Kézműves ötletek,  Kézműveskedés

Ötletek az otthoni kreatív foglalkozáshoz

Tadjerné Sipos Katalin ezúttal nemcsak könyvekből, hanem videókból is válogatott az adott témában.


Kavicsfestés – Természetes formák színes köntösben

“Ez a könyv huszonöt nagyszerű ötletet mutat be, melyek segítségével üdeséget és vidámságot vihetünk otthonunkban. Amellett, hogy látványos dekoráció, a festett kavics kiváló szolgálatot is tesz mint abrosznehezék, tojástartó vagy éppen szalvétagyűrű. Mélyedjünk el a Kavicsfestés rejtelmeiben, és kísérletezzünk kedvünkre a színekkel és formákkal!”

Szerzők: Amandine Dardenne; fotók: Isabelle Schaff. Pécs: Alexandra Könyvkiadó, 2009. Forrás: www.bookline.hu

Katalógusunkban

 

 


Só-liszt gyurma

Tartalom:

Anyagok és eszközök – Alapvető tudnivalók – Figurák, díszek – Mókás fejek és kis sünik – Színes képek – Nyaklánc és kulcstartódísz – Fényképtartók – Fekete macskák – Hóemberek – Hűtőmágnesek és függődíszek – Karácsonyi díszek – Mécsestartók – Szőlőfürt borosüvegre – Pillangók – Pingvin és katicák – Baglyok és csigák – Színdominó – Formák és színek játéka – Virágok.

Szerző: Pető Ágnes. Budapest: Cser Kiadó, 2010. Forrás: www.bookline.hu

Katalógusunkban

 


Pomponállatok – amigurumik

“Ezeket a vidám kis „szőrmókokat” könnyen elkészíthetjük, és kulcstartóként, kabalafiguraként vagy csak kis kedvencként bárhová magunkkal vihetjük. Mindössze a pomponkészítést kell hozzá elsajátítanunk. Azután a könyvben szereplő figurákon kívül bármilyen más figurát is készíthetünk. Fogjunk hozzá bátran, és készítsünk barátainknak, szeretteinknek vagy magunk örömére vidám állatfigurákat. Az amigurumik készítéséhez jó szórakozást kíván a Szerző.”

Szerző: Werner Schultze; ford. Gulázsi Aurélia. Budapest: Cser Kiadó, 2009. Forrás: www.libri.hu

Katalógusunkban


Dekupázs – varázslatos szalvétatechnika

“A dekupázs, más néven szalvétatechnika. Ez a könyv huszonöt tárgy gyönyörű díszítésén keresztül vezet be a szalvétatechnika művészetébe. Csupán ollóra, némi ragasztóra és természetesen színes szalvétára vagy papírra lesz szükségünk, hogy ízlésünknek megfelelő új köntösbe öltöztessük bútorainkat, fürdőszobai vagy éppen konyhai eszközeinket. “

Szerző: Amandine Dardenne; fotók Isabelle Schaff, fordította: Edwards Zsuzsanna. Pécs: Alexandra Könyvkiadó, 2009. Forrás: www.libri.hu

Katalógusunkban