Gyermekirodalom,  KÖNYVAJÁNLÓK

Sárkányos mesék

Összeállította: Tadjerné Sipos Katalin


Így neveld a sárkányodat 1. – III. Hablaty Harákoló Harald

“III. Hablaty Harákoló Harald nagyszerű kardforgató, sárkánysuttogó volt, s emellett a valaha élt legnagyobb viking hős. Vajon képes lesz-e átmenni a Beavatási Próbán egy fogatlan sárkánnyal, és szembeszállni a Sárkányus Giganticus Maximusszal, mielőtt az felfalna minden vikinget a Hibbant-szigeten? Ideje Hablatynak megtanulni, hogyan lehet Hős. A kritikusok és a nézők szívét egyaránt elnyerte a DreamWorks Animation produkciójában készült Így neveld a sárkányodat című film. A film alapját szolgáló könyv – Harald emlékiratainak első kötete – egy részletesebb és még színesebb világot mutat be, ahol a filmből már jól ismert szereplők újabb lélegzetelállító kalandokba keverednek.”

Írta és illusztrálta: Cressida Cowell ; fordította: Dudik Annamária Éva. Budapest: DAS Könyvek, 2017. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Így lehetsz kalóz – Így neveld a sárkányodat 2.

“III. Hablaty Harákoló Harald nagyszerű kardforgató, sárkánysuttogó volt, s emellett a valaha élt legnagyobb viking hős. Emlékiratai azonban azokkal az időkkel foglalkoznak, amikor Hablaty még csak egy nagyon is hétköznapi kisfiú volt, akinek nagyon nehezen ment a hősködés. Vajon megtalálja Hablaty Szörnyű Szőrmók kincsét, mielőtt Álnok Alvin ráteszi a kincsre a mancsát? És ha Hablaty kinyit egy dobozt, amelyen az áll, hogy NE NYISD KI, akkor vajon életben marad, hogy elmesélje a történetét? Az emlékiratok második kötetéből azt is megtudhatjuk, hogyan szerezte híres kardját, és hogyan zajlott le első találkozása legnagyobb ellenségével, Őfelségével és Ővérengzőségével, a Számkivetettek Vezérével, és kiderül, milyen rettenetes titkot őriz Szörnyű Szőrmók Kincse. A kritikusok és a nézők szívét egyaránt elnyerte a DreamWorks Animation produkciójában készült Így neveld a sárkányodat című film. A film alapját szolgáló könyv – Harald emlékiratainak második kötete – egy részletesebb és még színesebb világot mutat be, ahol a filmből már jól ismert szereplők újabb lélegzetelállító kalandokba keverednek.”

Írta: Írta és illusztrálta: Cressida Cowell ; fordította: Dudik Annamária Éva. Budapest: DAS Könyvek, 2014. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Hősök kézikönyve a halálos sárkányokhoz – Így neveld a sárkányodat 6.

“III. Hablaty Harákoló Harald nagyszerű kardforgató, sárkánysuttogó volt, s emellett a valaha élt legnagyobb viking hős. Emlékiratai azonban azokkal az időkkel foglalkoznak, amikor Hablaty még csak egy nagyon is hétköznapi kisfiú volt, akinek nagyon nehezen ment a hősködés. A Szőrös Huligánok törzsének reménysége és örököse, Hablaty a tizenkettedik születésnapját ünnepli, de semmi sem a terv szerint alakul. A Mócsing Közkönyvtár egyik ablakpárkányán – száz méterrel a föld felett – álldogál reszketegen, hogy bejusson a négyszáz harcos, tucatnyi fúrósárkány és a félelmetes kardvívó, a Szőrösszívű Könyvtáros védte épületbe. Hogyan keveredett már megint ekkora slamasztikába a kicsi, vézna, vörös hajú viking hős? Tarts Hablattyal és barátaival újabb kalandjukon, hogy megtudd, hogyan kell elbánni egy patkányféreggel, miért nem érdemes ellopni egy Lopakodósárkányt, és lesz-e végül Hablatynak születésnapi ajándéka!”

Írta és illusztrálta: Cressida Cowell ; fordította: Dudik Annamária Éva. Budapest: DAS Könyvek, 2016. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Így utazz sárkányviharon – Így neveld a sárkányodat 7.

“III. Hablaty Harákoló Harald nagyszerű kardforgató, sárkánysuttogó volt, s emellett a valaha élt legnagyobb viking hős. Emlékiratai azonban azokkal az időkkel foglalkoznak, amikor Hablaty még csak egy nagyon is hétköznapi kisfiú volt, akinek nagyon nehezen ment a hősködés. Hablatynak három hónapja, öt napja és hat órája van, hogy visszajusson a Hibbant-szigetre, megmentse az apját, megküzdjön a sarki kígyókkal és megnyerje a törzsek közötti éves barátságos úszóversenyt. Vajon sikerül neki?”

Írta és illusztrálta: Cressida Cowell ; fordította: Dudik Annamária Éva. Budapest: DAS Könyvek, 2016. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


 Így törd össze egy sárkány szívét – Így neveld a sárkányodat 8.

“2002 nyarán egy kisfiú a tengerparton ásás közben papírokkal teli dobozra bukkant. III. Hablaty Harákoló Harald, a híres Viking Hős, Sárkánysuttogó és Kardforgató Mester emlékiratainak nyolcadik kötete volt a dobozban. Megtudhatjuk belőle, hogyan nézett Hablaty farkasszemet a halállal, amikor azt hitte, az a sors vár rá, hogy vesszőkosárban tálalják fel a Szörnynek a Gárgyulók szigetén, hogyan ismerte meg Mégvadabbnyugat Trónjának titkát, és hogyan derítette ki, mi történt ősével, II. Hablaty Harákoló Haralddal.”

Írta és illusztrálta: Cressida Cowell ; fordította: Dudik Annamária Éva. Budapest: DAS Könyvek, 2017. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Így árulj el egy hőst – Így neveld a sárkányodat 11.

“A Gyilkos-hegység magas csúcsai között, álnok ködben bujkál Hablaty a Sárkányjel szövetségeseivel. Holnap partjait a boszorka vámpír kémsárkányai őrzik – Hablaty azonban elhatározta, hogy ő lesz Mégvadabbnyugat királya. Ki tudja játszani a sárkányokat, és vissza tudja lopni a király dolgait Alvintól a Végső Ítélet napja előtt? És vajon van Hablaty csapatában olyan, aki mindenkit elárulna? Ne hagyd ki Hablaty új kalandjait!”

Írta és illusztrálta: Cressida Cowell ; fordította: Dudik Annamária Éva. Budapest: DAS Könyvek, 2017. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Így harcolj egy sárkány dühével – Így neveld a sárkányodat 12.

“A Végső Ítélet napja van. Estére vagy az emberekre, vagy a sárkányokra a kipusztulás vár. Álnok Alvint hamarosan Mégvadabbnyugat királyává koronázzák Holnap szigetén. Uralkodását azzal fogja kezdeni, hogy minden sárkányt eltüntet a föld színéről. A sárkányok sorsa egy fiú kezében van: III. Hablaty Harákoló Haraldéban. Ha Hablaty nem tudja legyőzni Álnok Alvint, akkor az összes ember ÉS sárkány kipusztul. Hablatynak bizonyítania kell, egyszer és mindörökké. Eléri vajon Hablaty – barátai, Halvér, Kamikazi és Fogatlan segítségével -, hogy végre ő legyen a KIRÁLY? És fennmaradnak a sárkányok?”

Írta és illusztrálta: Cressida Cowell ; fordította: Dudik Annamária Éva. Budapest: Digitanart Studio, 2019. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban


Sárkányölő Sebestyén – Sárkányos magyar népmesék

“A magyar népmesék sorozat újabb kötete a sárkányos meséket gyűjti össze. A tizenhét mese között számtalan olyan van, amit eddig csak a mesekutatók ismerhettek. Boldizsár Ildikó újabb gyűjteménye sok-sok család számára hoz majd feledhetetlen esti meseélményt. Keresztes Dóra illusztrációival. A sorozat illusztrációi az elmúlt évben IBBY-díjat kaptak.”

Szerkesztette és válogatta: Boldizsár Ildikó; illusztrálta: Keresztes Ildikó. Budapest: Új Palatinus Könyvesház, 2003. Forrás: Libri.hu

Katalógusunkban