Filmajánló

Filmajánló DVD kínálatunkból

A filmeket válogatta: Fegyverneki Erzsébet.


BÚÉK

Szilveszter éjjelén bármi megtörténhet. Jó is, rossz is, furcsa is. Egy baráti társaság úgy dönt, hogy egy játékkal fűszerezi meg a bulit: egész este mind a heten úgy telefonálnak és írnak vagy fogadnak üzeneteket a mobiljukon, hogy a többiek is láthassák, hallhassák őket. És ezzel el is kezdődik a hazugságok, átverések és simliskedések hosszú sora. Mert igazából mindenkinek van egy (vagy több) titka, szégyellnivalója, másik szerelme, másik élete… és hazudni általában könnyebb, mint őszintének lenni. Persze csak addig, míg le nem bukik az ember. 16 éven felülieknek.

Rendezte: Goda Krisztina; forgatókönyv: Divinyi Réka; zene: Balázs Ádám. Főszereplők: Hevér Gábor, Szávai Viktória, Lengyel Tamás, Bata Éva, Elek Ferenc, Törőcsik Franciska, Mészáros Béla. Budapest: ADS Service Keresk. Kft., 2019. Forrás: borító.

Katalógusunkban


A 64-es betegnapló – A Q-ügyosztály esete

“Munkások egy lakás falának bontása során szörnyű felfedezést tesznek: egy titkos szobában három mumifikálódott holttestre találnak. Az ügyet a Q-ügyosztály nyomozói, Carl Mørck és Assad kapják. Hamarosan rájönnek, hogy a szálak Sprogø szigetére vezetnek. A sziget hírhedt kórházában egykor nőket sterilizáltak, gyakran erőszakkal. Az egykori rémségek azonban nemcsak a három holttesttel vannak összefüggésben, a nyomozás további sötét titkokra is fényt derít. Mørck és Assad az egyik legnagyobb kihívásukkal néznek szembe, amikor az ügy végére próbálnak járni.” 16 éven felülieknek.

Jusssi Adler-Olsen regényéből rendezte Christoffer Boe ; főszereplők: Fares Fares, Nikolaj Lie Kaas, Nicolas Bro. Prága: Bontonfilm, 2019. Forrás: borító.

Katalógusunkban


Janis – A Janis Joplin-sztori

Janis Joplin volt a legnagyobb bluesénekesnő, aki fehér létére olyan tökélyre fejlesztette a stílust, mint még fekete elődei sohasem. Későbbi jelmondatához híven – “élj gyorsan, szeress szenvedélyesen, halj meg fiatalon” – élt, sok rock legendához hasonlóan 27 évesen érte a halál. Amy Berg dokumentumfilmje az énekesnő rövid, ám annál mozgalmasabb életét követi nyomon. 12 éven aluliaknak nem ajánlott.

Írta és rendezte: Amy J. Berg, narrátor: Chan Marshall, zene: Joel Shearer. Budapest: ADS Service Keresk. Kft., 2019. forrás: borító.

Katalógusunkban


Bosszúállók – végjáték

A Bosszúállók-széria negyedik felvonása egy 22 filmből álló történetfolyam megismételhetetlen lezárása, egy monumentális utazás utolsó állomása. Hőseink végre megértik, hogy milyen törékeny is a valóságunk, melynek megőrzése érdekében óriási áldozatokat kell hozni. Ez a nagyszabású kaland a barátságról és a csapatmunkáról szól, valamint arról, hogy a lehetetlen akadályok leküzdése érdekében félre kell tenni az ellentéteket. Peter Travers, a Rolling Stone írója szerint “készüljünk fel arra, hogy leesik az állunk!” 12 éven aluliaknak nem ajánlott.

Rendezte: Anthony és Joe Russo ; forgatókönyv: Christopher Markus és Stephen McFeely; zene: Alan Silvestri. Főszereplők: Brie Larson, Karen Gillan, Bradley Cooper, Scarlett Johansson, Evangeline Lilly, Chris Hemsworth. Budapest: Pro Video Film & Distribution Kft., 2019. Forrás: borító.

Katalógusunkban


Psyché – háromrészes, rendezői változat Weöres Sándor műve nyomán

A Weöres Sándor verses elbeszélése alapján készült film fantasztikus vízió, látványban elmesélt időutazás, a posztmodern korszak nyitó filmenciklopédiája. Bódy Gábor összekapcsolta a 18. században élt cigány grófnő, Lónyay Erzsébet és a tragikus sorsú drámaíró, Ungvárnémeti Tóth László szerelmét, továbbá a fantaszta Zedlitz báró történetét. E szerelmi háromszög mögé másfél évszázad szellemtörténeti ívét rajzolja fel a felvilágosodástól az 1920-as évekig. Tizenhat éven felülieknek.

Rendezte: Bódy Gábor. Forgatókönyv: Bódy Gábor, Csaplár Vilmos ; főszereplők: Udo Kier, Patricia Adriani, Cserhalmi György. Budapest: Magyar Nemzeti Hangarchívum, 2017. Forrás: borító.

Katalógusunkban


Keménykalap és krumpliorr

A televíziós ifjúsági filmsorozat alapján készült mozifilm-változat – digitálisan restaurált kép és hang. Kisrece és barátai, a Vadliba őrs tagjai szövetséget kötnek, hogy kinyomozzák, hová lettek az állatkertből a kismajmok. Mulatságos kalandjaik során folyton pénzéhes, gonoszkodó, intrikus felnőttekre akadnak. Útjukat folyton keresztezi Bagaméri, az álruhás, elátkozott fagylaltárus, akitől senki sem akar fagyit venni. Forrás: borító

Rendezte: Bácskai Lauró István; írta Csukás István; forgatókönyv: Kardos G. György. Főszereplők: Kovács Krisztán, Berkes Gábor, Alfonzó, Schubert Éva, Szilágyi István. Budapest: Magyar Nemzeti Filmarchívum, 2019. Forrás: borító.

Katalógusunkban


Ralph lezúzza a netet

Megérkezett a Walt Disney animációs stúdiójának újabb térdcsapkodóan vicces és kreatív kalandfilmje. Ralph és kis társa, Vanellope mindent kockára tesznek, mikor bevetik magukat az internetbe, hogy megszerezzenek egy alkatrészt, amivel megmenthetik a játékukat. Miközben Vanellope egyre jobban elmerül ebben a lenyűgöző új világban, Ralph rádöbben, hogy akár élete egyetlen igaz barátját is elveszítheti. 12 éven aluliaknak nem ajánlott.

Rendezte: Phil Johnston, Rich Moore ; forgatókönyv: Phil Johnston ; zene: Henry Jackman. Budapest: Pro Video Film & Distribution Kft., 2019. Forrás: borító.

Katalógusunkban


Az univerzum története – Az egyszerű kezdetektől kiindulva

Vajon hogyan született meg az univerzum? Milyen folyamatok játszódtak le kezdetekben? Milyen jövő vár rá? Hogyan ér majd egyszer véget a létezése? Többek között ezekre a kérdésekre próbál választ találni Az Univerzum története, amely szól tudományról, lélekről, születésről és halálról, a nagy kozmoszról és bolygónk rendszeréről is. Terrence Malick hihetetlenül látványos, filozófiai utazásra invitálja a nézőt a Föld múltjának, eredetének felfedezésére, miközben az emberiség jövőben betöltött szerepére is kíváncsi. A rendező szándéka szerint a film egyfajta tudományos kronológiája a Földnek, melyben a leglátványosabb változásoktól egészen a legapróbbakig megmutat mindent, mindezt lélegzetelállító, páratlanul lenyűgöző természeti felvételek segítségével.

Szerző: Terrence Malick; forgatókönyv: Terrence Malick ; operatőr: Paul Atkins  zene: Simon Franglen; narrátor: Kate Blanchett, Kovács Nóra. Budapest: Vertigo Media, 2016. Forrás: borító.

Katalógusunkban