!”

Írta: Thomas Brezina; illusztrálta: Betina Gotzen-Beek; fordította: Markwarth Zsófia. Budapest: Egmondt-Hungary Kiadó, 2008. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Féktelen történet

“Moirának nincs könnyű dolga. Nem elég, hogy Max, a nagy mesélő örökségét kell cipelnie, de a gimis évek is megviselik. Mindennek a tetejébe egy esős szeptemberi napon megjelenik egy beszélő vízköpő, aki eszébe juttatja azt a másik világot, ahol kislányként járt. A hősök és gonosztevők világát, a vad utazásokét. Moira átmegy a féktelen kalandok földjére, hogy másodszor is megjárja Alíz csodaországát, Oz királyságát, a többi legendát. Régi és új útitársak szegődnek mellé, megismerkedik egy olyan jóképű fiúval, amilyenek csak a mesékben vannak. Áthajózik néhány ősi krónikán, megharcol olyan szörnyekkel, amik ezeréves mítoszokból kúsznak elő. Te, aki e sorokat olvasod, azt gondolod, hogy tudod, mi történik majd ezeken a vad lapokon… de hidd el nekem, még csak nem is sejted.”

Írta: Benyák Zoltán. Hajdúböszörmény: Főnix Könyvműhely, 2021. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


A lidércerdő mélyén

“Beszélgess az utadba kerülő lényekkel, figyelj nagyon, gondolkodj, szerezz értékes tárgyakat, és teljesítsd a küldetésedet! Az akadályokat többféleképpen is legyőzheted, sok úton-módon rájöhetsz a rejtélyek nyitjára, akár többször is végigjárva a könyvet! A Pagony legújabb sorozatába, az Abszolút Könyvekbe olyan 9-12 éveseknek szóló, olvasmányos és izgalmas könyveket válogatunk, amelyek abszolút lendületesek, abszolút színvonalasak, abszolút maiak. Abszolút könnyű őket olvasni, de mégsem felszínesek, abszolút nem megterhelőek, de mégis elgondolkodtatók. Van és lesz köztük magyar és külföldi, fantasy, kaland vagy éppen detektívregény – ami mindegyikben közös, és amit garantálunk: ezeket a könyveket jó olvasni!”

Írta: Bojti Anna ; illusztrálta: Fülöp-Ferth Tímea. Budapest: Pozsonyi Pagony Könyvkiadó, 2020. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Csá!

“A Szandra és a csajok hatodik, és úgy tűnik, utolsó (!) részében a nyolcadikosok új osztálytársat kapnak, akiről meglepő dolgok derülnek ki. Szandra rábukkan Dédi emlékkönyvére és úgy dönt, mielőtt gimis lesz, begyűjti a legszebb emlékeket a barátaitól, családtagjaitól. A sok kedves emlék felidézése közben vészesen közeledik a felvételi és a ballagás is, ahol Szandra legnagyobb meglepetésére mégis elérzékenyül.”

Írta: Balázsy Panna. Budapest: Manó Könyvek Kiadó, 2021. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Őrszem és Káoszkreátor – Az utolsó fehér tűz

“Marci az iskola utolsó napján izgatottan siet haza, hiszen kedvenc képregény-sorozatának, a Bíbor Kapitánynak legújabb száma várja a postaládában. Azonban csalódnia kell, ugyanis a képregény címlapján imádott kapitánya helyett Gomori Brúnó, egy teljesen jelentéktelen gonosztevő néz rá vissza. De mi történik, ha a képregény világa megnyílik, és eljön Gomori Brúnó, vagyis Káoszkreátor, hogy magával vigye Marcit, akit rejtélyes okból Őrszemnek szólít? Vajon tényleg azok az igazi hősök, akik ezt állítják magukról? Mit akar valójában Bíbor Kapitány? Káoszkreátor képes megváltozni? Marcinak sikerül megmenekülnie? Akciódús történet a képregények világából barátságról, hősiességről és arról, hogy néha semmi sem úgy van, ahogy elsőre gondolnánk.”

Írta: Becskei Gábor ; illusztrálta: Ambrus Izsák. Budapest: Pozsonyi Pagony Kiadó, 2021. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Istenek kertje

“Olyan az egész, mintha megismétlődne a Teremtés, csak még rosszabbul. Egy bagolyból egész hadosztály támad, mire észbe kap az ember; a szobák valamennyi zugában szexőrült galambok tombolnak, a lakás dugig szárnyasokkal, mint egy madárkereskedés, nem is szólva a kígyókról, a békákról és az apró halakról, amelyeken Macbeth boszorkányai évekig megélhetnének. A Korfu-trilógia záródarabjában a Családom és egyéb állatfajták, illetve a Madarak, vadak, rokonok című kötetek lapjain megismert Durrell család – a pattanások sújtotta, csélcsap Margo, a fegyvermániás Leslie, a mizantróp írópalánta Lawrence, az állatbolond Gerry, valamint sokat tűrt édesanyjuk, Louisa – életének további vicces kalandjairól és kalamajkáiról olvashatunk a paradicsomi sziget, Korfu csodálatos tájakkal, no meg mindenféle csúszó, mászó, röpködő, ugrándozó és úszkáló állatokkal teli világában.”

Írta: Gerald Durrell ; fordította: Osztovits Levente. Budapest: Európa Könyvkiadó, 2020. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban